Hello There, Guest! Login Register


Kettle cu reglaj de temperatura

#31
Pretul e mai mare decat variantele de pe Amazon dar mai mic (cred ca era aproape de 400 acelasi produs) decat acum 2-3 luni. Iar comparativ cu ce gasesti in tara sigur e mai mic. Bine, daca e sa comparam calitatea intre Klarstein si Bonavita / Hario / Fellow Stagg / Brewista, diferenta nu mai e asa mare.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#32
L.E.  - deleted post
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#33
O comparatie se poate ? Ce criterii folosim ? Cum le transpunem in bani ?
 
Reply
#34
Doar cineva care le are pe toate se poate pronunta.  Se poate aprecia calitatea finisajelor, usurinta in utilizare, rezistenta in timp.
S-a mai vorbit pe forum despre calitatea produselor premium/scumpe fata de cele ieftine/slabe calitativ.

Nu sunt in masura sa compar cele 4-5 produse enumerate.
Doar pot face comparatie intre kettle-ul electric Brewista switch si Tefal (ambele modele sunt in semnatura).
Preturile celor doua era apropiat, Brewista 160lei in februarie 2018, Tefal 135 lei in aprilie 2017. Probabil ambele sunt produse in China.
Cu ambele obtin apa la punctul de fierbere dar diferenta la lucru e mare.
Cu Brewista torn precis si scaderea temperaturii apei este redusa.
Cu Tefal torn mai greu, fara precizie si scaderea temperaturii apei cred ca este mai rapida comparativ cu Brewista.
Recunosc faptul ca evaluarea scaderii temperaturii in timp nu se bazeaza pe masuratori precise, este doar presupusa/aproximativa.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#35
(08-12-2018, 11:03)RaduNim Wrote: Salutare!
Eu l-am luat pe cel din link-ul de mai jos și sunt foarte mulțumit de el. Încălzește foarte repede, iar temperatura este destul de precisă.
Până acum nu am ce reproșa. Raportul calitate / preț mi s-a părut mai mult decât ok

https://www.klarstein.ro/Aparate-de-buc-...ype=search&searchparam=Ceainic
Cum e cu temperatura? Eu am un kettle Albohes, cu reglajul pe mâner, bănuiesc ca sunt făcute în aceeași fabrica, dar sunt nemulțumit de ea. Dacă setez o temperatura, rezistenta se oprește când s-a atins respectiva temperatura dar apa continua sa se încălzească ca încă 3-4 grade, în funcție de cantitate.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47 
 
Reply
#36
Si sta la 3-4 grade mai sus pentru totdeauna ?  Confused
Ai incercat sa setezi 3 grade mai jos, apoi, la atingerea valorii dorite, sa muti setarea mai sus ... ?  Huh
 
Reply
#37
E chestie de testare. Important este ca termometrul e OK. De exemplu pun cana la 94; cand se opreste, in cateva secunde arata deja 96-97. Dar pana pun apa in V60 si cafeaua, o asez din nou pe suport si arata 94-95. Ii mai scot capacul putin sa iasa aburii si ajung la 94.
Poti face niste estimari rezonable. Functia de mentinere a temperaturii nu o folosesc (fac un V60 dimineata, e inutila), dar poate ar fi interesant de studiat si asta.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#38
(09-12-2018, 11:35)claudiur Wrote:
(08-12-2018, 11:03)RaduNim Wrote: Salutare!
Eu l-am luat pe cel din link-ul de mai jos și sunt foarte mulțumit de el. Încălzește foarte repede, iar temperatura este destul de precisă.
Până acum nu am ce reproșa. Raportul calitate / preț mi s-a părut mai mult decât ok

https://www.klarstein.ro/Aparate-de-buc-...ype=search&searchparam=Ceainic
Cum e cu temperatura? Eu am un kettle Albohes, cu reglajul pe mâner, bănuiesc ca sunt făcute în aceeași fabrica, dar sunt nemulțumit de ea. Dacă setez o temperatura, rezistenta se oprește când s-a atins respectiva temperatura dar apa continua sa se încălzească ca încă 3-4 grade, în funcție de cantitate.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk  

