Hello There, Guest! Login Register


Lelit PL41 TEM

(12-03-2019, 06:03)remusmarian Wrote: ...IMS încape mai mult?

Salut,
Eu folosesc sita IMS 12/18g 57mm. Momentan consum Peru Amazonas si pentru o extractie 1:2 sita imi permite 17.5g. De asemenea ramane si headspace (grosimea monezii de 50 bani sau scobitoare).
Sper ca ajuta...

L.E.: vezi echipamentul meu in semnatura.
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄
Obsolete: Russell Hobbs Allure 18623
 
Reply
Salut,
Eu folosesc sita Ascaso si o incarc cu 18-19 g cafea functie de densitatea cafelei.
Pentru mai multe informatii poti citi
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...5#pid48185
Lelit PL41TEM, Ceado E5P, Porlex Mini Mill, French Press.
 
Reply
Secretul pe PL41 cred ca este cresterea dozei la 19g. Schimba mult rezultatele iar din ce am vazut pe sita IMS nu prea incap 19g. Deci mergeti cu incredere pe sita aceea Ascaso.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Super, multumesc de info.
Hop pe barshaker pt comandaSmile
P.S. merita si sita de dus lelit schimbată cu IMS? Ca am vazut ca parerile sunt 50%/50%. Sa le iau impreuna daca tot comand
PL41TEM; Xeoleo 
 
Reply
(12-03-2019, 13:15)remusmarian Wrote: merita si sita de dus lelit schimbată cu IMS?

Probabil sunt un ignorant (nu am folosit nici sita pentru portafiltru Lelit, nici sita de dus Lelit si nici portafiltrul cu coarne) dar pot spune ca rezultatul pe care il obtin cu sitele IMS este delicios, comparabil - chiar peste licoarea oferita de unele cafenele.
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄
Obsolete: Russell Hobbs Allure 18623
 
Reply
A ajuns sita Ascaso pentru PL41TEM si am facut o comparatie intre Ascaso si IMS.
Cantitativ Acaso mi-a permis 19.5g fata de IMS care permite un maxim de 17.5g cu aceeasi cafea. Am sa incerc si 20g la urmarele extractii. 
Obs.: cantitatea e cea maxima pana la headspace.
Vedeti si fotografiile de mai jos.

[Image: 08tcWHS.jpg][Image: tAuaZna.jpg][Image: PsRhWJp.jpg]
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄
Obsolete: Russell Hobbs Allure 18623
 
Reply
Ceva despre gust? Mai bun, mai puțin bun? Părere personala, evident.

Sent from my TA-1012 using Tapatalk
Lelit pl41Tem, macap mc42, sita ims12-18, nivelator 57,5
 
Reply
Salutare,

As vrea sa achizitionez niste imbunatatiri pentru PL41TEM - credeti ca lista de mai jos e ok, sau ar exista alternative mai bune?

Pentru curatare / intretinere:
    - http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/Pen...Caff-900gr
    - http://barshaker.ro/SitaBlind-Lelit-57mm

Pentru imbunatatire extractie:
    - http://barshaker.ro/Sita-ASCASO-57mm-LELIT
    - http://barshaker.ro/IMS-LTCI200NT
    - http://barshaker.ro/NivelatorLelit-57mm-PL121

Pe viitor:
    - http://barshaker.ro/Lelit-XMC013-PORTAFI...fund-57-mm
        - O intrebare aici: e vreo diferenta intre XMC027 si XMC013? De ce ai da 50 RON in plus pe XMC027?

Multumesc!
Râșniță: Baratza Sette 270
Espressor: Lelit PL41TEM
 
Reply
Salut!
Sita acasso o folosesc de ceva timp și a schimbat simțitor calitatea extractiilor, împreună cu nivelatorul lelit de 57mm și portafiltrul naked.
Sita blind și pulycaf sunt cam obligatorii
Sita pt duș IMS pe mine mai mult m-a încurcat, cea originală de pe aparat e mult mai bună din punctul meu de vedere.
Extracții cât mai reușite!
Lelit PL41EM/ROCKET FAUSTO/Hario V60/AeroPress/Klarstein Kettle/Hario Skerton
 
Reply
(16-03-2019, 17:34)lucimunteanu Wrote: Ceva despre gust? Mai bun, mai puțin bun? Părere personala, evident.

