Ma joc de aproape doua saptamani cu un Hario V60. Rezulatele nu sunt rele deloc. Ca metoda alternativa la espresso, la birou sau in concediu, nu este de neglijat. (evident folosind cafea proaspat prajita, macinata inainte de extractie)
Cafeaua este foarte de aromata, fara nuante amare cu o culoare frumoasa, fara aciditate. (banuiesc ca din cauza asta prajirea light ajuta)
Tehnica e foarte importanta, ca si la espresso gustul se modifica semnificativ in functie de macinatura, timp de extractie, temperatura, uniformitatea extragerii etc.
Astazi am facut un film cu curgerea.
- Columbia (de la Sarkis)
- umezita/incalzita hartia de filtru si V60-ul
- 18g. macinatura (Hario Skerton - pas 3 - daca nu ma insel)
- preinfuzie 30ml de apa la ~90gr C, timp de 30 sec (bloom)
- 3 minute de extractie
- am turnat progresiv (cu o cana Motta) 250ml de apa si in final am obtinut 200ml de cafea (am oprit la 3 min)
Nu ar fi rau ca cei care preparati la V60 sa dati mai departe "reteta".
Cafeaua este foarte de aromata, fara nuante amare cu o culoare frumoasa, fara aciditate. (banuiesc ca din cauza asta prajirea light ajuta)
Tehnica e foarte importanta, ca si la espresso gustul se modifica semnificativ in functie de macinatura, timp de extractie, temperatura, uniformitatea extragerii etc.
Astazi am facut un film cu curgerea.
- Columbia (de la Sarkis)
- umezita/incalzita hartia de filtru si V60-ul
- 18g. macinatura (Hario Skerton - pas 3 - daca nu ma insel)
- preinfuzie 30ml de apa la ~90gr C, timp de 30 sec (bloom)
- 3 minute de extractie
- am turnat progresiv (cu o cana Motta) 250ml de apa si in final am obtinut 200ml de cafea (am oprit la 3 min)
Nu ar fi rau ca cei care preparati la V60 sa dati mai departe "reteta".
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper