(28-10-2019, 14:00)maki Wrote: si cum experienta?
Pentru mine a fost a doua experiență de genul acesta. Am mai făcut același lucru, în același format alături de Kinu și la World of Coffee Berlin. Diferența a fost că aici am îmbunătățit un pic câteva lucruri, cum ar fi faptul că am construit o măsuță / chiuvetă pentru spălat latiera, treabă care a simplificat mult procesul.
Spre deosebire de WOC, aici programul în care a fost deschisă expoziția a fost mai mare. 5 zile, versus 3 la Berlin, iar expoziția se închidea la 19:00, nu la 17:00. A fost mai obositor, dar în mod cert a meritat.
Nu am experiență ca barista, deci probabil fluxul poate fi îmbunătățit, dar în principiu dimineața trăgeam câteva shoturi să stabilesc rețeta, shoturile din care nu gustam ajungând cappuccino-uri pentru cei de la stand / de la standurile vecine. Fiind cafele procesate natural, în lapte aveau o aromă foarte interesantă. Am observat că dimineața este destul de dificil să am încredere în capacitatea senzorială a mea. Din fericire, probabil aceeași limitare este și la vizitatori. După prânz am rămas cu impresia că începea să iasă cum trebuie cafeaua.
A fost un volum mare de oameni. Sâmbătă, în ziua cea mai aglomerată, am folosit 3kg de cafea. Deja consum de cafenea mică

Unul din challengeuri a fost să explic italienilor că este o cafea diferită față de ce beau ei de obicei și că nu ar trebui să se aștepte la un espresso tradițional.
Un lucru care m-a surprins a fost deschiderea cu care au privit acest lucru. Practic toți au fost dispuși să încerce după ce le-am dat să miroasă cafeaua din pungă. Fie că aveau 20 de ani, fie că aveau 70, au zis că for să încerce un espresso. Și majoritatea au zis că le place, că este interesant. Că da, în mod cert nu este un espresso italienesc, dar că este o băutură foarte bună. Recunosc că eu eram cel care avea o prejudecată legată de rigiditatea lor, deși am fost de peste 30 de ori în Italia.
Cafeaua chiar a ieșit bună. Poate acasă o prefer un pic de tot mai acidă, dar am zis că totuși sunt în Italia și nu vreau să ajung la știri. Au fost la stand James Hoffman, Timothy Sweet (care m-a impresionat plăcut cu cantitatea de cunoștințe pe care o deține), John Buckman (care venise de fapt la Gabor / Smart Espresso Profiler care a fost și el guest la standul Kinu), tipii de la Whole Latte Love și, nu în ultimul rând, campionul național la prăjit cafea - @
bogdan_geor. Plus sute de alți oameni. Sigur au mai fost ceva personalități, dar scriu un pic pe fugă.
Este probabil ceva adrenalină de la interacțiunea cu atâția oameni. Practic dimineața plecam de la cazare, iar pe la ora 15:00 mâncam un măr în loc de mic dejun.
N-am avut niciun fel de probleme să răspund la întrebări legate râșnițele Kinu. În mare parte pentru că le folosesc de atâta timp, iar defecte nu le-am prea găsit. Din moment ce nu sunt parte din companie, n-am avut nicio reținere să răspund la orice alte întrebări legate de alte produse pe care le-am folosit. Cred că relaxarea asta a ajutat și în legătura cu oamenii cu care interacționam. Acum, că mă gândesc, nici dacă aș fi lucrat pentru Kinu nu cred că aș fi avut vreo reținere. Până la urmă produsul e acolo, îl poți ține în mână. Le-am dezasamblat și asamblat de 100 de ori pentru a le arăta diferențele dintre ele și în general lumea părea că apreciază acest lucru.
Cei de la Kinu au adus și un mini stand cu ceas comparator pentru a arăta alinierea. Mi se pare un pas bun pentru a arăta că susții ceea ce afirmi.
Legat de cafea, în general mai ajustam spre după-masă rețeta, când mi se părea că nu mai iese ce trebuie. Am băut foarte multă cafea, dar din fericire cofeina nu prea are un efect asupra mea.
Per total, a fost o experiență foarte frumoasă
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator