Welcome Back Log In Create Account

Instrument distribuție cafea în portafiltru / Nivelator pretampare

Daca e chiar asa scula de scula, in loc sa va ganditi sa va adunati 500, sau chiar si macar sa dati 150 lei pe asa ceva, trimiteti-o la Che la fabrica cu un apropo finutz... ;)
Nefiind o piesa care sa ceara precizie si rezistenta, daca m-ar pasiona mi-as face-o 3D print intr-o ora. Yeah, PLA-ul folosit la 3D print este certificat food safe ;)

Reply
[attachment=4195]Am atasat un document cu testarea blind a device-ului.

@renatoa: La printare 3D m-am gandit si eu, dar dupa ce l-am folosit sunt sigur ca si greutatea piesei are un rol important in functionare/eficienta. Tocmai am cantarit, are 410 grame deviceul.
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+

Reply
Noi in aeromodelism avem o vorba... dificultatea e sa il faci usor, ca de ingreunat e simplu ;)

Reply
Cred ca am comandat bine, totuși. Oricum, i-am trimis și doua mesaje vânzătorului.
Si eu folosesc WDT și nutatie, însă tot nu-mi iese bine mereu. De fapt, regula e ca nu se distribuie uniform cafeaua. Cred ca dispozitivul asta și un tamper dinamometric (așezat cu grija) ar duce la scoaterea din calcul a unor variabile importante.
Rocket R58/LMLu/Olympus/Mahlgut MOLA-e

Reply
se poate printa din doua bucati si gol la mijloc, gol in care ai putea pune o greutate. totusi problema care o vad eu la printare este ca suprafata nu-ti iese lucioasa.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Daca printezi cu ABS exista o metoda de finisare cu vapori de acetona si plasticul ramane neted. E de studiat varianta cu printare 3D

http://www.youtube.com/watch?v=h2lm6FuaAWI&sns=em
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+

Reply
+1 OCD
Elimina una dintre varibile, distributia. Se vede/simte mai ales atunci cand se supradozeaza.
Quick Mill Vetrano 2B, Eureka Olympus KRE, Tamper Torr (flat&convex), site VST, site IMS, pitcher ILLY, OCD v1, Gene Cafe CBR-101, Hottop KN-8828P-2K

Reply
Daca printati, sau produceti singuri, nu uitati mecanismul de ajustare a inaltimii (care cred ca se poate face mai bine decit in varianta originala).
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
[Image: s-l1600.jpg]  
Cam asa ar arata. Aluminiu si inox, nu stiu daca iese sub 30 $.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Baloozzy poți produce? Din ro e tentant de achiziționat la 30$ +-
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Nu pot, dar din China la 37$ e asa mare diferenta? Mai e si free shipping.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Am 2 pachete care de 2 luni nu ajung. As fi preferat ceva cu timp mai mic de așteptare:)

Reply
Vedem la teabe cat face.

Reply
Inainte sa intreb pe forum am vb si eu cu socru-meu care are o fabricuta de piese metalice si e destul de greu de facut pe CNC.
Desigur, o sa postez impresii de indata ce vine.
Sper sa nu faca asa mult pe drum. Eu am comandat si un tamper dinamometric, tot pe ali, si ambele pachete au fost trimise de alaltaieri.

Reply
In general piesele de genul asta se toarna in forme, nu se fac la CNC...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(22-06-2016, 22:21)teabe Wrote: Inainte sa intreb pe forum am vb si eu cu socru-meu care are o fabricuta de piese metalice si e destul de greu de facut pe CNC.
Sper sa nu faca asa mult pe drum. Eu am comandat si un tamper dinamometric, tot pe ali, si ambele pachete au fost trimise de alaltaieri.
daca nu se pierd ,inarmeaza-te cu rabdare cel putin 60 de zile si daca iti vin la vama trebuie sa le arati hartie cu cat ai platit pe ele.in consecinta tot ce depaseste 10 usd se taxeaza cu valoarea tva adica x2o% din valoarea declarata pe hartia de la aliexpress -aici ai 2 variante- prima platesti statului roman acea valoare adaugata pe care el -statul- o trimite baietilor destepti sau vb pe privat [Image: biggrin.gif]
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(22-06-2016, 22:53)Mihai L Wrote: In general piesele de genul asta se toarna in forme, nu se fac la CNC...
Da, asta era si banuiala lui.