E normal sa se intample asa. Rezistenta nu se raceste instantaneu. Daca vreau 93-95 grade, setez 90-91 sau setez exact cat vreau si astept 1-2 min (cu capacul scos) sa ajunga la temperatura dorita.
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 
 
Reply
#39
Comportamentul acesta este valabil pentru control on-off, nu neaparat termostat, poate sa fie si releu.
Daca ar fi avut PID, care nu inseamna nici 1$ in componente adaugat la pretul de productie, incepea sa scada gradual puterea cu 3-4 grade in avans si ateriza fix pe temperatura prescrisa, e adevarat, dupa un timp mai mare...
Daca vrei si viteza si precizie, un overshot rezonabil de 1 grad este de neevitat, chiar cu PID.
 
Reply
#40
La bonavita e mult mai precis. Setezi temperatura x și acolo se rămâne, maxim un grad în plus. Dacă folosești funcția hold, când se răcește înapoi la temperatura setata, mai așteaptă să scadă cu 3-4 grade, după care pornește rezistenta și temperatura ajunge iar cu 3-4 grade mai mare.
Important e sa știi comportamentul și, asa cum ziceai tu, îl setez la o temperatura mai mica, și sunt mai safe..

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47 
 
Reply
#41
Marea problema este ca poate jongla decat cu alimentarea rezistentei.
Dupa care mai avem o problema serioasa: inertia termica. Daca baza cu rezistenta ar fi extrem de mici, am avea un control precis. Dar pe de alta parte, sistemul s-ar raci foarte repede.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#42
Ca tot se discuta in alt topic de massdrop, ia uite ce gasii... bonavita la 45$, plus transport lejer.

https://www.massdrop.com/buy/bonavita-go...ric-kettle

Atentie la transportul cu DHL, cititi in alte topice problemele intampinate, ce necesita obtinerea unui cod EORI.
 
Reply
#43
Grijă că e la 120V
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#44
Buna observatie... revenim la sarmale Big Grin
 
Reply
#45
120V e problematic prin frecvență (55 Hz). Dacă nu avem mișcare, nu-i bai. IMO
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#46
adica 60 Hz...

La un boiler, sa bagi 230V in loc de 120V inseamna putere instantanee de 4x mai mare, care in principiu ar putea fi tinuta in frau... doar electronic, daca este pe termostat se arde rapid.
Un paleativ ar putea fi montarea unei diode in serie, reduce puterea la doar de 2x, ii lungeste agonia Smile
 
Reply
#47
Nu am spus ca fara trafo. S-a mai povestit, cand ne curgea ochiul la prajitoarele ale mici din USA Astea
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#48
Si la alea prajitoare crezi ca folosea frecventa retelei la numarat timingul ?  Huh
Ca de rotit mai lent motoarele nu cred ca e mare problema... Confused
 
Reply
#49
Banuiesc ca ati vazut noul kettle anuntat aici.
Propun sa il discutam aici, sa nu interferam cu topicul importatorului.
 
Reply
#50
E senzational, cel mai tare, modern si super design pe care l am vazut pana acum. Daca e si fiabil si nu are de ce sa nu fie...Ma rog, si pretul pe masura dar asta e, cine vrea o trusa frumoasa, plateste. Macar asta mi se pare ca merita banii , fata de alte fierbatoare.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#51
Confused Huh
 
Reply
#52
Acum avem si de la Chemex un kettle... pe alese...

https://dailycoffeenews.com/2019/04/13/c...ck-kettle/
 
Reply
#53
O intrebare, l-am decalficat de o zi si deja iara s-au depus minerale pe fundul kettle-ului, sa il las asa pana apare o depunere mai mare?[Image: j8234Bk.jpg]
Bianca V2, DF64 SSP cast, Comandate, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
 
Reply
#54
Depunerile alea dupa numai o incalzire apar daca a ajuns la fierbere, ceeace poate indica fie ca termoreglarea nu merge cum trebuie, fie ai avut apa prea putina (raportata la puterea masinii), care a adus-o la fierbere inainte ca regulatorul sa intre in actiune.

