Hello There, Guest! Login Register


Lelit Mara X - HX reinventat

Dacă cauți un pic pe forum ai să găsești la topicul accesorii și întreținere toate topicile necesare despre întreținerea espressorului spre exemplu găsești aici https://www.espressoman.ro/forum/Forum-A...ntretinere
Lelit Mara X PL62X,Macap M42M,Lelit 41TEM,Lelit 043 MMI
 
Reply
(23-05-2021, 16:19)lig76ct Wrote: Dacă cauți un pic pe forum ai să găsești la topicul accesorii și întreținere toate topicile necesare despre întreținerea espressorului spre exemplu găsești aici https://www.espressoman.ro/forum/Forum-A...ntretinere

Iti multumesc, dar ar fi mai util cu subiect si predicat la ce interval trebuie sa fac back flush (pe yt intr un clip postat de Lelit in commentul lor spun ca o data pe luna, iar in manual saptamanal, eu pe site ul lor nu am gasit nimic, tot din commenturi sugera cineva saptamanal fara detergent si odata pe luna cu detergent sau la 300/400 de cafele.Eu intreb concret pe modelul Mara X.
Lelit Mara X | Lelit William
 
Reply
Back flush poți să faci zilnic la trei zile sau săptămânal depinde cât exploatezi tu ce apă folosești,decalcifiere la fel,eu unul îi fac back flush cam la două trei zile și decalcifiere la vreo două luni
Lelit Mara X PL62X,Macap M42M,Lelit 41TEM,Lelit 043 MMI
 
Reply
Decalcifiere? Cum?
Brasilia Club; Quamar T80; Feld 2.
ex: Gaggia Espresso, Color; Macap M2D.
 
Reply
(23-05-2021, 19:49)Zaheyu Wrote: Decalcifiere? Cum?
Eu folosesc sare de lămâie pun 2 linguri în tank-ul cu apă dau drumul să meargă până se golește tank-ul
Lelit Mara X PL62X,Macap M42M,Lelit 41TEM,Lelit 043 MMI
 
Reply
Nu este nevoie de decalficiere decat la cativa ani, daca aparatul prezinta anumite simptome specifice gen zgomote ciudate ale pompei, urme de calcar pe returul de la OPV in rezervor etc. Mai ales ca aveti boiler din inox, cu o apa corespunzatoare cred ca puteti sta 3-4 ani linistiti in aceasta privinta. 

O decalcifiere in afara procedurilor standard ale unui HX / DB poate avea drept consecinta neeliminarea totala a solutiei de sare de lamaie din boiler deci un gust ciudat rau cal cafelei si ingurgitarea de solutie de sare de lamaie, nu neaparat sanatoasa.

Backflush cu apa fierbinte, da, la cateva zile, iar lunar spalarea in detergent de backflush a tuturor pieselor expuse (portafiltru, sita, cap teava aburi, SITA DUS). Backflush al grupului....pe un espressor fara grup E61 puteti face lunar. Pe un espressor cu E61 eu l-as face la 4-6 luni pentru ca vei degresa astfel grupul si pot aparea ingreunari ale manetei sau scartaituri cand ridicati maneta. Nu e o problema, se greseaza si revine totul la normal sau lasati pucul cu cafea acolo pana maine dimineata. Asa functioneaza grupul E61, prin angrenarea unor piese full metal ce au nevoie de gresare uneori.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
As mai recomanda scoaterea sitei de dus si a garniturii o data pe saptamana si curatarea acestora, mai ales daca nu se face backflush zilnic cu apa. In unele cazuri se simte un gust amar in ceasca indiferent de calitatea extractiei, iar cauza acolo este, mazga depusa pe interiorul sitei.
Mara X, DKS-65
 
Reply
Multumesc Lyvyoo, multumesc Dijon!
Lelit Mara X | Lelit William
 
Reply
Sfat privind accesorii:
Este o varianta de sita VST 14-16g pentru acest espressor?
Se recomanda schimbarea sitei de dus, cu ce varianta? Curge destul de frumos si cu sita de la dush standard.
Lelit MaraX + Eureka 17NX
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)