Hello There, Guest! Login Register


In sfarsit, un espressor automat isi face treaba ca la carte ?

#1
Inainte de aceasta postare am chemat vreo 5 barista de la diverse terase sa deguste o cafea facuta de un Cimbali S30, raspunsul a fost, magnific, mortala, etc, daca ei m au mintit atunci, va mint si eu...  stiu, sunt multi barista pe acest forum care se jura ca un espressor automat nu poate face o cafea buna dar uite ca mai nou chiar se poate, nu are grup de plastic, grup
aceasta postare nu se vrea o reclama, daca am incalcat vreun regulament atunci, rog un administrator sa stearga aceasta postare, multumesc


Cimbali S30
 
#2
Prietene, eu chiar nu sunt impotriva automatelor si sustin ca poti sa faci espresso cu unele. Dar sa vrei sa ne convingi ca o ciorbita extrasa la 1,4 bar este espresso e aproape jignitor. Daca esti dispus sa-l chinui sa arate macar 6 bar in extractie si sa nu mai faca spume, ala o sa fie espresso.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
#3
(28-05-2017, 06:19)Zaheyu Wrote: Prietene, eu chiar nu sunt impotriva automatelor si sustin ca poti sa faci espresso cu unele. Dar sa vrei sa ne convingi ca o ciorbita extrasa la 1,4 bar este espresso e aproape jignitor. Daca esti dispus sa-l chinui sa arate macar 6 bar in extractie si sa nu mai faca spume, ala o sa fie espresso.

crezi ca le era greu sa il faca sa extraga cafeaua la 6bar? la 15mii euro cat costa espressorul nu cred ca mai costa mult x piese sa il aduca la presiunea dorita de tine... da, probabil cei de la Cimbali sunt niste tampiti... zoi si eu..., multa lumea care a baut cafea de la espresoare manuale (presiune 6 bari ) au spus ca cafeaua din aparatul este este fenomenala si nici decum ciorbita... si da, au spus ca este mai buna si ca la x terase.... espresoare 6bari...da, probabil si ei tot tapiti erau... si, nu stiu sa aprecieze o cafeaua de 6 bari...

(28-05-2017, 06:19)Zaheyu Wrote: Prietene, eu chiar nu sunt impotriva automatelor si sustin ca poti sa faci espresso cu unele. Dar sa vrei sa ne convingi ca o ciorbita extrasa la 1,4 bar este espresso e aproape jignitor. Daca esti dispus sa-l chinui sa arate macar 6 bar in extractie si sa nu mai faca spume, ala o sa fie espresso.
m am uitat la fratele lui manual si da, ai dreptate, vad ca asta are 5bari... sec 5:42 cimbali 
si, atunci ma intreb: de ce .... nu i au permis si lui S30 5bari? ca, nu cred ca nu i a lasat careva... ciudata treaba...
 
#4
Scuze, dar sa dau peste 17000$ pentru o curgere asa de blonda si "cufurita" pentru mine e de neconceput. Tu, ai baut espresso, real esspreso? Probabil pe o Lavazza cu multa robusta, cu 2 lingurite de zahar, sa aiba clienti (bautori de esspreso ca la mama lui, in Italy).
O Etiopie naturala, zacuta in rasnita la caldurica cred ca e ceva de vis (pacat ca urat) pe aceasta masinarie.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#5
(28-05-2017, 07:42)baloozzy Wrote: Scuze, dar sa dau peste 17000$ pentru o curgere asa de blonda si "cufurita" pentru mine e de neconceput. Tu, ai baut espresso, real esspreso? Probabil pe o Lavazza cu multa robusta, cu 2 lingurite de zahar, sa aiba clienti (bautori de esspreso ca la mama lui, in Italy).
O Etiopie naturala, zacuta in rasnita la caldurica cred ca e ceva de vis (pacat ca urat) pe aceasta masinarie.

ceva e necurat la mijloc, pe digital si cel manual arata maxim 1.6bar si, nu cred ca asta nu iti este pe plac... ceva nu se potriveste M100
 
#6
Curge ca la al meu de la birou, de 2000 lei Smile

Ai mai putea de curiozitate, sa ne arati pucul... daca ramane intreg in cosul unde il ejecteaza, mai ai sperante Smile
 
#7
Acum am văzut si eu videoclipul, intr-adevăr e mortala, nu cred ca cineva mai scapa dupa ce gusta...
Anemica, lunga, fara crema. Lucrurile acestea nu poate sa-mi spuna decât un singur lucru si anume rezultatul nu poate fi un espresso.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
#8
(28-05-2017, 07:35)eosforfly Wrote: ...m am uitat la fratele lui manual si da, ai dreptate, vad ca asta are 5bari... sec 5:42 cimbali 
si, atunci ma intreb: de ce .... nu i au permis si lui S30 5bari? ca, nu cred ca nu i a lasat careva... ciudata treaba...

