Espressoman infocat
Posts: 136
Joined: Oct 2017
Iasi
12-03-2019, 11:30
(This post was last modified: 12-03-2019, 11:42 by Dyptorden.)
(12-03-2019, 06:03)remusmarian Wrote: ...IMS încape mai mult?
Salut,
Eu folosesc s
ita IMS 12/18g 57mm. Momentan consum Peru Amazonas si pentru o extractie 1:2 sita imi permite 17.5g. De asemenea ramane si headspace (grosimea monezii de 50 bani sau scobitoare).
Sper ca ajuta...
L.E.: vezi echipamentul meu in semnatura.
Current : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
Espressoman fresh
Posts: 6
Joined: Mar 2017
Constanta
Salut,
Eu folosesc sita Ascaso si o incarc cu 18-19 g cafea functie de densitatea cafelei.
Pentru mai multe informatii poti citi
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...5#pid48185
Lelit PL41TEM, Ceado E5P, Porlex Mini Mill, French Press.
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Secretul pe PL41 cred ca este cresterea dozei la 19g. Schimba mult rezultatele iar din ce am vazut pe sita IMS nu prea incap 19g. Deci mergeti cu incredere pe sita aceea Ascaso.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
Super, multumesc de info.
Hop pe barshaker pt comanda
P.S. merita si sita de dus lelit schimbată cu IMS? Ca am vazut ca parerile sunt 50%/50%. Sa le iau impreuna daca tot comand
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman infocat
Posts: 136
Joined: Oct 2017
Iasi
(12-03-2019, 13:15)remusmarian Wrote: merita si sita de dus lelit schimbată cu IMS?
Probabil sunt un ignorant (nu am folosit nici sita pentru portafiltru Lelit, nici sita de dus Lelit si nici portafiltrul cu coarne) dar pot spune ca rezultatul pe care il obtin cu sitele IMS este delicios, comparabil - chiar peste licoarea oferita de unele cafenele.
Current : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
Espressoman infocat
Posts: 136
Joined: Oct 2017
Iasi
16-03-2019, 16:48
(This post was last modified: 16-03-2019, 17:11 by Dyptorden.)
A ajuns sita Ascaso pentru PL41TEM si am facut o comparatie intre Ascaso si IMS.
Cantitativ Acaso mi-a permis 19.5g fata de IMS care permite un maxim de 17.5g cu aceeasi cafea. Am sa incerc si 20g la urmarele extractii.
Obs.: cantitatea e cea maxima pana la headspace.
Vedeti si fotografiile de mai jos.
Current : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
Espressoman infocat
Posts: 436
Joined: Dec 2017
Ploiești
Ceva despre gust? Mai bun, mai puțin bun? Părere personala, evident.
Sent from my TA-1012 using Tapatalk
Espressoman infocat
Posts: 18
Joined: Jan 2019
Ilfov
Salutare,
As vrea sa achizitionez niste imbunatatiri pentru PL41TEM - credeti ca lista de mai jos e ok, sau ar exista alternative mai bune?
Pentru curatare / intretinere:
-
http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/Pen...Caff-900gr
-
http://barshaker.ro/SitaBlind-Lelit-57mm
Pentru imbunatatire extractie:
-
http://barshaker.ro/Sita-ASCASO-57mm-LELIT
-
http://barshaker.ro/IMS-LTCI200NT
-
http://barshaker.ro/NivelatorLelit-57mm-PL121
Pe viitor:
-
http://barshaker.ro/Lelit-XMC013-PORTAFI...fund-57-mm
- O intrebare aici: e vreo diferenta intre XMC027 si XMC013? De ce ai da 50 RON in plus pe XMC027?
Multumesc!
Râșniță: Baratza Sette 270
Espressor: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Posts: 493
Joined: Jan 2018
Iași
Salut!
Sita acasso o folosesc de ceva timp și a schimbat simțitor calitatea extractiilor, împreună cu nivelatorul lelit de 57mm și portafiltrul naked.
Sita blind și pulycaf sunt cam obligatorii
Sita pt duș IMS pe mine mai mult m-a încurcat, cea originală de pe aparat e mult mai bună din punctul meu de vedere.
Extracții cât mai reușite!
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Posts: 136
Joined: Oct 2017
Iasi
(16-03-2019, 17:34)lucimunteanu Wrote: Ceva despre gust? Mai bun, mai puțin bun? Părere personala, evident.
