• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


La San Marco SM92

#1
Am cumparat rasnita asta de la un barista care sustine ca nu a folosit-o decat la un antrenament pentru un concurs...si tind sa il cred deoarece arata extraordinar. Nu l-am intrebat de unde o are dar nu e singura San Marco pe care o vad care are "legatura" cu SCAE...asa ca, daca se foloseste pentru concursuri, am zis sa vad si eu ce e cu ea, mai ales acum ca am cutite noi la quamar Big Grin

E maricica bestia, mai mare putin decat quamarul, si are dozator. Cutite de 64mm (sunt curios daca ii merg cutitele de mazzer sj), motor de 350W, hopper si dozator fumurii...si cam atat..

Nu ma bag la comparatii de maine deoarece in prima jumatate a zilei sunt plecat si mai am doar vreo 100g de cafea...s-ar duce inainte de a fi reglata. Astept 1kg de cafea care este deja comandata..

A lucrat cineva cu ea sa zica vreo doua cuvinte?

   
   
   
   
   
Mazzer Major || LS Vivaldi
 
Reply
#2
Ce am gasit eu pe net despre ea:
aici
si pe coffeegeek
tu deja o ai asteptam un review Smile
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#3
Topicul de pe coffeegeek l-am citit si eu...din pacate nu zice nimic despre ea.. Stefan Iordache folosea o sm92 fara dozator (cred ca o foloseste in continuare).

La sfarsitul saptamanii fac si un review...sa vina cafeaua Smile
Mazzer Major || LS Vivaldi
 
Reply
#4
Asa...am reusit, in sfarsit, sa fac niste shot-uri si cu san marco. Din pacate e greu sa faci comparatii intre doua rasnite pe un hx cu un singur grup...nu te poti apropia de modul in care am comparat vario si la spaziale mini la The coffee shop. Prin urmare nu am cantarit cafeaua, nu am cantarit shot-ul si nu am cronometrat extractia. Ce am facut insa....? Ceea ce fac in fiecare zi...pun cafea in portafiltru astfel incat, dupa o usoara bataie cu podul palmei, sa imi ramana cafeaua netasata la buza sitei, dau un flush de aproximatix 5 sec, montez pf si dau drumul la extractie, urmarind o curgere usor subextrasa ca de..asa imi place. Astfel, in conditii relativ similare, san marco se comporta astfel:
- la folosirea foarte rapida a dozatorului arunca grav spre stanga. Dupa ce realizezi asta si iti controlezi miscarea, cade destul de frumos in pf.
- macinatura este mai pufoasa decat a quamarului, dar o pun pe baza dozatorului
- extractiile au fost identice ca aspect, similare ca gust, usor mai pronuntat fiind shotul de la sm. Nu am folosit sita reneka deoarece era infundata (a fost spalata necorespunzator) si strica shoturile. Toate extractiile care conteaza au fost facute cu o sita conica, gem marzocco mai veche.
- nu pastreaza cafea in ansamblul cutitului superior, asa cum face quamar
- sta bine pe picioare iar tavita isi face treaba (asta daca nu tragi prea tare de dozator)
- e mai silentioasa decat quamarul.

Deoarece nu a scos ceva neasteptat in plus fata de quamar, cred ca ea va fi cea care ne paraseste Smile) nu e vina ei ca s-a nascut cu dozator dar...asta e. Trebuie sa faca loc sistemului audio...
Mazzer Major || LS Vivaldi
 
Reply
#5
Nu stiu cum sa dau de tine , ai mesaje full Smile
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#6
Smile mai șterg din ele...
Mazzer Major || LS Vivaldi
 
Reply
#7
Pentru ca exista deja un topic deschis, am sa postez aici despre aceeasi rasnita cumparata de vreo luna de pe olx. Am prins o oferta de pret f. buna, astfel incat am luat si pt un prieten. Deoarece nu am agreat modul de lucru cu doser, iar cautarile pe net pt a cumpara o palnie din inox nu au dat rezultate, am facut o improvizatie nu foarte estetica dar perfect functionala si am transformat-o in doserless. 
Rasnita este intr-o stare perfecta de functionare si este din 2013. Cateva poze:


Attached Files Thumbnail(s)
               
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 
 
Reply
#8
Pe langa alte modificari, aveam in gand sa-i schimb cutitele cu unele de Mazzer SJ si dilema care ma incerca a fost daca se potrivesc. Saptamana trecuta unul dintre colegii de pe forum cu acelasi model de rasnita mi-a scris de reconditionarea ei (se pare ca amandoi am cumparat din aceeasi sursa) si una dintre modificarile viitoare privea si schimbarea cutitelor, dar si el se confrunta cu problema asta.
Vineri le-am comandat, astazi dimineata le-am primit si acum....voila !
P.S. in prima poza cel din dreapta este Mazzer


Attached Files Thumbnail(s)
               
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)