Aici se face o confuzie.
Fratele mai mare este .....muuult mai mare si stie sa faca muuult mai multe. Face extractiile cu profilarea presiunii. La minutul 5:38 se vede grafic cam ce a fost el capabil sa faca pe durata extractiei.
[Image: fKXR9QF.jpg]

La minutul 5:42, cel indicat de tine, nu ni se arata decat valoarea presiunii la un anumit moment al extractiei si nicidecum nu rezulta ca toata extractia s-ar fi derulat la aceasta valoare, de 5 bar.
[Image: qrfEzrW.jpg]

Prin aeroporturile si hotelurile prin care am fost de-a lungul timpului, am avut posibilitatea ca, prin executive lounge-urile lor, sa gasesc aparate macar la fel de sofisticate ca si cel aratat de tine.
De acord cu faptul ca sunt capabile sa scoata niste cafele si unele combinatii cu lapte decente.
Legatura acestora cu cele preparate pe aici pe forum consta doar in ingredientele folosite: cafea si lapte.
Gusturile insa nu au legatura intre ele.
Acasa am avut si am expresoare si rasnite cu care mi-am preparat si imi prepar manual bauturile preferate. Diferentele sunt atat de mari incat am ajuns sa beau cafea doar acasa sau in locatii in care se stie a le prepara corect.
Automate, ca cel indicat de tine, isi au rostul in zone de trafic, de self service, ori acasa si sunt adresate celor mai putini pretentiosi, grabiti, pentru care cafeaua doar satisface o necesitate imediata, o obisnuinta devenita aproape dependenta.
Din aceasta pozitie ar fi bine sa privesti postarile de mai sus si nu din dorinta de a discredita vreun aparat sau altul.
Ca si mine cei mai multi de pe acest forum suntem dependenti de un espresso matasos si aromat, preparat de fiecare dintre noi si nu de o cafea livrata la intamplare de automatul din dotare. Dupa cum se poate observa, nu intamplator, am menționat doua preparate diferite:espresso si cafea.
Un automat nu livreaza espresso, doar o bautura pe baza de cafea chiar daca, uneori, are aspectul unui espresso.
Un espresso inseamna 30-60 ml de lichid, extras in 25-30 de secunde, din 8-16 g de cafea, la 9 bar presiune si la o temperatura de extractie de cca 94 gc.
Deci este nevoie de o macinatura cu o rasnita de mare precizie, stepless, capabila espresso, de o dozare precisa in sita (cantar eventual), o tampare corespunzatoare pentru distribuirea, nivelarea si compactarea corecta a macinaturii, o presiune si o temperatura controlabile pe durata extractiei, toate pentru o curgere linistita, sub forma unei codite de soricel.
Este greu, daca nu chiar imposibil ca aparatul sa inlocuiasca mana unui barista (fie si de casa) in toate aceste etape.
Plasticul din anumite zone ale grupului cu greu ar rezista la presiuni de 9bar sau apropiate, iar a apasa pe butonul unui aparat de mii de euro si acesta sa nu livreze nimic ar fi de neimaginat. De aici si compromisurile tehnice care duc la rezultatele specifice unui super automat.
Obligatoriu macinatura va fi mai grosiera pentru ca nu umva aparatul sa se blicheze.

In rest, daca nu pot avea in ceasca o bautura de calitate, inlocuiesc iluzia unei cafele cu realitatea unui ceai.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
#9
Simplificând ,se poate spune fara a gresi ,ca un aparat se profileaza dupa cafea si nu invers.Sunt atat de multe variabile privind cafeaua,soi ,prospetime,prajire,rasnire,incat o setare universala espresso nu e posibila.Altfel era simplu.Dupa mii de extractii pot sa afirm fara sa citez pe nimeni,ca e nevoie permanent sa adaptez aparatul la starea si calitatea cafelei.Altfel nu se poate.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
#10
@raduc :"...." In rest, daca nu pot avea in ceasca o bautura de calitate, inlocuiesc iluzia unei cafele cu realitatea unui ceai.  "

 ...
[Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] ... [Image: ay.gif]...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
#11
Lasa ca stim noi la ce "ceai" ne gandim... eu la unul single malt Big Grin
 
