Hello There, Guest! Login Register


Kingrinder k2 vs K4

#1
Buna ziua! Ptr. un espressor de la DeLonghi, la care voi schimba pe viitor sita si portafiltrul( sa trec pe cel nepresurizat) , nu stiu pe care rasnita sa o achizitionez? K2 sau 4? In fara de reglajele care sunt in interior la K2, sunt si alte lucruri asa importante de care sa tin cont? K2-ul macina fin ca si K4? Multumesc frumos! Precizez ca nu folosesc mai mult de 2-3 cafele pe zi.
 
Reply
#2
Toni, avem pe forum colegi foooarte pricepuți în ale cafelei. Dacă ai zice și bugetul maxim pe care vrei să-l sacrifici, în mod cert vei primi cele mai bune recomandări.
 
Reply
#3
(20-11-2023, 14:30)_R_A_D_U Wrote: Toni, avem pe forum colegi foooarte pricepuți în ale cafelei. Dacă ai zice și bugetul maxim pe care vrei să-l sacrifici, în mod cert vei primi cele mai bune recomandări.

Pey, voiam sa stiu daca sunt asa mari diferentele intre Kingrinder K2 si Kingrinder K4.K 2 este undeva pe la 350 lei, iar K4 pe la vreo 500. rasnitele sunt manuale, dar nu ma deranjeaza la cat am eu nevoie.Ma intereseaza sa stiu daca K2 macina la fel de fin precum K4.
 
Reply
#4
Să înțeleg că ai avea 500 lei de sacrificiu. Și eu sunt curios ce alte recomandări vei primi, în afara celor 2 la care deja îți stă gândul.
 
Reply
#5
In acest videoclip sunt prezentate foarte clar diferentele : https://youtu.be/-Aj9i8QGUKo?si=o-sasGb0jGU_JpFy.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#6
K2 o am eu. Rasneste bine pentru espresso dar si pentru filtru ( dupa parerea mea ) Pentru espresso am rasnit intre 35 click si 41.
Sub 35 click macinisul era prea fin pentru espresso. K2 are 18 microni intre doua click. Cutite Italmil din otel in 6 colturi. Reglajul este intern dar nu te va deranja deloc pentru ca este usor de utilizat si precis. Se demonteaza usor pentru intretinere. Rasnita are toate atributele unei rasnite capabile de macinis pentru espresso de calitate. Rasneste repede si este ergonomica. are capac si nu sar boabele afara.
K4 are reglaj extern, mai multe click pe o tura completa si 16 microni intre click deci poti regla mai fin macinisul.
Hario V60 / Melitta / KinGrinder K2 / Arco
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder

 
Reply
#7
Mulțumesc pentru sfaturi. Cred că rămân pe K2, ptr ceea ce am eu nevoie. Într-adevăr, nu sunt așa mari diferențele între ele, cel puțin din câte mă pricep eu. Mai ales că nu schimb așa des măcinișul.
 
Reply
#8
Poti schimba macinisul cat de des doresti. Reglajul il faci cu rasnita goala, nu poti regla in timp ce rasnesti.
Hario V60 / Melitta / KinGrinder K2 / Arco
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder

 
Reply
#9
Ba se poate schimba reglajul si cu boabe in interior. Daca ai apucat sa le macini partial si vrei sa rasnesti mai fin, adica sa strangi surubul, dai un sfert de tura manivela INAPOI.
Daca vrei mai grosier, adica sa largesti reglajul, nici macar nu mai e nevoie sa faci manevra cu manivela.
Evident ca in paharel vei avea un amestec de doua macinaturi, dar noi presupunem ca stii ce vrei sa faci acolo

Daca vrei sa nu iti mai bati capul mult timp cu indoieli de ce nu iese una alta... ia K4.
Ca o regula generala, ocoleste orice rasnita cu reglaj interior, oricat de laudata ar fi.
 
Reply
#10
Am înțeles. Să înțeleg că reglajul exterior este și mai fin, sau este doar mai simplu?
 
Reply
#11
(20-11-2023, 14:54)_R_A_D_U Wrote: Să înțeleg că ai avea 500 lei de sacrificiu. Și eu sunt curios ce alte recomandări vei primi, în afara celor 2 la care deja îți stă gândul.

Ar mai fi una la vreo 300 lei, dar cutitul arata a fi foarte de brew, nu a incercat-o nimeni, si fiind chinezeasca noname, ar fi cam hazardat sa ii spunem omului sa fie el cobai pentru noi Smile
Plus ca e de 40mm, deh, cifrele vinde... nu ca ar conta, si Sette are 40
Nu in ultimul rand, imaginea cutitului este CGI, nu am gasit nicaieri una reala, nu as fi surprins sa primeasca vreo surpriza, cum sunt cele de la noul C3 ESP.

Deci momentant kingrinder is the king... sub 500 lei.

(20-11-2023, 16:37)ToniF Wrote: Am înțeles. Să înțeleg că reglajul exterior este și mai fin, sau este doar mai simplu?

Mai uniform/consistent, datorita jocurilor mai mici.
 
Reply
#12
Mulțumesc. O sa incerc sa iau un K4
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)