Welcome Back Log In Create Account

Intrare in lumea espesso

Hello espressomani!

Cat ma bucur ca am dat de voi!

Doresc sa intru si eu in lumea "cremei" cafelei si am nevoie de sfatul sau confirmarea voastra.

Investitia se doreste a fi pt minim 5 ani pana la urmatorul upgrade, asadar:

Pentru prima achizitie as vrea  Ceado E5P + Lelit PL41TEM.

Mentionez ca prefer espresso cu un corp pronuntat, gust rotund spre dulce :))
Cafeaua o voi lua de la BlueBean sau Yume roasters Cluj.
Va rog sa ma sfatuiti mai ales in privinta accesoriilor care iti fac viata/cafeaua mai frumoasa!
De asemenea daca aveti alternative mai bune care sa NU depaseasca bugetul asumat, va rog sa le specificati cu cateva argumente.
Multumesc,
Relu
Macap MC42 Stepless, Kinu M47, Magica, VST 18, IMS Competizione 22.

Reply
Salut, traumen, daca preferi un gust rotund spre dulce (deocamdata), cred ca setup-ul pe care ti l-ai propus e foarte bun. Sigur, cu Honne am gustat cel mai dulce espresso, dar iese din buget. Personal, daca as fi in locul tau, eu as merge pe Kinu M47 pana imi fac mana cu espresso si, ulterior, as merge pe Honne sau pe Ceado E37s sau pe alta rasnita de genul acesta.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Multumesc cradun ,

Am completat formularul de comanda de pe forum pt kinu M47 acum o saptamana si nici un semn.
Sunt dispus sa fac un efort inclusiv pentru M68 daca o gasesc disponibila la pretul dedicat comunitatii, dar din nou...astept un semn din partea producatorului din Reghin.

Reply
Eu zic sa mai astepti, sa incerci sa suni la cei de la Reghin si sa ii contactezi si prin facebook. Inteleg ca e de asteptat. Daca nu poti sa astepti (si te inteleg), sunt si alte variante, cum ar fi Comandante. Ideea e sa incepi cu ceva (relativ) ieftin dar de o calitate buna, care se preteaza, in acelasi timp, la cafele ciocolatii (desi nu am folosit, inteleg ca si Bezzera B005 sau asa ceva e ok). Si, ulterior, pe masura ce iti dezvolti gustul pt espresso, probabil ca iti vei dori ceva mai sofisticat. Eu am mers pe recomandarea de manuala pentru ca este extrem de versatila, ulterior, pentru filtru, pentru Aeropress, cold brew, etc. Adica, daca o sa vrei cold brew, nu mai stai sa reglezi rasnita electrica de fiecare data, sa cureti particulele mari care au ramas pe traseu (care ajung in macinatura de espresso daca nu cureti extrem de bine), scoti manuala si ai rezolvat :)

Reply
Dupa discutiile de pe forum, eu zic sa mai ai rabdare cateva zile pana cand vine @Lyvyoo cu ceva informatii ferme, dupa vizita lui in Reghin...
--Only God Can Judge Me--

Reply
Prin noiembrie o sa vina livrarile pt kinu, asa cum a comunicat liviu. Atunci o sa dea drumul la livrari insa nu stii cate comenzi au in standby, sunt multi pe homebarista care au comandat si asteapta.

Recomand si eu kinu daca nu trebuie sa rasneasca si sotia. E cea mai ok alegere in sub 1000ron.

Reply
Mai e o vreo luna pana la vinerea neagra. La noi n-ai nicio garantie ca o sa fie reduceri pe bune dar eu as astepta.

Reply
Sincer nu ma astept la reduceri de vinerea neagra. Astept sa vad ceva semne de la Kinu, iar daca preturile sunt conform cu tabelul de reduceri poate optez pt un M68 sa poata da la manivela si sotia :))

De asta am si inceput munca de cercetare mai devreme...poate poate prind ceva discounturi prin noiembrie si sa fiu pregatit cu banii si mai ales sa stiu exact ce-mi doresc.

Am o intrebare pentru posesorii de M68: ati simtit nevoia de upgrade de la Kinu M68 catre altceva din cauza calitatii macinaturii?
Intreb pentru ca daca optez pentru M68, vreau sa ajung sa le macin cu entuziasm si fetitelor mele peste 17 ani si 10 luni :))
Am vazut ca userul ovidiusod si-a vandut deja rasnita manuala M68...

