Welcome Back Log In Create Account

Intreținere termoblock steamer

Salutare! Am un avx db1 x 2025 achiziționat de curând. Nu sunt familiarizat cu tehnologia termoblock. Mă puteți ajuta cu sfaturi pentru întreținere? Ținând cont că nu are funcție de a scoate apa prin steamer, cum curățăm interiorul in timp, de eventuale depuneri? Am citit pe unele site-uri că se poate introduce steamerul in apa cu detergent puly milk și se purjează câteva secunde. Ce părere aveți?
AVX DB1 X 2025, DF64V Gen.2 - SSP Cast V2(Silver Knight), WDT, Nivelator, Tamper dinamometric.

Reply
Vanzatorul ar trebui intrebat in primul rand, la el pierzi garantia, nu la forum, daca faci ceva gresit...

Reply
E foarte misto espressorul acela, m-am jucat si eu cu el. Nu cred sa fie ceva diferit fata de boiler. Foloseste tutorialul vechi. Probleme mai mari apar cand ai un HX sau un Dual Boiler, iar solutia de decalcifiere va iesi foarte greu din boiler(e) daca aplici metoda clasica), cea mai buna solutie acolo fiind desfacerea boilerului. In cazul tau ai un thermoblock pe traseul dintre boilerul de apa si teava, deci plimband ceva solutie pe acea teava vei rezolva problema. Avantajul thermoblock-urilor in acest caz este ca au spatii inguste (o teava subtire de fapt) care se curata foarte repede, fara riscul de a ramane cu reziduuri de solutie in interior. Corelativ, dezavantajul ar fi ca se si infunda mai repede fata de un boiler dar in ultimul timp se folosesc tevi de inox imbracate in alluminiu pe dinafara, deci aderenta mineralelor pe inox e cu siguranta mai mica decat pe cupru / alama / alulminiu, datorita porozitatii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Super. Mă bucur să aud acest feedback legat de espressor. Eu sunt foarte mulțumit de el. Mi se pare locul unu pentru raportul calitate/preț. Din ce am văzut mai recent pe video-uri cu tutoriale de la producător, curățarea se face prin purjare după ce se pune in rezervor apa cu soluție de decalcifiere. Nu știu, totuși, daca să fac decalcifierea la 2-3 luni cum recomanda producătorul, ținând cont că folosesc apa Bucovina. Mă gândesc că recomandările intervalelor de timp atât de scurte sunt pentru a include și cazurile în care se folosește apa inadecvată sau un regim agresiv de utilizare.
AVX DB1 X 2025, DF64V Gen.2 - SSP Cast V2(Silver Knight), WDT, Nivelator, Tamper dinamometric.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)