Hello There, Guest! Login Register


Leverpresso

#1
Postez aici pt ca nu sunt complet sigur ca poate fi catalogat ca un espressor.

https://www.leverpresso.com/

https://www.kickstarter.com/projects/193...espresso-m

La prima vedere aseamănă cu Rok doar mai portabil și un pic mai ieftin (pe kickstarter).

Ce nu ma convinge foarte mult este cana de plastic și lungime bratelor (par prea scurți pt 9 bar).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#2
Lungimea bratelor pare sa fie de ~150mm adica foarte apropiata de cea a bratelor unui tirbuson si daca s-a intamplat vreodata sa nu ai unul la indemana, in mod cert ai realizat ca forta necesara extragerii dopului cu un... holsurub de exemplu, este foarte mare Smile.
Spre deosebire de tirbuson care ridica axul la apasarea bratelor, Leverespresso foloseste inca un set de roti dintate care "inverseaza" actiunea si in functie de diametrul lor pot multiplica forta de apasare.
Deci da, bratele si axul pot exercita o presiune suficienta pentru a obtine 9 bari sau chiar mai mare.

EDIT
Se pare ca m-am inselat, imi cer scuze. Am gasit un alt video cu pregatire si extractie detaliate: https://www.youtube.com/watch?v=bFLFQbngpFw
Exista 2 roti dintate cu rol strict de ghidare/mentinere a bratelor in aceeasi pozitie, pistonul fiind actionat de parghii ce presupun o forta mai mare decat in cazul rotilor dintate. Motivul pentru care au ales sistemul cu parghii este evident, cursa lunga a pistonului care ar fi fost mai greu de atins cu rotile dintate.
 
Reply
#3
Presiunea este forta impartita la suprafata, deci cu o capsula cu diametrul mic poti realiza orice presiune cu o forta rezonabila de produs manual.

Pare sa se inscrie in dimensiunile minipresso, deci daca are o capsula apropiata de cea standard, cu suprafata de 6 cmp, pentru 9 bari sunt necesari 54 kg, obtenabili si fara parghii cu rapoarte mari, gen 1/10 la pavoni.

Doar ca din ce vad pe site, o rasnita cu lamele => mai mult ca sigur e presurizata... si boabe uleioase... pare sa se adreseze altei parti din univers decat noua Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)