Pana cand voi avea suficienta experienta in lumea espresso-ului si pentru ca exista deja topicuri distincte pentru vinuri si bere, ma gandeam ca oricare dintre cafea, vin, bere sunt un acompaniament pentru o mancare buna
Asa ca va propun sa postam aici, pentru inspirarea celorlalti gurmanzi de pe forum, ce am mai mancat bun, pe unde, inclusiv recomandari de restaurante. Cei care nu se sperie de cutitul de bucatarie si tigai ori oale sunt invitati sa posteze ce au mai gatit.
Si pentru ca asa e frumos (si ca sa ma si laud ), incep eu: paste de casa, bacon, galbiori, smantana de gatit, ustoroi, ardei iute, ceva patrunjel, piper
Later edit: pastele de casa clasice (un ou la 100g de faina); bacon aruncat in tigaie peste putin ulei de masline si putin unt, prajit pana devine crocant, va lasa din grasimea lui; cand baconul e aproape gata am aruncat cativa catei de usturoi taiati marunt; dupa 30 de secunde au aterizat si galbiorii care au primit sotare alaturi de bacon in grasimea acumulata in tigaie pe care o absorb; dupa vreun minut a venit si smantana de gatit iar concomitent au aterizat si pastele in apa care fierbea deja; 2 minute fiind suficiente cat sa se ingriase si sosul din tigaie si sa se fiarba si pastele, se opreste focul la tigaie iar pastele le-am mutat din oala in tigaie; amestecat totul, transbordat in farfurii, presarat ceva parmezan si patrunjel, piper proaspat rasnit; din pastele mele nu lipsesc ardeii iuti in general, dar sunt optionali; cantitatile: cam din ochi dar au iesit 2 portii marete
Asa ca va propun sa postam aici, pentru inspirarea celorlalti gurmanzi de pe forum, ce am mai mancat bun, pe unde, inclusiv recomandari de restaurante. Cei care nu se sperie de cutitul de bucatarie si tigai ori oale sunt invitati sa posteze ce au mai gatit.
Si pentru ca asa e frumos (si ca sa ma si laud ), incep eu: paste de casa, bacon, galbiori, smantana de gatit, ustoroi, ardei iute, ceva patrunjel, piper
Later edit: pastele de casa clasice (un ou la 100g de faina); bacon aruncat in tigaie peste putin ulei de masline si putin unt, prajit pana devine crocant, va lasa din grasimea lui; cand baconul e aproape gata am aruncat cativa catei de usturoi taiati marunt; dupa 30 de secunde au aterizat si galbiorii care au primit sotare alaturi de bacon in grasimea acumulata in tigaie pe care o absorb; dupa vreun minut a venit si smantana de gatit iar concomitent au aterizat si pastele in apa care fierbea deja; 2 minute fiind suficiente cat sa se ingriase si sosul din tigaie si sa se fiarba si pastele, se opreste focul la tigaie iar pastele le-am mutat din oala in tigaie; amestecat totul, transbordat in farfurii, presarat ceva parmezan si patrunjel, piper proaspat rasnit; din pastele mele nu lipsesc ardeii iuti in general, dar sunt optionali; cantitatile: cam din ochi dar au iesit 2 portii marete
Gaggia Classic, Kinu M47