Espressoman fresh
Bucuresti
Salutare,
Care espressor este mai bun din cele doua?
Amandoua sunt cam la acelasi pret. Ascaso este la oferta pe cafemagia (1779 ron).
Ca design imi place foarte mult Ascaso (stil retro), dar nu stiu cat de bun este la extractia cafelei. Am vazut pe Youtube ca unii utilizatori s-au plans ca le ramane apa in portafiltru.
Bugetul meu este de 1800 ron pentru espressor. Daca niciunul din cele doua nu este bun, ce espressor imi recomandati?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cristian
Espressoman Administrator
Bucuresti
PL41TEM la 2080 de lei.
Ascaso a pus mai mult design decat functionalitate si dotari, pe Dream. Dar daca vrei sa iei o piesa de design e ok. Singurul ok de la Ascaso este Steel Uno Prof PID dar costa 680E...
Lelit PL41EM nu prea isi are rostul caci nu prea ai ce face cu manometrul. Mai bine iei PL41E si iti iei altceva de diferenta de bani ramasa, sau mergi pana la PL41TEM care are PID si teava de aburi (semi)profesionala + manometru daca tii neaparat (util doar daca desfaci espressorul sa umbli la valva de suprapresiune pentru a scadea spre 9bar). Ai luat in considerare si rasnita?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman fresh
Bucuresti
(23-03-2013, 13:42)Lyvyoo Wrote: PL41TEM la 2080 de lei.
Ascaso a pus mai mult design decat functionalitate si dotari, pe Dream. Dar daca vrei sa iei o piesa de design e ok. Singurul ok de la Ascaso este Steel Uno Prof PID dar costa 680E...
Lelit PL41EM nu prea isi are rostul caci nu prea ai ce face cu manometrul. Mai bine iei PL41E si iti iei altceva de diferenta de bani ramasa, sau mergi pana la PL41TEM care are PID si teava de aburi (semi)profesionala + manometru daca tii neaparat (util doar daca desfaci espressorul sa umbli la valva de suprapresiune pentru a scadea spre 9bar). Ai luat in considerare si rasnita?
Multumesc pentru sfaturi. Cred ca voi lua PL41E.
Rasnita am deja (Gaggia MDF) si espressor (Gaggia Classic).
Al 2-lea espressor vreau sa il cumpar pentru casa de vacanta de la mare. Nu vreau sa imi tot transport espressorul Bucuresti-Eforie de 10 ori pe an, mai ales ca nu am mult loc in portbagaj.
Daca ar fi sa imi cumpar si o a 2-a rasnita, mi-as lua un Cunill Tranquilo, dar la mana a doua, ca sa nu ma coste mult.
De unde as putea sa imi cumpar o sita de calitate nepresurizata pentru Gaggia Classic? Lelit-ul vine cu site presurizate sau nepresurizate?
Numai bine,
Cristian
Espressoman infocat
Bucuresti
(23-03-2013, 16:03)matcomp Wrote: (23-03-2013, 13:42)Lyvyoo Wrote: PL41TEM la 2080 de lei.
Multumesc pentru sfaturi. Cred ca voi lua PL41E.
Rasnita am deja (Gaggia MDF) si espressor (Gaggia Classic).
Al 2-lea espressor vreau sa il cumpar pentru casa de vacanta de la mare. Nu vreau sa imi tot transport espressorul Bucuresti-Eforie de 10 ori pe an, mai ales ca nu am mult loc in portbagaj.
De unde as putea sa imi cumpar o sita de calitate nepresurizata pentru Gaggia Classic? Lelit-ul vine cu site presurizate sau nepresurizate?Daca ar fi sa imi cumpar si o a 2-a rasnita, mi-as lua un Cunill Tranquilo, dar la mana a doua, ca sa nu ma coste mult.
Numai bine,
Cristian
Lelit vine cu site nepresurizate.
Mai bine iti iei un Lelit 41 TEM si il lasi acasa la Buc si duci Clasicul la mare ;) PID-ul e f. util.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman Administrator
Bucuresti
Despre filtre gasesti
aici informatii.
Si eu zic ca Sorin. Ia un Lelit PL41TEM pentru "main house" si muta Classic-ul la mare. PL41TEM e superior lui Classic prin PID si prin teava de aburi (semi) profesionala dar si prin marimea dubla a boilerului. Din ce spui vad ca nu esti strans de un anume buget foarte limitat, deci daca tot aveai pregatiti 1780 pentru Ascaso, e chiar pacat sa nu mai pui 300 de lei in plus pentru PL41TEM.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan