Hello There, Guest! Login Register

Intretinerea grupului E61

Mulțumiri pentru răspuns. A mers până la urmă folosind o linguriță cu partea frontală ceva mai puțin rotundă, cât să agațe marginea de proptire a sitei, încet încet, din mai multe încercări perimetrale, până a ieșit.
ECM Puristika, Lelit PL41 TEM, Eureka Olympus 75 E, hi-speed

Reply
(13-09-2023, 19:38)tikkun Wrote: Mulțumesc pentru răspunsuri. Nu știu la voi cum e, dar la ECM Puristika nu iese cu lingura de lemn, am rupt două.

Varianta cu lingurița de inox n-am încercat-o, de frică să nu stric sita si/sau grupul.

Mă gândeam că există un sistem de prindere circular, eventual, de care să te folosești pentru extragere.

L.E. nvm, acum vad că ai rezolvat-o :)

Salve! Azi am scos-o la mine (ECM Classika, grup identic) cu coada unei furculițe (margine dreapta, nu rotunda). Sita are un ridge (margine înfundată) chiar pe muchie, acolo împingi coada furculitei. Cineva recomanda o cheie inelara de 8 sau 10 pentru asta. Merge mai greu prima data dar, după ce faci de jur imprejur asta cedează. Cum se spune mai sus, vaselina siliconica aplicata pe garnituri (nu in punctul de contact cu portafiltrul) va ușura operațiunile ulterioare.
ECM Classika PID / DF64 Gen-2 / Kinu M47 Simplicity

Reply
(13-09-2023, 21:47)vlaicu Wrote: Dupa ce reușești aplica vaselina siliconica pe exteriorul ei. Nu te ajuta acum dar data viitoare .
Eu tot cu lingura o scot (linguriță, de fapt). Chiar ieri m-am luptat cu ea. Acum, exista niște scule mai ascuțite dar riști sa rupi garnitura cu ele. Le-am folosit o dată, a mers fără probleme, dar le-am rătăcit între timp.
Eu folosesc un desfăcător de capace de ceas, este bun și pentru schimbat sitele, se găsește pe eMAG, este 13 lei. Îl aveam oricum pe acasă și am zis sa încerc.[Image: 08a36b19259dee48db4af325b593155a.jpg]

Trimis de pe al meu SM-S918B folosind Tapatalk

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)