Hello There, Guest! Login Register


Identificare rasnita Zassenhaus

#1
Ma poate ajuta cineva cu identificarea acestui model de rasnita, va rog ?

[Image: 4GpErRG.jpg]

[Image: v5uOjWQ.jpg]
 
Reply
#2
Adica... ? vechime sau ce ?
Modelul cutitelor este de brew, cel putin asa vazute de sus, nu cred ca va fi capabila de espresso.
 
Reply
#3
Pare sa fie un Zass modelul 105 din anii 50-60.
Capabilitatea espresso depinde de calitatea initiala si de gradul de uzura acumulat. Modelul in sine e capabil espresso. Dar fiind asamblate manual la vremea lor, e o mare variabilitate intre exemplarele aceluiasi model.
Cat de buna e macinatura poti verifica doar practic. Bafta!
Moka Pot, Pe-De Dienes, Armin Trosser, Gaggia Pure
 
Reply
#4
Da, seamana cu Zassenhaus 105 al meu.
Vezi pe talpa daca apare o stampila cu numarul 105.
Am scris ceva despre ea aici http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...3#pid34523.
Pentru espresso am strans cutitele la maxim si am tampat prin nutatie, ca sa curga la un debit acceptabil la doza de 17,5gr.
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
#5
Este modelul vechi de la un Zassenhaus Brasilia
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#6
Rasnita nu are atributul mokka, si repet, cutitele nu sunt de espresso, au alta forma pentru asta.
Ca le-ati strans la maxim si a iesit ce a iesit este alta poveste, dar eu nu as considera aceasta rasnita capabila.
 
Reply
#7
Corect, rasnita asta nu este potrivita pentru espresso, chiar daca am scos ceva util la limita.
Poate pentru brew o fi acceptabila, dar nu am incercat.
Pe topicul vechi de rasnite vintage s-au pomenit cateva modele considerate apte pentru espresso, pentru cine este interesat.
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
#8
Stiu ca forumul se numeste espressoman, insa eu nu beau cafea, deloc. Aceasta placere ii este cunoscuta sotiei mele  Big Grin

Una peste alta am reusit sa dezasamblez rasnita, am pus apoi piesele metalice in otet pentru eliminarea oricaror urme de rugina, apoi ..... nu am mai reusit sa o asamblez complet la loc. Am sa revin cu ceva poze ca sa cer ajutor.

Multumesc tuturor pentru idei si istoric, apreciez.
 
Reply
#9
Daca intrebai inainte, iti ziceam sa nu o cureti mai mult decat o pensulare sau suflare de praf.
Nu mi se pare ca vad rugina de loc in imagini, plus ca otelul din care sunt facute cutitele nu oxideaza.
A mea a venit in asemenea stare de exemplar de muzeu ca am pus cafea la rasnit imediat dupa ce am scos-o din ambalaj.
Nu cafea de baut, ci una arsa pana tasnea uleiul din ea, ca sa capete cutitele o pelicula... Wink

Exista un topic de manuale vintage, mai aflii si de acolo una alta.
 
Reply
#10
Gata, am reusit sa o asamblez la loc. Functioneaza ok pt ibric.
 
Reply
#11
Ibric... dar nu turceasca ? Confused
Ca aia cere pudra,mai fina ca pentru espresso... Huh
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)