Reply
@traumen

- Bine ai venit iti spun si eu , totodata si cu parerea personala , de nu te grabi in alegere ... astepta si rezultatele de pe aici...pentru ca am semnale ca au aparut si ceva chestii noi , extrem de interesante ce trebuie vazute si evaluate ( ...unele sunt in premiera si nu au un pret inca ...)
   - M68 este o rasnita excelenta...( insa raspund la intrebare ...cu alta intrebare :D ..)  , de ce trebuie sa macini manual , cand poti macina electric ? ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(23-10-2017, 14:45)Levo Wrote:    - M68 este o rasnita excelenta...( insa raspund la intrebare ...cu alta intrebare :D ..)  , de ce trebuie sa macini manual , cand poti macina electric ? ... Cool ...
Salut Levo,

Imi place mecanica unei rasnite manuale, fiabilitatea ei, senzatia de control pe care ti-o inspira si vreau ca prepararea cafelei sa fie un mic ritual in care sa fiu antrenat cu toata pasiunea si priceperea pt a obtine cu propriile forte o licoare pe gustul meu.
Da, m-am gandit si la un espressor manual. Inca ma gandesc, mai ales ca am vazut un La Pavoni de vanzare aici pe grup, dar totusi citind si cercetand, am inteles ca e greu sa obtin espresso "corpolent" cu espresor manual (din cauza presiunii scazute) si de asta am unele retineri.

Reply
(23-10-2017, 14:31)traumen Wrote: .....
Am o intrebare pentru posesorii de M68: ati simtit nevoia de upgrade de la Kinu M68 catre altceva din cauza calitatii macinaturii?
...

Nu mai suntem multi utilizatori de Kinu M68 pe forum.
Nu cred ca raspunsul meu te va ajuta prea mult sa iei o decizie. Mai utile at fi parerile celor care au renuntat la rasnita.

Dupa ce vei intelegi cum se comporta diferite tipuri de macinaturi, livrate de  rasnite cu cutite plane sau conice si dupa ce te vei familiariza cu modul in care solubilitatea unei cafele este afectata de granulatia macinaturii folosita la preparare, vei ajunge singur la o concluzie.
Este foarte important ca inainte de a cumpara un echipament sa cauti sa te intalnesti cu acesta si sa vezi ce poate face.

Cutitele plane si cele conice se afla permanent in centrul discutiilor pasionatilor.
In opinia mea, acestea nu se afla intr-o disputa de genul care pe care, chiar daca multi dintre cei avizati au constatat ca dau rezultate, mai mult sau mai putin diferite in ceasca. Eu as zice ca se completeaza reciproc intr-un mod util pentru cei care doresc sa gaseasca o reteta optima de extractie pentru orice cafea, oricat de dificila si de incapatinata at fi aceasta.

Chiar acum am o cafea mai aspra, mai dura la gust, prajita de altcineva dar destul de diferit de modul in care il fac eu.
Pe K30 a refuzat sa-mi dea in shot pe gustul meu si al sotiei, indifferent de reteta folosita (doar la 82 gc a iesit ceva, insa intr-o extractie saraca si prea apoasa pentru mine). Cu M68 am imblanzit-o si, la 91 gc am indulcit-o, am adus-o intr-o zona de echilibru in care i-am scos si gustul de tutun ars, fara ca lichidul sa devina apos. Pana si retrogustul a devenit unul bun.

In link-ul de mai jos vei gasi cateva impresii despre experientele mele cu Kinu M68.

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-N...0#pid75290
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
...Inteleg senzatia...exact asa am inceput si eu , cu un La Pavoni si un Kinu M47 ...dupa niste cercetari si insistente...am obtinut ceva shoturi atat de bune , incat m-au determinat sa merg mai departe... :D ...
Marturisesc ca nici acum nu m-am oprit...( cred , in subconstient ca e loc de mai bine... Cool ) ...si nu e chiar greu sa obtii un espresso "corpolent "- cel mai importat este sa stii ce vrei  si apoi sa insisti pana reusesti , durata pana la obtinere , este data de atentia acordata detaliilor si de staruinta... ( in viziunea mea desigur ).
    Pentru o rasnita decenta / sau pentru casa / sau capabila espresso ...cred ca setul de cutite conice de 68 mm , constituie alegerea ideala ( din nou parere proprie...) , in semnatura am cateva rasnite de baza , cu aceste cutite ( Kinu M68 , Eureka Olympus KR 68 mm conic , Honne 68 mm conic + plane...) ...ordinea preturilor este influentata de automatizare si accesibilitati / comoditate , in ordinea crescatoare Kinu - Honne - Olympus.
           Daca totusi esti pasionat de rasnitele manuale ( sigur ,... au si ceva pitoresc... :D ...) pot sa-ti spun ca vine o zi cand esti racit / obosit / grabit sau ai musafiri ...etc si pur si simplu n-ai chef  " sa dai la manivela " - dar vrei sa bei un espresso bun...atunci electricele se pot dovedi superioare si confortabile...dar intr-adevar , cu alt pret...( alegerea este numai a ta , mult spor...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Eu sunt utilizator de kinu m 68 si imi place dar nu o recomand decat daca esti fan rasnite manuale. (Trebuie tehnica mai buna sa iti iasa shotu cu ea din cauza distibutiei; im schimb e super usor de folosit si curatat) kinu 47  o super afacere.. dar mai e si faza ca nu prea sunt optiuni.. ori kinu 47 ori honne.. sau te multumesti cu compromisu kinu m 68. Eu nu recomand pt home use 2-3 cafele pe zi macapuri, ceadouri sau k30uri si altele.. sunt din trecut
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
(23-10-2017, 23:57)Neuromancer Wrote: dar mai e si faza ca nu prea sunt optiuni.. ori kinu 47 ori honne.. 