#12
(28-05-2017, 13:42)renatoa Wrote: Lasa ca stim noi la ce "ceai" ne gandim... eu la unul single malt Big Grin

Cam asa, prefer insa ceva autohton curat, aromat, distilat din pere, caise..... sau prune.
Rar am reusit sa gasesc ceva lichid margelat, uleios, galbui, de calitate, care sa nu-mi taie rasuflarea si sa ma faca sa respir greu si sa ma sufoce cand il miros. Ardealenii sunt meseriasi! Big Grin .Daca stiti vreo sursa buna cumpar! Smile
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
#13
La Craiova se face o mașină în 100 secunde.
Tesla scoate mașini mult mai ieftine de când a cumpărat peste 500 de roboți.
Tractorul ara singur și drona pune îngrășământ automat.
Clonarea.
Imprimanta 3D.
Etc, etc, etc,....
Mai durează un pic până un aparat automat analizează rasnirea și calculează cu cat sa tampeze și cu ce presiune și m-aș mira sa nu analizeze și aciditatea regland temperatura.
Niciodata sa nu zici niciodată.
Părinți noștri nici nu se gandeau ce modernizări ne așteaptă. Gata noi am atins limita sau așa o sa pățim și noi?
O sa vina vremea sa ne luam un automat făcut de roboți cu un preț derizoriu și să bem "espresso" aproape perfecte sau vreo descoperire noua.

Sunt conștient că odată și odată automatul va fi mai bun.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
#14
Tocmai ca in domeniul asta nu cauta nimeni comoditate/rapiditate/simplitate. ASta e o meserie de dat din maini si ajustat, asta e splendoarea. Daca eu as praji cafea la apasarea unui buton fara sa ma intereseze alte aspecte, sau sa nu urmaresc nimic ci sa stau pe telefon, care ar mai fi farmecul?

Serios acum, trebuie sa intelegeti ca nu se cauta simplitate (apasarea unui buton) si rapiditate in domeniul asta. De asta inca dupa atata timp, espressoarele sbu gen la pavoni insa sunt folosite si cautate, pentru ca depind de om, si pentru ca il fac pe utilizator sa simta ca din mainile alea doua a iesit ceva, a luat parte la prepararea unui espresso.


Apasarea unui buton poate sa o faca oricine, poti sa-ti apas butonul inclusiv cu bucile de la fund.
 
#15
(28-05-2017, 13:42)renatoa Wrote: Lasa ca stim noi la ce "ceai" ne gandim... eu la unul single malt [Image: biggrin.gif]

...Nooo ..., azi sunt in  " carantina  " de aseara... [Image: biggrin.gif] ...situatia se prezinta cat se poate de lejera...[Image: qwX4rfs.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
#16
(28-05-2017, 15:13)deenman Wrote: Apasarea unui buton poate sa o faca oricine, poti sa-ti apas butonul inclusiv cu bucile de la fund.

Frumos, poetic, ce sa zic, mare clasa, de "Românii au talent", ai trecut în semifinale, poate ne arăți cum tragi și de maneta, pe o Elektra? Smile
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
#17
[Image: 2d74ff297bef6967730241c29d8cf369.jpg]
[Image: 68361f9700430f5aa5aa155d0e2bd4d9.jpg]
Sau daca nu gasim cafea, si ceaiul nu rezonează ....
Fara sa iau in derâdere automatizarea (decât nivelul ei de ASTĂZI in materie de espresso), ori bem espresso , ori căutam altceva Smile

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
#18
(28-05-2017, 14:23)SIM78 Wrote: O sa vina vremea sa ne luam un automat făcut de roboți cu un preț derizoriu și să bem "espresso" aproape perfecte sau vreo descoperire noua.

Sunt conștient că odată și odată automatul va fi mai bun.

Povesti! E mult prea complexa operatia.
Crezi ca poti face o cafea identica in fiecare zi???
Mai degraba iti face un lichid sintetic, asta da...
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
#19
(28-05-2017, 10:07)renatoa Wrote: Curge ca la al meu de la birou, de 2000 lei [Image: smile.gif]

Ai mai putea de curiozitate, sa ne arati pucul... daca ramane intreg in cosul unde il ejecteaza, mai ai sperante [Image: smile.gif]

ieri a fost in probe, eram la a 3a cafea, si, o mai fie ca este foarte complex iar eu expert in asa ceva nu sunt, ieri mi au sarit dracii cand x a spus ceva de o ciorba...azi l am chemat pe bosul unei firme de distributie a cafelei, a venit cu un espert, a umblat in setari si, a zis ( daca minte va mint si eu, ) mare diferenta intre unul manual si acesta nu este... pucul este beton, fix in secunda 30 se opreste, si nu i am activat functia  -PGS Perfect Grinding System    azi am dat de ea, ai vazut ce grup are? o curge ca cel de la biroul dv dar calitatea cafelei nu se compara...

