• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Mancare

#1
Pana cand voi avea suficienta experienta in lumea espresso-ului si pentru ca exista deja topicuri distincte pentru vinuri si bere, ma gandeam ca oricare dintre cafea, vin, bere sunt un acompaniament pentru o mancare buna   Big Grin
Asa ca va propun sa postam aici, pentru inspirarea celorlalti gurmanzi de pe forum, ce am mai mancat bun, pe unde, inclusiv recomandari de restaurante. Cei care nu se sperie de cutitul de bucatarie si tigai ori oale sunt invitati sa posteze ce au mai gatit.

Si pentru ca asa e frumos (si ca sa ma si laud Tongue ), incep eu: paste de casa, bacon, galbiori, smantana de gatit, ustoroi, ardei iute, ceva patrunjel, piper 

   

Later edit: pastele de casa clasice (un ou la 100g de faina); bacon aruncat in tigaie peste putin ulei de masline si putin unt, prajit pana devine crocant, va lasa din grasimea lui; cand baconul e aproape gata am aruncat cativa catei de usturoi taiati marunt; dupa 30 de secunde au aterizat si galbiorii care au primit sotare alaturi de bacon in grasimea acumulata in tigaie pe care o absorb; dupa vreun minut a venit si smantana de gatit iar concomitent au aterizat si pastele in apa care fierbea deja; 2 minute fiind suficiente cat sa se ingriase si sosul din tigaie si sa se fiarba si pastele, se opreste focul la tigaie iar pastele le-am mutat din oala in tigaie; amestecat totul, transbordat in farfurii, presarat ceva parmezan si patrunjel, piper proaspat rasnit; din pastele mele nu lipsesc ardeii iuti in general, dar sunt optionali; cantitatile: cam din ochi Smile dar au iesit 2 portii marete Smile
Gaggia Classic, Kinu M47
 
Reply
#2
Baga si rețeta, sau astea is pozele de la rețetele de la Tour?

Trimis de pe al meu ONE E1003 folosind Tapatalk

Scuze nu am mai intrat de mult si a apărut și semnătura.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
Cam liniste pe aici asa ca celor care sunt atrasi de o mancare buna acompaniata de un vin pe masura va recomand Clos de colombes. E o podgorie cu crama mica (3,5 ha) in 23 August (jud. Constanta). 
Meniul nu contine foarte multe variante (dar pentru mine asta e un semn bun in general), mancarea excelenta din bucataria franceza, preturile normale as zice raportat la calitate.
Vinurile... eh, aici chiar merita sa va luati si o noapte de cazare acolo...
Gaggia Classic, Kinu M47
 
Reply
#4
Doua recomandari din Ardeal: Pastravaria Albota si pizzeria Napoli Centrale.
 
Reply
#5
Mi se pare foarte buna ideea de a posta locuri din tara unde se poate minca bine, mai ales ca cei de pe aici au gusturi bune !
In Targu Jiu va recomand La Boieru, un loc fara mari pretentii dar cu atmosfera placuta iar bucatarul este asociat in afacere, mincarea este foarte gustoasa si la preturi foarte rezonabile.
Lelit PL41E,  Ascaso I1 steel
 
Reply
#6
O sa adaug și eu câteva locuri în București care m-au impresionat prin calitatea lor.

1) Restaurant: Beca's Kitchen
https://www.becaskitchen.ro/

2) Pizza delivery:
http://fabiopizza.ro/
(nu este pizza in stil italian dar folosesc ingrediente de calitate)

3) Kurtoskalacs:
http://www.karoly-kurtoskalacs.ro/
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my mother tongue, sorry for my mistakes)
 
Reply
#7
Quote:Doua recomandari din Ardeal: Pastravaria Albota
Cu tot respectul, acolo am avut un team building. Am murit de foame (si eu nu mananc mult), de sete si am dormit intr-o camera plina de capuse!

A fost necesar sa schimb camera, unii colegi au platit suplimentar pentru a manca totusi ceva, iar pentru o sticla de Cola a trebuit sa apelez la organizator, desi erau platite de companie in cantităti nelimitate.

Am participat la multe evenimente de acest gen, dar nu mi-a mai fost dat sa vad asa ceva.
Expobar Office Leva | Fiorenzato F5 | Aeropress
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
#8
E bine de stiut fiindca are 9.2 pe booking.
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#9
Nu stiu, eu am descris experienta personala. Poate altii au avut mai mult noroc, dar eu nu mai pun piciorul acolo.
Expobar Office Leva | Fiorenzato F5 | Aeropress
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
#10
in Iasi unde sa merg? Smile
La Marzocco | ex-echipament: un HX pe bursa, in vanzare sau schimb pe lever
 
Reply
#11
Bolta Rece, dar asta doar dupa ce ai baut cafeaua la Maison du cafe Tongue
Quamar T48 AUT | Rancilio Silvia V3 Pro | Rancilio Rocky Doserless | Reg Barber Tall C-Flat stainless steel | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM® Chambord 12 cup | BODUM® Kenya 3 cup |
 
 
Reply
#12
(04-01-2018, 13:28)maki Wrote: in Iasi unde sa merg? Smile

Daca ar fi sa recomand un singur loc, ar fi cu siguranta Toujours Smile Sta confortabil (si meritat dpmdv) de foarte mult timp pe locul 1 pe tripadvisor Wink
Hottop KN-8828P-2K, Pavoni Europiccola, Kinu M47
 
 
Reply
#13
Laudabila initiativa, tocmai pt ca suntem un grup restrans si postaci pe siteuri gen booking sau tripadvisor.

Ati vazut documentarul vice cu farsa "restaurantul" ce adevenit nr 1 in UK pe tripadvisor? https://www.forbes.com/sites/andrewbende...f304d02c23

In alta ordine de iei, pozitiva:
Peste - Raionul de peste. Modern si gustos.
Romanesc nou - Mahala
Moldovenesc - Vatra neamului Balotesti. Merita calatoria. Antreurile, borsul, zama si preparatele cu influente sovietice.
Steak-ur. Mai fancy - RedAngus, fara fitele si preturile exagerate. Super gustos si accessibil - Dristor Donner tineretului (din februarie 2018) - nimic de reposat (in afata de lipsa vinului).
Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Mini Steel, sita Ascaso Precision, Kinu M47.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)