Welcome Back Log In Create Account

Mara X V2 vs Appartamento vs BZ10 – ce ati alege?

Wink 
Salut!
Sunt intre 3 optiuni si nu ma pot hotari: Lelit Mara X V2, Rocket Appartamento si Bezzera BZ10.
Pana acum am folosit un Sage Barista Express si un Flair Pro 2, dar vreau sa trec la ceva prosumer.
Ce experiente aveti cu aceste modele? Care vi se pare mai fiabil si mai usor de folosit zi de zi?
Sunt deschis si pentru alte propuneri in bugetul de 1200–1400 euro.

PS: rasnita Kinu M47 Phoenix

Multumesc!

Reply
Salut, 
încerc să înțeleg ce te determină să mergi spre heat exchanger ? Nu poți sări puțin mai departe spre DB ? Poate chiar și spre un single boiler mai consacrat cum e ECM Classica ? Asta daca tot vrei grup E61 musai . 
Sfatul meu ? Sari peste HX-uri. Sunt faine ca aparate, insa putin nedomesticite privind temperatura de extracție . Intereseaza-te mai mult pe subiect, pana sa iei o decizie .Alminteri, daca m-ai pune sa aleg intre cele enumerate mai sus, și doar alea, cred ca as alege Rocket Milano .
• Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic • 

Reply
(28-09-2025, 22:43)GeorgianM Wrote: Salut, 
încerc să înțeleg ce te determină să mergi spre heat exchanger ? Nu poți sări puțin mai departe spre DB ? Poate chiar și spre un single boiler mai consacrat cum e ECM Classica ? Asta daca tot vrei grup E61 musai . 
Sfatul meu ? Sari peste HX-uri. Sunt faine ca aparate, insa putin nedomesticite privind temperatura de extracție . Intereseaza-te mai mult pe subiect, pana sa iei o decizie .Alminteri, daca m-ai pune sa aleg intre cele enumerate mai sus, și doar alea, cred ca as alege Rocket Milano .

Mersi de sfat. Avand in vedere ca nu vin dintr-o zona experimentata, o sa incerc sa explorez mai mult subiectul HX si single/dual.

Mersi frumos de hint!

Reply
Salut, eu sunt foarte multumit de marax, nu as schimba cu un dual boiler, nu ii vad rostul pentru maxim 2 cafele una dupa alta, nu te lua dupa alte pareri ale celor care nu au aparatul. eu am avut termometru de grup si temperatura era foarte constanta dupa ~18-20 min de incalzire. daca vrei putem discuta mai mult in privat
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(29-09-2025, 09:11)RazvaNNN Wrote: Salut, eu sunt foarte multumit de marax, nu as schimba cu un dual boiler, nu ii vad rostul pentru maxim 2 cafele una dupa alta, nu te lua dupa alte pareri ale celor care nu au aparatul. eu am avut termometru de grup si temperatura era foarte constanta dupa ~18-20 min de incalzire. daca vrei putem discuta mai mult in privat

Hai sa ne rezumam la a oferi feedback și parerea personala, ca nu are nimic de castigat din fraze de genu “ nu te lua dupa alte păreri”.Sincer vorbind, nu stii tu personal cate HX-uri am folosit eu de-a lungul timpului, și ce experienta am acumulat cu ele, de am simtit nevoia de a oferi parerea mea. Ma bucura ca esti multumit de Mara și îți doresc doar cafele delicioase !

Reply
observ in ultimul timp pe forum numai pareri de la persoane care nu au aparatele respective. ai unul dintre cele 3 aparate mentionate de op si sa ai o parere despre el? sau doar din ce ai citit pe internet?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Fără supărare însă de regula nu dau curs genului ăsta de discuție.Am recomandat ce am avut de recomandat, și doresc user-ului succes în a găsi ceea ce caută ! Îmi mențin bineînțeles părerea legat de HX-uri;
Dacă vrei totuși să îți povestesc mai multe despre experiența și espressoarele folosite de mine în ultimii 15 ani, și chiar ești curios, ne întâlnim cândva la o cafea și discutăm cu mare drag . Nu cred ca este o informație de interes general pe forum, la ce beau eu cafeaua dimineața .Si ca sa iti raspund totusi întrebării: da, am folosit atat Rocket cat și Mara.Rocket am cumpărat și folosit preț de 2 ani înainte de alt HX Pro500, iar Mara avem in familie . Deci de la mine un NU de data asta .

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)