(28-05-2017, 15:13)deenman Wrote: Tocmai ca in domeniul asta nu cauta nimeni comoditate/rapiditate/simplitate. ASta e o meserie de dat din maini si ajustat, asta e splendoarea. Daca eu as praji cafea la apasarea unui buton fara sa ma intereseze alte aspecte, sau sa nu urmaresc nimic ci sa stau pe telefon, care ar mai fi farmecul?
Apasarea unui buton poate sa o faca oricine, poti sa-ti apas butonul inclusiv cu bucile de la fund.

Serios acum iti spun si eu ca, pana sa apesi tu acel buton ai multe de invatat si setat...., daca ii vezi meniul o sa iti schimbi parerea
 
#20
Să vezi când găsești în meniul de service comanda de alintaroma, ce shot iese.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#21
(28-05-2017, 10:44)RaduCarutasu Wrote:
(28-05-2017, 07:35)eosforfly Wrote: ...m am uitat la fratele lui manual si da, ai dreptate, vad ca asta are 5bari... sec 5:42 cimbali 
si, atunci ma intreb: de ce .... nu i au permis si lui S30 5bari? ca, nu cred ca nu i a lasat careva... ciudata treaba...




Un automat nu livreaza espresso, doar o bautura pe baza de cafea chiar daca, uneori, are aspectul unui espresso.
Un espresso inseamna 30-60 ml de lichid, extras in 25-30 de secunde, din 8-16 g de cafea, la 9 bar presiune si la o temperatura de extractie de cca 94 gc.
Deci este nevoie de o macinatura cu o rasnita de mare precizie, stepless, capabila espresso, de o dozare precisa in sita (cantar eventual), o tampare corespunzatoare pentru distribuirea, nivelarea si compactarea corecta a macinaturii, o presiune si o temperatura controlabile pe durata extractiei, toate pentru o curgere linistita, sub forma unei codite de soricel.
Este greu, daca nu chiar imposibil ca aparatul sa inlocuiasca mana unui barista (fie si de casa) in toate aceste etape.
Plasticul din anumite zone ale grupului cu greu ar rezista la presiuni de 9bar sau apropiate, iar a apasa pe butonul unui aparat de mii de euro si acesta sa nu livreze nimic ar fi de neimaginat. De aici si compromisurile tehnice care duc la rezultatele specifice unui super automat.
Obligatoriu macinatura va fi mai grosiera pentru ca nu umva aparatul sa se blicheze.

In rest, daca nu pot avea in ceasca o bautura de calitate, inlocuiesc iluzia unei cafele cu realitatea unui ceai.

se pare ca nu ati vazut grupul, vezi aici grupul = niciun plastic.... + ca are doua rasnite de titanium acest espressor, fi tu sigur ca poate rasni ca la carte... nu degeaba costa 15mii euro... daca as stii sa il manevrez sigur ar face minuni ...
 
#22
(29-05-2017, 00:46)eosforfly Wrote: ... daca as stii sa il manevrez sigur ar face minuni ...
Vezi că tot manual e mai bun?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#23
(28-05-2017, 07:42)baloozzy Wrote: Scuze, dar sa dau peste 17000$ pentru o curgere asa de blonda si "cufurita" pentru mine e de neconceput. Tu, ai baut espresso, real esspreso? Probabil pe o Lavazza cu multa robusta, cu 2 lingurite de zahar, sa aiba clienti (bautori de esspreso ca la mama lui, in Italy).
O Etiopie naturala, zacuta in rasnita la caldurica cred ca e ceva de vis (pacat ca urat) pe aceasta masinarie.

Te scuz. Eu de 17000 mi-am luat un Gaggia Clasic 2015, o rasnita Lelit si din ce mi-a mai rămas din bani mi-am cumpărat un Hyundai Elantra 2015, toate noi. Cred că a meritat.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
#24
Ca sa zic asa, un espressoman este evaluat la cca 15.000$, socotind aparatura la 2000 $...?  [Image: biggrin.gif]
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
#25
Quote: + ca are doua rasnite de titanium acest espressor, fi tu sigur ca poate rasni ca la carte...

