Hello There, Guest! Login Register


Levier

#1
Salut comunitate! Urmaresc de ceva timp forumul si m-am hotarat sa iau un levier,pentru 2 espresso sau 2 cappucino pe zi, preferabil second(max 2000 ron). Rasnita am un Kompaq K3 si ceva experienta cu espressoare gen Krups, Ariete si chiar industriale mai demult.
Cele mai accesibile imi par La Pavoni, altele in gama asta de pret nu stiu...  Va rog niste sfaturi: 
1. Daca ar fi Pavoni, boilerul mic sau mare?Adica cat conteaza manometrul la cel profesional?
2. Ce alternativa ar fi la Pavoni in aceiasi bani dar sa nu fie foarte dinozaur?
Multumesc.Craciun Fericit!
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
 
Reply
#2
https://www.olx.ro/oferta/vand-espressor...9Qn85.html
https://www.olx.ro/oferta/espressor-ID7NFVd.html 

https://www.olx.ro/oferta/expresor-espre...8bBBW.html
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1, Sette270 , i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1. 
 
Reply
#3
Salutare, eu sunt din categoria celor care dețin un dinozaurSmile in ‘85 încă nu eram născut .
Eu l-am primit funcțional si chiar m-am jucat o săptămâna cu el, important este sa nu fie ruginit si sa nu aibe componente deteriorate. Eu mi-am asumat and l-am cumpărat ca trebuie sa ii înlocuiesc garniturile si arcul si sa îl curat.

Am fost norocos ca am avut
Pe cineva in Italia la momentul potrivit , 240 de euro cu livrare in fata casei chiar a fost Ok .

Eu am boiler de 2 l si îl încarc la fiecare 2 - 3 zile, imi imaginez ca cel La Pavoni de 800 e cu încărcare zilnică. Manometru te ajuta enorm dacă nu deții un termometru, bine ar fi sa le ai pe ambele .

Spor la alegere !

Ciprian


Elektra S1 |
Kinu M47
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
#4
Despre Pavoni, pentru 2 espresso, cred ca cel de 800 ml e cel mai potrivit. Ca un plus, vei putea sa ii schimbi apa zilnic ceva mai usor decat la cel de 1,6 l, ca sa ai apa proaspata de fiecare data cand faci espresso.

Manometrul e important doar cat sa stii la ce presiune e setat presostatul, dupa care devine doar mijloc de protectie a muncii, sa stii cand sa nu desfaci capacul (cand boilerul are presiune), deci nu e asa util.

Presiunea se scade usor dand drumul la aburi, sau lasand Pavoni-ul inchis, scade la 0 dupa ceva timp cat l-ai lasat inchis.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#5
Decât profesional cu 500 euro mai bine iei nou. 0.8 vs 1.6l nu îmi imaginez sa facă diferența. Ai garanție e varianta noua, si nu risti sa iei unul praf de pe olx. Vezi si pe forum dacă nu au colegii de vânzare. Prezintă mai multă încredere decât olx.

spor la cumpărat e un aparat ce merita.
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#6
Si eu as merge pe varianta europiccola nou. E adevarat ca se poate reconditiona unul vechi, dar poate sa fie ceva bataie de cap si nu cred ca merita, avand in vedere reducerea pt forum la Europiccola (in jur de 2050 ron).
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#7
Ca alternativă eu m-am mai uitat la Aram espresso și Portaspresso care sunt portabile, oferă opțiunea de profilare de presiune dar nu mai ai opțiunea se făcut laptele spumă. Un inconvenient ar fi că trebuie făcută comandă din afara țării. Ca fost posesor de La Pavoni aș recomanda versiunea de 1.6L cu presostat pt a avea mai multă stabilitate termică și apă destulă pt spumă de lapte.
prezent: Quickmill Veloce, Compak F8
trecut: La Pavoni Romantica, Dip Dk-30, V60 
 
Reply
#8
Mersi de pareri, o sa merg pe Europicola nou cand intra in stoc.
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
 
Reply
#9
Eu am reconditionat un Pro si nu a fost chiar asa groaznic... se gaseste tot setul de garnituri, instructiuni detaliate de asemenea, surubelnite, chei si clesti sa ai. A iesit in final cam la 700 lei costul, si tot cu atat l-am dat.

Multumesc pentru Aram, nu stiam de el si chiar pare interesant...
 
Reply
#10
Eu ti-as recomanda un Lusso ca al meu. Cand ai 3l de apa fierbinte poti sa incerci ce fel de scheme vrei si sa scoti shoturi pentru un party cu prietenii, cu conditia sa nu fie prea multi...
PonteVecchio Lusso, Fiorentato Doge 63, Hario Skerton, dedurizator.
 