aha, si porlex, fieldgrind, handground, si comandante oare ce sunt?
( vorbind strict despre rasnite manuale )
--Only God Can Judge Me--

Reply
Porlex e exclus pt espresso.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Dupa cateva momente de evaluari nevoi reale vs bani investiti in tehnica pe care nu o stapanesc inca deloc, am decis sa cumpar espresorul Lelit  PL42TEMD cu rasnita  PL43MMI inclusa in corpul lui.

Cred ca e suficient deocamdata.

Daca credeti ca fac o alegere gresita va rog sa argumentati.

Multumesc!

Reply
O sa te limiteze rasnita si o sa vei upgrade. Daca e incorporata e umpic aiurea :)
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
(24-10-2017, 12:45)flipu2k Wrote: O sa te limiteze rasnita si o sa vei upgrade. Daca e incorporata e umpic aiurea Smile

De ce e unpic aiurea?
Spatiul destinat barista e f limitat.

Reply
Și eu as zice ca îți oferă mai multă flexibilitate în viitor dacă iei:

- Pachetul Barista Home Premium - espressor PL41TEM PID + rasnita PL43MMi --->>> 5% discount + cadourile marca Lelit in valoare de 300 lei: tamper inox, sita “oarba” fara gauri pentru curatare grup, o cutie detergent special pt. curatare backflush (obligatoriu la max. 3luni), o cutie granule curatare rasnita fara desfacere  – Pret pachet: 2850 lei (redus de la 3250)

in loc de 

- Pachetul Barista Home All in one - espressor cu rasnita incorporata PL42TEMD --->>> 5% discount + cadourile marca Lelit in valoare de 350 lei: tamper inox, cana inox profesionala ( lattiera ) 500ml pentru spumat lapte, sita “oarba” fara gauri pentru curatare grup - 2900 lei (redus de la 3350 lei)

Poți face upgrade la râșniță și să păstrezi aparatul și nici spațiul ocupat nu cred că diferă prea mult.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
(24-10-2017, 12:48)traumen Wrote:
(24-10-2017, 12:45)flipu2k Wrote: O sa te limiteze rasnita si o sa vei upgrade. Daca e incorporata e umpic aiurea Smile

De ce e unpic aiurea?
Spatiul destinat barista e f limitat. 

Pai daca "prinzi gustul" o sa vrei repede ceva mai bun :)

Modelul cu rasnita incorporata oricum e mai lat cu aproape 10 cm decat PL41. Daca mai iei o rasnita ca vrei ceva mai bun deja pierzi mult spatiu util pe blat...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
"Imi place mecanica unei rasnite manuale, fiabilitatea ei, senzatia de control pe care ti-o inspira si vreau ca prepararea cafelei sa fie un mic ritual in care sa fiu antrenat cu toata pasiunea si priceperea pt a obtine cu propriile forte o licoare pe gustul meu."

Din ce scrii, o rasnita manuala ti s-ar potrivi mai bine decat una electrica.

Reply
(24-10-2017, 14:26)cradun Wrote: "Imi place mecanica unei rasnite manuale, fiabilitatea ei, senzatia de control pe care ti-o inspira si vreau ca prepararea cafelei sa fie un mic ritual in care sa fiu antrenat cu toata pasiunea si priceperea pt a obtine cu propriile forte o licoare pe gustul meu."

Din ce scrii, o rasnita manuala ti s-ar potrivi mai bine decat una electrica.

Asa e voi lua si una manuala cand va fi disponibila dar deocamdata vreau sa se poata juca si sotia mea.

