Welcome Back Log In Create Account

Instrument distribuție cafea în portafiltru / Nivelator pretampare

Unge garnitura putin de tot si se rezolva. Eu am folosit pasta de silicon. [Image: cs9ulhl.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Bun sfat.
Și al meu a sosit de la BS și se învârte greu. Dacă ungu, nu Riști sa se modifice setarea? Eu as pune WD 40, cât însă sa nu curgă afara. 1-2 stropi.

(23-09-2018, 14:10)tapughenadie Wrote: Unge garnitura putin de tot si se rezolva. Eu am folosit pasta de silicon. [Image: cs9ulhl.jpg]

Unde găsesc pasta de Silicon? E comestibila?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Unt ;)

Reply
(23-09-2018, 15:06)renatoa Wrote: Unt Wink

Nu râncezește în timp?

Acuma l-am desfăcut. Mi-am rupt unghii, degetele stau câș. :)))

Deci... cu ce ungem? Unt? WD40?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
(23-09-2018, 16:50)N3cks Wrote: Deci... cu ce ungem? Unt? WD40?

WD 40 ( auto )hton mioritic , sau olive oil ... sau unT special de capra rosie ... :D ... ( tot este la moda rosul de la o vreme in RO ... Cool ... )

[Image: 8qRCiwa.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(23-09-2018, 17:00)Levo Wrote:
(23-09-2018, 16:50)N3cks Wrote: Deci... cu ce ungem? Unt? WD40?

WD 40 ( auto )hton mioritic , sau olive oil ... sau unT special de capra rosie ... :D ... ( tot este la moda rosul de la o vreme in RO ... Cool ... )

[Image: 8qRCiwa.jpg]

Crema solară sau ulei de bronzat dacă a mai rămas din vara :)))

Reply
Am folosit WD40 si a mers bine. Mersi baieti!
Lelit PL92T Elizabeth  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
(23-09-2018, 18:58)Nikku Wrote: Am folosit WD40 si a mers bine. Mersi baieti!

Confirm. WD40.

Reply
eu personal nu aș folosi un produs pe bază de petrol in situația de față, este un ulei penetrant, variantă europeană conține nafta, nu este destinat industriei alimentare.

Reply
Eu am pus pe deget si am "uns" garnitura si interiorul capacului. Am avut nevoie doar sa reglez nivelatorul pentru cantitatea pe care o folosesc in mod normal in sita. Apoi, dupa ce l-am reglat l-am curatat la exterior. Daca voi modifica pe viitor nivelatorul voi curata din nou.

--------

Reply
(24-09-2018, 22:05)p0rtalu Wrote: eu personal nu aș folosi un produs pe bază de petrol in situația de față, este un ulei penetrant, variantă europeană conține nafta, nu este destinat industriei alimentare.

De acord.
Dar dacă nu pui in exces e un ajutor mare...tare greu se reglează.

Reply
De ce nu folositi gligerina farmaceutica? Atentie nu cea boraxata, eu vapez si folosesc glicerina cu puritate farma 99.5 extrasa din palmier.
Isomac Tea II, DF 64, Kinu Phoenix, OCD Lelit

Reply
Pentruca ai scris cu o zI întârziere :)
La următoarea revizie cred ca va di soluția aplicată.

Reply
imi pare rau, daca aveti un grup va pot trimite eu 100 ml, platiti doar transportul, eu am luat din anglia pentru vapat puritate 99.9 farma

Reply
La glicerina NU m-am gandit :D Si am destula in casa tot de la e-cig :D  Next time.

--------

Reply
(25-09-2018, 21:08)kamasi Wrote: imi pare rau, daca aveti un grup va pot trimite eu 100 ml, platiti doar transportul, eu am luat din anglia pentru vapat puritate 99.9 farma

In România nu este?

Reply
Gasiti la vape shops(vapez.ro, smokemania etc.) gata ambalata , e vreo 30 ron 100 ml. PG sau VG sau combinata.

--------

Reply
numa vg

Reply
Glicerina este o solutie de compromis, daca nu exista o vaselina siliconica la indemana. Glicerina nu este suficient de aderenta la material. Daca pui prea putina va disparea repede efectul de gresare, daca pui prea multa, va exista mereu cate un "mini-strop" care va face sa se lipeasca multa cafea de distribuitor.
Foaaarte putina vaselina siliconica, aplicata doar pe garnitura, rezolva definitiv problema. Eu asa am facut, inca de cand l-am cumparat (cu cateva luni in urma) si merge perfect.