Am facut 6 extractii si inca nu reusesc sa adaptez tamparea noii cantitati - am channeling. Dar crema este considerabil mai groasa, gustul mai plin si retrogust mai lung.
Obs.: La 20g mi-a ramas usoara urma in puc, deci ma voi limita la 19.5g
Current : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
Espressoman infocat
Posts: 252
Joined: Nov 2018
bucuresti
25-03-2019, 21:57
(This post was last modified: 25-03-2019, 21:59 by bogono.)
Buna seara!
Imi puteti spune sunetul de final de la ce apare? Ati intalnit situatia asta? De la macinat sau tampare?
Folosesc ascaso ca si sita cu 18g.
https://youtu.be/ODy_J0Zwyvw
Va rog sa imi spuneti si ce parere aveti despre cum arata extractia, evident am vazut ca au aparut niste stropi de la chanelling- de la tampare...
am montat si un senzor de temperatura pe grup pentru a verifica temperatura acestuia in momentul extractiei.
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Posts: 1.063
Joined: Aug 2015
Slatina
25-03-2019, 22:24
(This post was last modified: 25-03-2019, 22:26 by vdub.)
Valva de suprapresiune produce acel zgomot pe masura ce debitul prin PF se modifica. La inceputul extractiei, valva respectiva permite unei cantitati mari de apa sa se intoarca in rezervor, iar mai apoi aceasta se inchide aproape complet, in functie de debitul pompei, granulatie, channeling...etc.
Cat despre calitatea extractiei, doar tu esti in masura sa faci aprecieri.
Vizual pare a fi o cafea proaspat prajita, inca in faza de degazare si trasa la o temperatura foarte mare, aspect indicat adesea de formarea acelui con.
PS
Daca temperatura grupului este intr-adevar de 101C, atunci in partea superioara de unde este absorbita apa, sigur depaseste 110C.
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
Posibil sa fi fost făcută poza după o frotare...
Espressoman infocat
Posts: 252
Joined: Nov 2018
bucuresti
Cafeaua avea cam 2 saptamani de la achizitie, posibil sa fi fost temperatura mare, intr-adevar.
Temperatura era in scadere dupa frotare. Am vazut ca de obicei indica cu un 1 grad 2 mai putin decat ce indica pidul.
Cat ar trebui sa fie temperatura pe grup?
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
În mod normal, cât ai setat in pid, din moment ce grupul e în contact direct cu boilerul iar senzorul de temperatura e pe boiler. Ar fi recomandat, sa incepi extracția când cele două temperaturi sunt cât mai apropiate.
Espressoman pasionat
Posts: 344
Joined: Dec 2013
Bucuresti
salut.
Am o problema la espressor/ Atuci cand il curat sau când încerc sa fac cafeaua se aude o pocnitura, moment in carea apa/cafeaua țâșnește pe lângă porta-filtru. Deasemenea, acul de presiune coboară rapid.
Unde as putea sa-l trimit cu curierul?
Mulțumesc mult
Ps. este espressor-ul mamei mele si i-am promis ca o ajut...iar acum îmi ocupa si spațiu
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
Espressoman traditionalist
Posts: 3.828
Joined: Oct 2016
ro
(08-04-2019, 12:37)cristian88 Wrote: cafeaua țâșnește pe lângă porta-filtru. Deasemenea, acul de presiune coboară rapid.
... garnitura de la PF , in ce stare se gaseste ... ?
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
Espressoman pasionat
Posts: 344
Joined: Dec 2013
Bucuresti
(08-04-2019, 12:45)Levo Wrote: (08-04-2019, 12:37)cristian88 Wrote: cafeaua țâșnește pe lângă porta-filtru. Deasemenea, acul de presiune coboară rapid.
... garnitura de la PF , in ce stare se gaseste ... ?
am verificat garnitura. apa iese pe sus.
ma intereseaza un service autorizat.
Am pus si un link
probleme lelit
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
Espressoman
Posts: 714
Joined: May 2012
Navodari
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR
Espressoman pasionat
Posts: 344
Joined: Dec 2013
Bucuresti
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
Espressoman fresh
Posts: 8
Joined: Nov 2017
Iasi
Salutare, astăzi dimineață când am deschis espressorul am constatat că nu mai încălzește deloc, temperatura rămâne la 22 de grade (cea din cameră) - PID-ul e aprins dar becul dintre comutatoare este stins. Trebuie musai expediat în service sau poate e o problemă internă care permite un reset? Mulțumesc!