(23-06-2016, 00:35)orwo Wrote:
(22-06-2016, 22:21)teabe Wrote: Inainte sa intreb pe forum am vb si eu cu socru-meu care are o fabricuta de piese metalice si e destul de greu de facut pe CNC.

daca nu se pierd ,inarmeaza-te cu rabdare cel putin 60 de zile si daca iti vin la vama trebuie sa le arati hartie cu cat ai platit pe ele.in consecinta tot ce depaseste 10 usd se taxeaza cu valoarea tva adica x2o% din valoarea declarata pe hartia de la aliexpress -aici ai 2 variante- prima platesti statului roman acea valoare adaugata pe care el -statul- o trimite baietilor destepti sau vb pe privat [Image: biggrin.gif]

[Image: smile.gif] Mersi. Eu am mai cumparat din China, SUA si Japonia si niciodata nu mi-a cerut nimeni documente justificative privind pretul. Ori era factura pe colet, intr-un loc vizibil, si ma taxau, ori cred nu aveau chef sau nu o vedeau si nu ma mai taxau, ori vanzatorul fiind de treaba trecea la loc vizibil pe colet ca e cadou si nu are valoare comerciala si nici atunci nu ma mai taxau, cu toate ca factura era inauntru.
De pe ali nu am mai comandat pana acum, dar niciodata nu am avut vreun colet care sa faca mai mult de 2-3 saptamani, de oriunde ar fi venit. Sper sa nu se tina astia de cuvant tocmai acum [Image: smile.gif] .

Reply
chestia cu cadoul nu pacaleste vamesii, dar se uita si ei la om si la ce-i in colet. iti dai seama ca daca vede o jucarie din asta o s-o intoarca pe toate partile, o sa intrebe la ce folosesti si destul de probabil o sa fie mirati si n-o sa te puna sa platesti ceva, in schimb daca ai in colet 100 de jucarii din astea altfel o sa puna problema.
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Pe persoana fizica nu poti primi mai mult de 8 obiecte de acelasi tip, sau, incerc sa citez cat mai exact "cantitati mai mari decat pentru consum familial"
Cadou nu exista in legislatia vamala romaneasca, o doamna a fost taxata in fata mea pentru ca fata ei din NZ a avut proasta inspiratie sa nu dea jos eticheta cu pretul de pe cadoul trimis mamei ei, o cute cu bomboane de ciocolata, 54$.
Pot fi insa mostre comerciale (samples), dar nu orice merge pe PF.

Ce v-ar mai scoate un bulibasa din ciocan trifoiul ala... :) ce cnc, ce 3d print... artigianale !

Reply
Cunoști vreun bulibaşa tare-n ciocan și dispus să-l folosească? [Image: biggrin.gif]

L.E.: Nu reusesc nicicum sa gasesc de 51mm pt Pavoni...

Reply
Renato ne iubeste, ne trimite la bulibasa sa ni-l faca din "titan" (de ceaoane). I-as face eu cadou unu d-ala, dar nu ii trebuie la injectie. :P

Reply
un tehnician dentar va poate rezolva cu trifoiul, problema e ca bucata de metal trebuie strunjita in prealabil.

Reply
(23-06-2016, 13:14)baloozzy Wrote: Renato ne iubeste, ne trimite la bulibasa sa ni-l faca din "titan" (de ceaoane). I-as face eu cadou unu d-ala, dar nu ii trebuie la injectie. :P

Nu imi spune acum ca va faceti griji de natura metalului, sa fie "halimentar"... pentru ca mangaie cafeaua pret de cateva secunde... haida'de... :s Huh

Reply
Ideea cu tehnicianul dentar e buna. Se poate si portelan pt cine doreste.
Mie imi seamana cu un cutit de masina de tocat.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Era un tehnician dentar bun in Radauti dar cred ca e ocupat cu dinti de aur, n-are timp de compozituri de astea :))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Huh Adica voi din capitala stati la coada la ala din Radauti ?! :s
Si de ce trebuie unu bun, piesa asta este masea de elefant in comparatie cu finetea unui dinte uman... :s

Reply
Se pare ca nimeni de aici nu stie cat costa compozitul dentar. Cand dai minim 250 lei pe 30g iti cam piere cheful de joaca.

Reply
Eu cu siguranta nu, ultima vizita pentru o lucrare a fost prin anii 90...

Nu stiu daca cest cost este justificat, sau e doar specific cererii si ofertei din domeniu, banuiesc ca ati auzit de turism dentar ;)
Nu cred ca este singurul domeniu in care se mai iau mulaje, in domeniul artistic preturile astea sunt la kg, nu la 50 grame...
http://www.profiart.ro/catalog/category/rasina-latex

Reply
(24-06-2016, 10:57)bogy Wrote: Se pare ca nimeni de aici nu stie cat costa compozitul dentar. Cand dai minim 250 lei pe 30g iti cam piere cheful de joaca.

Dar si ce calitate au acum... Si luam in calcul presiunea care apare la muscat/mestecat.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
nu mai vorbiti de dintari ca-mi stricati ziua... [Image: sad.gif]

cine-i bulibasa? [Image: smile.gif]

[attachment=4210][attachment=4211][attachment=4212][attachment=4213][attachment=4214]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)