Hello There, Guest! Login Register


Lapte lipit pe duza dupa frotare

#1
In afara de a sterge cu o laveta umeda voi ce solutie ati mai gasit pentru indepartarea laptelui care ramane si se lipeste pe duza cand se termina frotarea , sau la voi nu se lipeste !
  Poate vreo duza mai 'smechera' pe care sa nu mai adere si lipeasca laptele instant .La Lelit nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva cred ca duza era imbracata cu ceva , vreun lac/ silicon , sau stiu eu ce ca nu ramanea pic de lapte la o simpla stergere cu laveta uscata.
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#2
Eu cu o lavetă umeda pe care o încălzesc in prealabil cu abur rezolv problema...
La Pavoni Professional (Pre-Millenium), Macap M5 and Dienes Moka
 
Reply
#3
Eu tot laveta umeda folosesc si cateodata mi se mai lipea si mie. De la o vreme tin laveta pe bratul de frotare, deasupra latierei, pana sa scot duza din lapte. Concomitent cu scoaterea duzei din lapte, cobor si cu laveta si sterg imediat, astfel nu mai las timp sa se usuce. Incearca si vezi.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
#4
Poate la Lelit avea un manson de plastic in teava(anticondens) si nu se incalzea asa tare .Se sterge usor cu o laveta de microfibra pe care o umezesti cu condensul pe care-l scoti din teava la inceput,înainte de frotare.Sau o moi in apa calda la chiuveta!PkhhhhPpPoate la Lelit
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
 
Reply
#5
Lelit-ul cu E61 are teava pentru abur de tipul "non burn " . Asta inseamna ca in ineriorul tevii metalice a fost montat un tub din silicon care nu permite aburului fierbinte ( 120-130 gc ) sa vina in contact direct cu metalul . Acest tub mai duce si la o micșorare a diametrului interior prin care circula aburul si deci si la o micșorare a debitului aburului , avand in vedere ca presiunea sacade si ea in boiler .
VBM nu are aceasta abordare in ceea ce priveste aburul pentru frotare .
Pentru a beneficia de un abur cat mai " uscat " si pentru a evita aparitia condensului la contactul acestuia cu suprafata rece a tubului din silicon au ales varianta transferului aburului din boiler in latiera direct prin teava metalica. Aceasta, infierbantandu-se nu produce condens iar aburul este mai  " uscat  " . 
Multi aleg sa scoata acel tub din silicon pentru a imbunatati calitatea aburului .

Efectul , uscarea rapida a laptelui pe duza si pe teava , se elimina rapid si usor cu ajutorul unei lavete umede pe care o pregătesc inainte de extractie . 
Eu intai sterg zonele pe care a ramas laptele si dupa aceea dau drumul la abur sa curat interiorul. Invers nu as face decat sa-mi ingreunez situatia  deoarece , daca as da intai drumul la abur , as usca si mai tare laptele depus .

Extractii reusite tuturor !
 BUGSTER-MP/AV, EK43-S, Honne, Acaia, Bravo, Duomo, Hottop-Artisan roaster; vacante: Kinu M47, Cafflano
 (Ex: LM/GS3-AV, Lelit PL41TEM, Expobar DB, VBM Super2B-PID, Flair/ Vario Home, Macap M4D, Kinu M68, K30 VArio)
 
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)