Reply
Un sfat: fugi de electrice entry lvl..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
(24-10-2017, 14:37)Neuromancer Wrote: Un sfat: fugi de electrice entry lvl..

Pai in cazul acesta cineva vinde aici pe forum o Macap M5D .

Sa fug si de ea?

Am facut comenzile prin intermediul formularelor espressoman si anume:

1. espressor PL41TEM PID + Tamper inox cadou
2. rasnita Acassso i-Mini I1 Steel - motor de 250W / 700 rpm, cutite plate de 54, stepless, mecanism de prindere al cutitelor din bronz

Astept raspunsul de la furnizori.

Multumesc pentru ajutor!

P.S. Mi-am dat seama ca biroul meu este peste drum de Yume Roasters :D

Reply
(24-10-2017, 14:42)traumen Wrote: Pai in cazul acesta cineva vinde aici pe forum o Macap M5D .

Sa fug si de ea?

Entry level la Macap ar fi M2, daca nu ma insel. M5D din anunt mi-se pare un deal foarte bun.
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
Ai citit threadul despre I1? Eu am avut si nu recomand. Mai bine ia ceva sh de pe forum.

Reply
(24-10-2017, 16:47)adiszep Wrote: Ai citit threadul despre I1? Eu am avut si nu recomand. Mai bine ia ceva sh de pe forum.

Nu am citit threadul despre I1. Nu-l gasesc. De ce nu recomanzi?

Ai un link te rog?
Sau poti da cateva detalii ?

Reply
Ia o pauza de cateva zile, graba strica treaba.

Din bugetul pe care il invarti, deduc ca ai bani de lelit nou + o rasnita in jurul sumei de 1000-1300ron. Asta inseamna undeva la 3500ron.

AS lua un lelit insa dintre cele care urmeaza sa iasa la vanzare pt ca vreo 10 colegi + primesc in 2 saptamani brewtus si o sa-si scoata la vanzare lelit-urile, cumparate destul de recent, unele chiar in garantie.

Cu banii ramasi care nu-s putini (vreo 2200ron) as cumpara o rasnita mai buna, cutite de 64-75mm, poate as lua chiar cimbali conik a lui Stefan, sau daca te sperie rasnita aia ai quamar q13 pe forum, a lui Cradun, o rasnita buna pt acasa, cutite de 75mm plate, mult peste i2/macap 5d.

Reply
Păi explicat pe scurt s-au descendent cutitele. Se atingeau in rasnire pt espresso. Returnată pe garantie trimis alta inca din cutie se atingeau cutitele. Retur, recuperat bani, kinu.

Recomand in gama asta (electrica noua):
Pl43mmi
eureka minim
Bezzera bb05

Asta e experienta mea si parerile mele personale in rest ai bursa.

Reply
(24-10-2017, 17:07)Denis Wrote: Ia o pauza de cateva zile, graba strica treaba.

Din bugetul pe care il invarti, deduc ca ai bani de lelit nou + o rasnita in jurul sumei de 1000-1300ron. Asta inseamna undeva la 3500ron.

AS lua un lelit insa dintre cele care urmeaza sa iasa la vanzare pt ca vreo 10 colegi + primesc in 2 saptamani brewtus si o sa-si scoata la vanzare lelit-urile, cumparate destul de recent, unele chiar in garantie.

Cu banii ramasi care nu-s putini (vreo 2200ron) as cumpara o rasnita mai buna, cutite de 64-75mm, poate as lua chiar cimbali conik a lui Stefan, sau daca te sperie rasnita aia ai quamar q13 pe forum, a lui Cradun, o rasnita buna pt acasa, cutite de 75mm plate, mult peste i2/macap 5d.

Mersi Denis pentru sfat!

Fiind incepator mi-e frica sa merg pe produse second hand. Inca nu le cunosc exact modul de functionare si in caz de probleme voi avea nevoie de asistenta specializata sau posibilitate de returnare.
Dupa ce imi fac mana, da, probabil ca voi opta pt produse de top second hand, voi fi informat sau chiar voi avea cunostinte/experienta pentru remedierea anumitor probleme sau lipsuri.

(24-10-2017, 17:27)adiszep Wrote: Păi explicat pe scurt s-au descendent cutitele. Se atingeau in rasnire pt espresso. Returnată pe garantie trimis alta inca din cutie se atingeau cutitele. Retur, recuperat bani, kinu.

Salut adiszep,

Problema ta nu era din cauza reglajelor proaste? Sau a calibrarii deficitare?...adica acel moment 0 corelat gresit la maneta de reglaj?
Nu prea inteleg...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)