Am facut 6 extractii si inca nu reusesc sa adaptez tamparea noii cantitati - am channeling. Dar crema este considerabil mai groasa, gustul mai plin si retrogust mai lung.

Obs.: La 20g mi-a ramas usoara urma in puc, deci ma voi limita la 19.5g
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄
Obsolete: Russell Hobbs Allure 18623
 
Reply
Buna seara!

Imi puteti spune sunetul de final de la ce apare? Ati intalnit situatia asta? De la macinat sau tampare?
Folosesc ascaso ca si sita cu 18g.

https://youtu.be/ODy_J0Zwyvw

Va rog sa imi spuneti si ce parere aveti despre cum arata extractia, evident am vazut ca au aparut niste stropi de la chanelling- de la tampare...


[Image: c20f88104724700a03ca8cabc3ecbb7a.jpg][Image: 2a988bb418a9bb180ba66ce8724859ed.jpg]

am montat si un senzor de temperatura pe grup pentru a verifica temperatura acestuia in momentul extractiei.
[Image: 0cac50706be82e57b02bdd4d0ffe64a6.jpg]
..........................................................................................
expobar office hx || LP eu || LP pro || mazzer sj
 
Reply
Valva de suprapresiune produce acel zgomot pe masura ce debitul prin PF se modifica. La inceputul extractiei, valva respectiva permite unei cantitati mari de apa sa se intoarca in rezervor, iar mai apoi aceasta se inchide aproape complet, in functie de debitul pompei, granulatie, channeling...etc.

Cat despre calitatea extractiei, doar tu esti in masura sa faci aprecieri.
Vizual pare a fi o cafea proaspat prajita, inca in faza de degazare si trasa la o temperatura foarte mare, aspect indicat adesea de formarea acelui con.

PS
Daca temperatura grupului este intr-adevar de 101C, atunci in partea superioara de unde este absorbita apa, sigur depaseste 110C.
Rancilio MD50 + Saeco Poemia
 
Reply
Posibil sa fi fost făcută poza după o frotare...
factory g106, baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
Cafeaua avea cam 2 saptamani de la achizitie, posibil sa fi fost temperatura mare, intr-adevar.

Temperatura era in scadere dupa frotare. Am vazut ca de obicei indica cu un 1 grad 2 mai putin decat ce indica pidul.
Cat ar trebui sa fie temperatura pe grup?
..........................................................................................
expobar office hx || LP eu || LP pro || mazzer sj
 
Reply
În mod normal, cât ai setat in pid, din moment ce grupul e în contact direct cu boilerul iar senzorul de temperatura e pe boiler. Ar fi recomandat, sa incepi extracția când cele două temperaturi sunt cât mai apropiate.
factory g106, baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
salut.
Am o problema la espressor/ Atuci cand il curat sau când  încerc sa fac cafeaua se aude o pocnitura, moment in carea apa/cafeaua țâșnește pe lângă porta-filtru. Deasemenea, acul de presiune coboară rapid.
Unde  as putea sa-l trimit cu curierul?
Mulțumesc mult
Ps. este espressor-ul mamei mele si i-am promis ca o ajut...iar acum îmi ocupa si spațiu Sad
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
(08-04-2019, 12:37)cristian88 Wrote: cafeaua țâșnește pe lângă porta-filtru. Deasemenea, acul de presiune coboară rapid.

... garnitura de la PF , in ce stare se gaseste ... ?
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
(08-04-2019, 12:45)Levo Wrote:
(08-04-2019, 12:37)cristian88 Wrote: cafeaua țâșnește pe lângă porta-filtru. Deasemenea, acul de presiune coboară rapid.

... garnitura de la PF , in ce stare se gaseste ... ? 
am verificat garnitura. apa iese pe sus.  
ma intereseaza un service autorizat.
Am pus si un link probleme lelit
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
(09-04-2019, 10:04)cristian88 Wrote: ma intereseaza un service autorizat.

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Recomandare-service-Lelit?highlight=service+lelit
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
DIY fluid bed roaster
 
Reply
(09-04-2019, 10:19)astinga Wrote:
(09-04-2019, 10:04)cristian88 Wrote: ma intereseaza un service autorizat.

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Recomandare-service-Lelit?highlight=service+lelit 

multumesc
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 3 Guest(s)