La kettle de aragaz nu am asa ceva nici dupa multe luni de folosire, la cel electric, de 2000W, daca pun sub 500g de apa imi apar si mie.
Cum eu controlez kettle-ul electric manual, in urma observatiilor/experiementelor, am ajuns la concluzia ca puterea trebuie redusa imediat cum au aparut primele bule pe fund, fenomen care se petrece pe la 70 grade.
Asa ca eu tai puterea la aparitia bulelor, imi mai fac treaba cu altele prin bucatarie, 1-2 minute, rasnesc, sau ce mai e nevoie, in timpul asta toata caldura din placa se duce in apa, fara vaporizare care sa duca la creere de depozite minerale, si dupa aceste 1-2 minute apa a ajuns la aproape 80 grade, de unde o duc la 88 prin actionari scurte ale alimentarii, si agitari ale apei, incat sa se produca cat mai putine centre de mineralizare.
Suna complicat, dar de fapt operatiunea consta in a lasa kettle pe talpa 15 secunde, il iau, se intrerupe alimentarea, agit/omogenizez prin rotire, il pun la loc, samd, pana ce termometrul imi indica 88 grade.
In felul asta depunerea este mult diminuata, ajunge o decalcifiere la 3 luni.
Mi-am propus sa ii reduc puterea la jumatate, ca sa diminuez acest fenomen, dar e pe undeva printr-o lista de multe altele mai prioritare de facut pentru multe luni... Smile

La unul cu regulator, fie termostat fie electronic, as pune intai un punct intermediar de 70-75 grade, unde apar bulele, as lasa 1-2 minute sa se stabilizeze acolo, si apoi as pune temperatura finala minus 2 grade, daca ziceti ca majoritatea aveti overshot...
 
Reply
#55
Daca avem nevoie de 250ml de apa puneam in jur de 300ml in kettle, poate de aia apar. Nu as pune 800ml de apa bucovina cand eu am nevoie de 250ml si dupa aceea sa o arunc ca nu mai am nevoie de ea. Se poate lasa apa in kettle peste noapte sau o sa apara depuneri suplimentare pe fundul kettle-ului? Kettle-ul e un bonavita electric cu reglaj de temp.
Bianca V2, DF64 SSP cast, Comandate, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
 
Reply
#56
Bucovina in kettle? De ce?
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#57
(25-05-2019, 13:12)Tiranator Wrote: Se poate lasa apa in kettle peste noapte sau o sa apara depuneri suplimentare pe fundul kettle-ului? 

Eu îl las permanent pe al meu Hario cu apa în el și are zero depuneri. Apa de pe țeavă de la apanova, decantata in cana brita.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#58
In inox as lasa-o, nu mi-as face griji ca la un boiler de cupru ...  Confused
Sau o scoti intr-o cana, se raceste si o bei Smile
 
Reply
#59
(25-05-2019, 14:07)renatoa Wrote: Sau o scoti intr-o cana, se raceste si o bei Smile

Exact asa procedez eu, nu arunc nimic. Wink
Sau dimineata folosesc apa respectiva sa inmoi fulgi de ovaz. Big Grin
 
Reply
#60
http://bonavitaworld.com/product-categories/kettles

Pentru cine e intrigat de noua linie "Interurban", aparuta prin toamna, e doar o miscare de marketing, schimbat un pic design-ul, ca sa dea impresia de refresh linie de produse... cam obosite...
In nici un caz a nu se visa la un produs dedicat mobilitatii... adica, cafea in deplasare.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)