Off topic:
Vad ca sunt mai multi adepti ai vapatului pe aici, inclusiv eu. Usor-usor poate o punem de un topic in  "Cafeneaua off-topic", avand in vedere ca oricum nu prea exista forumuri de calitate despre vapat si este oricum un obicei conex bautului espressoului perfect Smile
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
(26-09-2018, 08:32)KrisssKros Wrote: Glicerina este o solutie de compromis, daca nu exista o vaselina siliconica la indemana. Glicerina nu este suficient de aderenta la material. Daca pui prea putina va disparea repede efectul de gresare, daca pui prea multa, va exista mereu cate un "mini-strop" care va face sa se lipeasca multa cafea de distribuitor.
Foaaarte putina vaselina siliconica, aplicata doar pe garnitura, rezolva definitiv problema. Eu asa am facut, inca de cand l-am cumparat (cu cateva luni in urma) si merge perfect.

Off topic:
Vad ca sunt mai multi adepti ai vapatului pe aici, inclusiv eu. Usor-usor poate o punem de un topic in  "Cafeneaua off-topic", avand in vedere ca oricum nu prea exista forumuri de calitate despre vapat si este oricum un obicei conex bautului espressoului perfect Smile

Unde găsim vaselină siliconica? [emoji848]

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ht=comanda

da' nu-i ieftina...
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
pe olx gasesti 10-40 ron tubul, si e food safe.

Pe amazon/ebay, si aici:

https://www.shopmania.ro/q-vaselina-siliconica

Oks am avut eu si e buna.

Reply
(26-09-2018, 10:14)N3cks Wrote:
(26-09-2018, 08:32)KrisssKros Wrote:  

Unde găsim vaselină siliconica? [emoji848] 

OKS 111 este foarte buna si este comercializata de multe magazine fizice si on-line din Romania.
Molykote Compund 111 de pe amazon, ebay, etc sau incearca sa iei legatura cu furnizorul de la care am cumparat noi aici.

Cele doua recomandate de mine iti sunt folositoare daca vrei sa le folosesti si pentru espressor, rezistand la contactul cu apa fierbinte si fiind certificate pentru uz alimentar. Daca te intereseaza doar pentru a gresa elemnte sub 100 de grade celsius, gasesti vaselina siliconica certificata pentru uz alimentar, la orice magazin de bricolaj sau la magazinele cu piese de schimb.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Daca nu sunt pretentii foarte mari, cum ar fi garniturile dintr-un lever, se poate folosi fara probleme OKS 1110.

Nu zice nimeni ca Loxeal sau Molykote nu sunt mai bune dar cu siguranta sunt mult mai greu accesibile in Romania.

Reply
Vaselina siliconica nu inhiba cauciucul. Nu îl umfla. De exemplu la garniturile de la etrieri si la culise se da cu vaselina siliconica și aia sigur nu este molykote și acolo când încingi frânele arde.

Oks1110 am folosit la pavoni la toate garniturile fara nici o problema.

Temperatura este inscripționată pe tub până la 200 grade rezista , după această temperatura probabil devine mai lichida și se spala.

Reply
Mulțumesc pentru sfaturi și informații tuturor.

Reply
Salutare, vreau să cumpăr și eu un nivelator de cafea în portafiltru (am un Lelit pe 57mm) doar ca pe aliexpress am gasit numai pe 58mm.
Aveți idee dacă se pot modifica (retușa) la un strung evident? A mai încercat cineva soluția asta?
Merci, V
#PL41EM #MacapM2M stepless #PL100 #sita Ascaso #nivelator Motta 57mm
#MokaBialetti

Reply
Salut! Găsești la importatorul lelit pe 57mm, nu are rost sa modifici nimic.

Zi plăcută
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(04-05-2019, 10:39)valentino007 Wrote: Salutare, vreau să cumpăr și eu un nivelator de cafea în portafiltru (am un Lelit pe 57mm) doar ca pe aliexpress am gasit numai pe 58mm.
Aveți idee dacă se pot modifica (retușa) la un strung evident? A mai încercat cineva soluția asta?
Merci, V

... Asta ... nu e bun ? ... sau ceva mai ieftin ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(04-05-2019, 10:39)valentino007 Wrote: Salutare, vreau să cumpăr și eu un nivelator de cafea în portafiltru (am un Lelit pe 57mm) doar ca pe aliexpress am gasit numai pe 58mm.

Au la barshaker.ro de 57,5 mm (mult mai bun in functie de sita ce o folosesti) si costa 135 lei (150 - 10% reducerea espressoman)

http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/Tam...tta-57-5mm

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)