15-03-2020, 21:01
Salutare,
Am si eu o intrebare, dar imi cer scuze in avans daca exista un alt thread pentru asa ceva (dace exista, va rog sa imi dati un link). Intrebarea mea e in contextul V60-ului si al tipului de prajire al cafelei. Ce tip de prajire folositi pentru v60: filter sau omni? (si daca ar fi sa recomandati ceva roasteries pt filter rosat care ar fi acestea?)
Intreb asta pentru ca in ultima vreme asa a fost contextul ca am folosit mai mult omni roast pentru prepararea V60-ului si am sesizat ca parca cafeaua e mai mult prajita pentru espresso poate si datorita faptului ca in RO se bea mai mult espresso sau cel putin asta e presupunerea mea. Poate atat ipoteza mea cat si concluzia sunt gresite. Nu exclud asta pentru ca nu sunt atat de vechi in 'breasla' asta, dar am observat ca atunci cand e un filter roast extractia pare mai usoara si parca aromele mai prezente.
Am si eu o intrebare, dar imi cer scuze in avans daca exista un alt thread pentru asa ceva (dace exista, va rog sa imi dati un link). Intrebarea mea e in contextul V60-ului si al tipului de prajire al cafelei. Ce tip de prajire folositi pentru v60: filter sau omni? (si daca ar fi sa recomandati ceva roasteries pt filter rosat care ar fi acestea?)
Intreb asta pentru ca in ultima vreme asa a fost contextul ca am folosit mai mult omni roast pentru prepararea V60-ului si am sesizat ca parca cafeaua e mai mult prajita pentru espresso poate si datorita faptului ca in RO se bea mai mult espresso sau cel putin asta e presupunerea mea. Poate atat ipoteza mea cat si concluzia sunt gresite. Nu exclud asta pentru ca nu sunt atat de vechi in 'breasla' asta, dar am observat ca atunci cand e un filter roast extractia pare mai usoara si parca aromele mai prezente.