Hello There, Guest! Login Register


Lapte pasteurizat la temp joasa vs tem înaltă omogenizat

#1
Salutare,
Ce lapte e mai ok de băut :
1. Lapte non bio, pasteurizat la temp joasa, neomogenizat gen lapataria cu caimac.
2. Lapte bio pasteurizat la temp înalte, omogenizat, gen napolact bio 3.5.
Obs : cel de la punctul 2 mi se pare subțire, prea alb, pe când cel de la punctul 1 este gros, gust bun..
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#2
Lapte de la vaca ta ?
Personal, nu beau lapte, dar consum produse lactate.
Daca tu cauti cel mai “safe” sau “hranitor” lapte, atunci mergi pe punctul 1 - pasteurizat (tratat termic) la temperaturi joase. Clostridium Botulinum moare pe la 80grC. 
Foarte bun este si un lapte UHT tratat timp foarte scurt (cateva sec) la temperaturi inalte (120 grC parca).
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium (Compak E8 SSP + OE Funnel - se pregateste de noul utilizator)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)