Reply
#11
@albinaru, ce ai tu se gaseste foarte rar si, de obicei, e foarte scump. Eu nu am mai vazut o asemenea oferta. Tu ai riscat si ai avut noroc ca l-ai gasit la un pret foarte bun sh, dar nu cred ca se pot gasi usor oferte similare, nu as transforma deal-ul pe care l-ai facut tu intr-o referinta.

Acum, din alt punct de vedere, un Elektra Micro Casa A Leva sh am mai vazut pe la 500 de euro (apropiat de un Pavoni nou), dar si aici, cum a scris Ciprian, trebuie sa iti asumi o schimbare de garnituri, arc si ceva munca.

Plus ca orice espressor SH poate sa aiba zgarieturi, rugina, urme de uzura, chestii peste care se poate trece si nu fac espressor-ul de nefolosit, dar e neplacut sa ai rugina, zgarieturi sau plastice rupte.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#12
Daca nu ar fi de surubarit as lua poate unul mai vechi dar sunt atehnic Rolleyes. Mai astept oricum pana apare europicola pe stoc si intre timp poate poate...
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
 
Reply
#13
Decizia trebuie sa iti aparțină ca sa te bucuri de aparatul pe care îl vei cumpara, cu lucrurile pro si contra pe care le-ai primit de la noi trebuie sa decizi. La mine a fost simplu mi-a plăcut enorm Elektra Leva, am ratat unul SH după care m-am focusat pe acest apărată si am așteptam aproape 6 - 8 luni cred pana am găsit unul ieftin si după alte 6 luni l-am pus la treaba ....
Deci banii pe care vrei sa ii investești si oferta își vor spune cuvântul.
Mai adaug faptul ca va trebui sa ai răbdare cu el pana sa te vei obișnui si vei putea savura o cafea buna, eu inca experimentez, intr-o plaja mult mai mică de variabile extracțiile ...
La început am vrut sa îl pun pe bursa de câteva ori pt ca scoteam lucruri mai slabe decât pe Gaggia , dar cu timpul cafeaua s-a transformat într-un deliciu

Așteptam sa ne spui ce ai ales.

Spor


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
 
Reply
#14
(26-12-2017, 17:42)Pit Wrote: Daca nu ar fi de surubarit as lua poate unul mai vechi dar sunt atehnic Rolleyes. Mai astept oricum pana apare europicola pe stoc si intre timp poate poate...

in prima postare ai scris: "preferabil second". la ce te refereai cu second?
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1, Sette270 , i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1. 
 
Reply
#15
Ma gandeam la un an/doi vechime... fiind masini simple nu ar avea ce sa se strice major la ele si atunci 
ar fi mai ieftine.
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
 
Reply
#16
(26-12-2017, 18:10)Pit Wrote: Ma gandeam la un an/doi vechime... fiind masini simple nu ar avea ce sa se strice major la ele si atunci 
ar fi mai ieftine.

Și eu cred că un Europiccola Millenium (generația nouă) este o variantă foarte bună. În special cu un radiator cum a avut @cradun de vânzare, făcut de Tije. Radiatorul elimină problema supraîncălzirii și poți trage liniștit shot după shot fără să stai să răcești grupul.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#17
Eu zic ca pavoni fie primu model (anu 64) fie milenium e mai bun ca elektra sau pavoni modelul intermediar datorita half-pumps cu care poti regla temperatura mai usor decat prin flushuri.
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#18
Salut. Pana la urma am gasit un profesional si am ajuns direct la surubarit Undecided
Pare in stare buna dar cine l-a trimis l-a lasat cu apa in el, care a ajuns si prin capacul de plastic inferior.


[Image: rSE2d70.jpg][Image: O8O9CnL.jpg]
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
 
Reply
#19
Torx, parca de 0.2, cu acel orificiul in centru. Gasesti capat pt surubelnita de tipul asta in trusele de pe la Leroy, Hornbach, etc.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#20
Pare un aparat frumos. E milenium? Acum urmeaza sfatu care il ofer oricarui incepator in ale levierelor: fa rost de stripuri de temperatura pt grup ( de exemplu de la orphan espresso).. fara abilitatea de a sti temperatura grupului nu faci espresso..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
#21
Stripuri rasnita buna cafea de calitate. Așteptam sa îți răspundem la întrebări pe threadul dedicat Smile
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#22
Mersi baieti o sa scriu acolo.
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)