Daca are rasnite atat de performante, de ce curge asa, ce face cu ele? Nu e activata functia de aroma intensa? (Asa am auzit ca te intreaba la Starbux, ce aroma vrei. Nu stiu, nu am baut.) Rolleyes

Quote:vezi aici grupul = niciun plastic....

Cum iti dai seama ca nu are plastic? Poate ma insel, dar eu vad o multime de plastic. Si pe sus si pe jos. Iar in interior nu se vede.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
#26
E nerelevanta treaba cu plasticul, mai lasati-o balta cu miturile... nu metalul face cafeaua.
Scot din minipresso full plastic, dar si full manual, ceva mai bun ca din orice automat de am gustat pana acum.

Probabil in cazul de fata foloseste inainte de toate o cafea proasta, de serie.
Apoi macinatura, degeaba e titan acolo, daca nu e acordat ca o vioara cu cafeaua.
Apoi, inca nu stim nimic de temperatura... Confused
Nici presiunea nu as considera-o tabu, stiu guru care extrag la 4 bari si ce iese este espresso fara dubiu. Si la aeropress la 2-3 bari iese ceva cu care nu iti este rusine.

Una peste alta, din masina asta ar putea sa iasa ceva bun, dar asta nu inseamna ca face banii aia...
Adica poate "ii face", daca este amplasata in locatia potrivita, cu o secretara pe masura alaturi Big Grin
 
#27
Nu comentez daca este relevant sau nu plasticul, eu intrebam de unde ar trebui sa ne dam noi seama din videoclipul indicat.
Nici nu sunt neaparat impotriva plasticului in orice situatie, chiar sunt situatii cand este mai potrivit. Am o problema cu el doar atunci cand s-ar cuveni sa fie metal si pretul sustine folosirea materialelor mai scumpe.

Cat despre cafea, scrie pe pahar - "Julius Meinl". [Image: smile.gif] Ma refer la videoclip.

Temperatura... nici nu trebuie sa o stim noi. O stie el (aparatul), doar e superautomat. [Image: cool.gif] Noi doar trebuie sa alegem aroma (ce-o insemna si asta [Image: confused.gif] ).
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
#28
Lasati-l naibii de plastic , e urat oricum ai da-o...feriti-va de el in toate circumstantele , in majoritatea cazurilor e toxic , nu are viata lunga ( imbatraneste repede si se crapa  , rupe , matuieste...stc ) , da un aspect "  "ieftin " oricarui lucru si in general este folosit la lucruri ieftine sau care " nu trebuie sa tina mult ' , uitati-va la sculele professionale , pana nu au ceva din lemn masiv...parca nu sunt innobilate cum se cuvine...plasticul - un surogat nenatural al lumii " moderne " ( a se citi consumeriste...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
#29
toate bune, Levo si e firesc sa te revolti!
la fel gandesc si eu, doar ca - ar trebui sa admiti ca spui toate astea stand pe o gramada mare de... plastic;
e inevitabil si - zic eu - ireversibil, lumea in care traim!
nu cunosc solutii realiste: sihastria, 'reintoarcerea la natura' etc. dar atunci lasam acasa si espresso...

IMO, in niste ani de-acum, majoritatea entuziastilor prepararii cafelei acasa (majoritatea deci, nu niste indaratnici nostalgici, sau niste fitzosi cu bani) vor folosi masini automate si utilaje de plastic, cum deja folosesc aeropreșii, sau sette-oșii etc. Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
#30
(28-05-2017, 14:23)SIM78 Wrote: La Craiova se face o mașină în 100 secunde.
Mai durează un pic până un aparat automat analizează rasnirea și calculează cu cat sa tampeze și cu ce presiune și m-aș mira sa nu analizeze și aciditatea regland temperatura.
Niciodata sa nu zici niciodată.
Sunt conștient că odată și odată automatul va fi mai bun.

Ce mai inteligent comentariu, asta pentru ca, cu siguranta, aveti un altfel de a gandi, nu va aruncati intr un domeniu pe care nu il stapaniti bine, a fost o lectie buna de la dumneavoastra, am povestit treaba treaba cu "ciorba" la distribuitor si daca era un neica nimeni nici nu era luat in considerare dar cum mai toti "specialistii" au dat de pamant cu acest espressor, distribuitorul a decis sa imi trimita o cheie speciala ce imi va permite sa desfac espressorul pentru a le domonstra "specialistilor" ca se inseala....
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)