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Motta 57mm
Espressoman infocat
Posts: 1.137
Joined: Sep 2015
Constanta
28-04-2019, 10:49
(This post was last modified: 28-04-2019, 10:51 by Mariano.)
si-a bagat mata coada
frumoasa poza... Daca becul este stins, nu se alimenteaza rezistenta din boiler care trece printr-o termocupla, vezi daca a declansat termocupla, sau o pana de contact unde iti trebuie un digital sa masori.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
Espressoman fresh
Posts: 8
Joined: Nov 2017
Iasi
(28-04-2019, 10:49)Mariano Wrote: si-a bagat mata coada frumoasa poza... Daca becul este stins, nu se alimenteaza rezistenta din boiler care trece printr-o termocupla, vezi daca a declansat termocupla, sau o pana de contact unde iti trebuie un digital sa masori.
Am desfăcut espressorul doar să mă uit în el sumar - termocupla presupun că e elementul central care are acel știft maro între papucii electrici - nu se poate apăsa sau face altă acțiune deci nu-mi dau seama dacă s-a declanșat. În niște tutoriale găsite pe net scria că pentru acest reset ar trebui apăsat un buton... roșu dar nu văd nimic.
[attachment=7081]
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Motta 57mm
Espressoman infocat
Posts: 252
Joined: Nov 2018
bucuresti
salut, gasesti resetul unde am incercuit si indicat cu sageata
sper sa te ajute.
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Espressoman fresh
Posts: 8
Joined: Nov 2017
Iasi
Corect, la ăla mă gândeam și eu. Nu se poate apăsa, de unde deduc că nu e declanșat...
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Motta 57mm
Espressoman infocat
Posts: 260
Joined: Jul 2016
Constanța
(29-04-2019, 01:15)k0b3 Wrote: Corect, la ăla mă gândeam și eu. Nu se poate apăsa, de unde deduc că nu e declanșat...
Așa am zis și eu o dată la ceva de genul ăla. L-am măsurat cu multimetru și nu avea continuitate deci era declanșat, apoi l-am apăsat cu putere și a cuplat la loc.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
Espressoman fresh
Posts: 8
Joined: Nov 2017
Iasi
(29-04-2019, 08:12)cyrusct82 Wrote: (29-04-2019, 01:15)k0b3 Wrote: Corect, la ăla mă gândeam și eu. Nu se poate apăsa, de unde deduc că nu e declanșat...
Așa am zis și eu o dată la ceva de genul ăla. L-am măsurat cu multimetru și nu avea continuitate deci era declanșat, apoi l-am apăsat cu putere și a cuplat la loc.
Cât de puternic trebuie apăsat? Acel știft e de fapt un capac și sub el (l-am scos) e declanșatorul cred. În orice caz am apăsat destul de puternic pe el și nu mi-a dat impresia că ar avea unde să mai coboare.
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Motta 57mm
Espressoman infocat
Posts: 260
Joined: Jul 2016
Constanța
(29-04-2019, 09:03)k0b3 Wrote: (29-04-2019, 08:12)cyrusct82 Wrote: (29-04-2019, 01:15)k0b3 Wrote: Corect, la ăla mă gândeam și eu. Nu se poate apăsa, de unde deduc că nu e declanșat...
Așa am zis și eu o dată la ceva de genul ăla. L-am măsurat cu multimetru și nu avea continuitate deci era declanșat, apoi l-am apăsat cu putere și a cuplat la loc.
Cât de puternic trebuie apăsat? Acel știft e de fapt un capac și sub el (l-am scos) e declanșatorul cred. În orice caz am apăsat destul de puternic pe el și nu mi-a dat impresia că ar avea unde să mai coboare.
Nu știu cât ar trebui
Eu când l-am apăsat pe cel care îl aveam eu la un boiler instant cu mana nu am putut să-l apăs,a trebuit să folosesc o șurubelniță.
Dar cel mai sigur încearcă să vezi dacă are continuitate cu un multimetru (daca nu ai improvizezi cu o baterie și un led, bec sau un buzzer)
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
Espressoman infocat
Posts: 549
Joined: Oct 2012
Galati
09-06-2019, 13:13
(This post was last modified: 09-06-2019, 13:13 by kum.)
Imi cer scuze daca s-a mai discutat, dar se pare ca mi s-a ars valva. Am gasit s-o iau de pe ebay, dar ma intrebam daca nu se gaseste cumva si pe la noi.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
Posts: 549
Joined: Oct 2012
Galati
Pana la urma am luat-o de pe ebay.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO