Hello There, Guest! Login Register


HX sau DB aprox. 1200E

#1
Intre vibiemme domobar  junior 2B cel fara PID si Profitec Pro 300 care nu are E61 ce mi ati recomanda . Totusi nu as depasi ca buget 1000-1200 euro. Sau intre  Bezzera BZ 10 care este HX și   Profitec Pro 300( ambele nu au E61) care ar fi mai ok? Multumesc anticipat.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#2
Alege dintre astea doua:

e61/hx: http://espressoperfetto.de/ausstellung-a...00-vf.html


dual boiler, un fel de grup saturat, perioada mai scurta de incalzire cu pana la 20-25minute fata de p500:

https://direktkauf.idealo.de/portal/chec...ution=e1s1

Strict intre cele doua, profitec 300 este mult mai bine gandit pentru home use decat p500. Eu as alege profitec 300, pentru ca este un aparat foarte usor de folosit, se incalzeste rapid, calitatea materialelor este cel putin la fel ca la bezzera, este foarte silentios, nu consuma apa multa, poti sa alimentezi doar cu bucovina.

Dezvantaje:
-profitec 500 are robineti de actionare pentru frotat lapte si apa- se pot pune robineti tip bezzera cu deschidere rapida, sus jos.
- profitec 300 nu are grupul expus (fiind saturat nici nu aveau cum) deci nu poti pune termometru in grup.

Precizare pentru cine nu stie, eu nu am stiut treaba asta cand am cumparat espressorul, si era mai bine sa stiu:
un espressor HX cu e61 de genul p500/bezzera magica/rocket apartamento/la scala butterfly etc, are nevoie de un flush de racire a grupului/si hx-ului si consuma cu aproximatie 180-200ml de apa la fiecare flush. Acest flush se face de obicei inainte cu 2 minute de o cafea, si este necesar la fiecare cafea.
Apoi, dupa extractie se recomanda un alt flush de curatare, ceea ce inseamna inca 50ml pe putin.


Cu alte cuvinte, pentru doua cafele pe zi cu un hx veti consuma in medie 500-600ml de apa pe zi. Pe luna asta inseamna 18 litri minim.

In comparatie, un dual boiler nu consuma nici jumatate din aceasta cantitate. Pentru unii poate fi enervant, insa nu faptul ca platesti pe apa e enervant, ci faptul ca ti se umple tavita de scurgere foarte rapid, altfel ca trebuie sa-ti schimbi modul de lucru si sa faci flush intr-o ceasca goala.

Totodata, e mai usor de controlat temperatura de extractie pe un dual boiler (mai ales in intervalul 86-90 grade) decat pe un HX, la HX trebuie sa aduci aparatul dupa 1 ora de incalzit la stabilitate termica de neclintit, dupa care sa-ti cronometrezi cooling flushul comparand cu ce arata pe termometru eric. Nu doar asta, ci si faptul ca pe eric acum o sa ai o temperatura de ~9x grade iar in extractie temperatura o sa se stabilizeze dupa 2-3 secunde la valoarea unde vrei sa ajungi, e un fel de invatarea metodei de lucru pe hx, si e mult mai complexa decat pe un dual boiler, sau single boiler.

Asta este realitatea.
 
Reply
#3
Ar mai fi la 4000 de lei Brugnetti Top plus, adică un fel de Pro 300 mai ieftin.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=...2233621741
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#4
Dar vibiemme dual boiler cu E61 insă fara pid e ok? Parca am o retinere in a lua ceva ce nu are acest grup . In alta ordine de idei la bezzera BZ 10 tot asa dificil este cu controlul temperaturii la extractie?
In cele din urmă, pot fi diferente notabile intre cafeaua livrata de vibiemme PRo 300 si un DB|HX cu E61? Pentru ca in final ma intereseaza cel mai mult acest lucru
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#5
Am citit despre grupul BZ ca evidentiaza mai bine aspectele complexe ale cafelei si mai putin ciocolata/corpul dar E61 este mai iertator. Depinde si ce iti doresti.
Gaggia Espresso; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#6
Dar intre Profitec Pro 300 si Expobar Brewtus este mult mai bun acesta din urmă? Sa astept si eu o noua achizitie de grup( poate) in viitor?
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#7
Cam ce asteptari ai tu de la espressor, cat de comod esti dimineata si cat timp ai de gand sa investesti in prepararea unei cafele.

Dejeaba o sa iei profitec 300 si o rasnita buna (asta sprenand ca nu ramai la kinu sau mdf sau altceva ca atunci il cumperi dejeaba) daca dimineata o sa torni doar cafeaua in pf, tamp si go. Ai nevoie de multe reglaje si o cafea de calitate ca sa pui in valoare asemenea aparate.

Profitec 300 are unele avantaje fata de Brewtus, se incalzeste mai rapid, este mai bine finisat, are grup saturat, brewtus nu are grup saturat. Avantajul brewtus este ca are loc in grupul expus pentru termometru eric, profitec 300 nu are asa ceva. Cat de important este termometru eric pentru tine, doar tu stii asta.

Comanda de expobar brewtus (min 10 bucati) cred ca mai dureaza luni bune pana se va intampla asta, de obicei se face 1 comanda pe an, deci pe putin 6 luni mai astept, cred ca pica asta deoarece nu cred ca astepti 6 luni si poate nici atunci nu se va comanda nimic.

Febra upgrade-urilor este imensa pentru noi toti, problema se pune daca o sa folosesti la potential maxim noile aparate, sau o sa ramai in tabieturile vechi si atunci nu merita upgrade. Nu e nimic rau in a fi mai conservator cu extractiile, nu toti avem focul pasiunii asa de mare.
 
Reply
#8
Sigur o sa iau si alta rasnita doar ca nu le pot lua deodata pe amandoua. In principiu, sunt deschis la lucruri noi si sa invat in acest domeniu iar despre aparate am urmarit ce s-a discutat si pe acest forum . Am inteles pincipiile de functionare ape fiecaruia dintre cele tre tipuri de aparate_ SBDU|HX| Dual boiler. Desi initial ma oprisem asupra unui bezzera Unica pid mn pt ca are PID si E 61, apoi am inteles totusi că trecerea in special de la abur la cafea nu este tocmai usoara. Aici nu ar fi o problema deosebita, deoarece, destul de rar mai frotez lapte si apoi adaug espresso, pentr un latte pt fiica mea_ fara cofeina+ si ii place sa se aseze straturile acelea frumos....aici am inteles ca espresso ul trebuie sa fie mai cald decat laptele deci trebuie facut la sfarsit. Asa incat m am orientat spre bezzera bz 10 dintre hx uri , deoarece este mai mica, un pret ok, nu pre are nevoie de flush cooling( asa este?) dar.... acum apare lipsa pid ului....Deci in cele din urma , ajung tot la DB....dar aici este chestiunea pretului....Astfel am ajuns la Profitec pro 300 la care nu m ar ”deranja decat lipsa grupului E1” ......Acum, la acel vibiemme junior DB lipsa  pid ului al fi un neajuns major? Poate par putin nehotarat dar as vrea sa fac cea mai buna alegere, pentru o buna peroada de timp.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#9
Grupul "saturat" de pe aparatele gen Profitec penru mine ramane un mister ca si performanta si stabilitate. Tocmai de aceea am facut un mic research si am dat despre un foarte interesant video cu Quick Mill Silvano, unde la minutul 15:00 este desfacut chiar boilerul / grupul : 
https://www.youtube.com/watch?v=3bwrVZY6h_0&t=1243s
Si spre marea mea supriza, arata foarte saturat, cel putin acel grup. De Profitec n am gasit nimic insa "descoperirea" m a facut sa lansez o comanda pentru QM Silvano. E destul de accesibil si chiar as vrea sa studiez mai bine cum functioneaza. Deci poate fi o varianta si pt tine, mai ales ca are un termobloc care ii permite sa froteze laptele independent de boiler ( mai lent decat un boiler de 500 ml insa nu mult mai lent decat unul de 250 de mil, presupun)

Grupul E61 are marele avantaj al preinfuziei mecanice. Ea e responsabila de saturarea treptata a pucului de cafea si intarzierea presurizarii spatiului intre dusul grupului si pucul de cafea.Din acest motiv channelingul apare mai greu si extractiile au un anumit specific ( nu stiu daca e mereu mai inspre dulce/ciocolatiu dar e clar un pattern dictat de debit). Grupurile "saturate" care livreaza direct un debit foarte apropiat de debitul maxim la liber presurizeaza rapid pucul si fac o extractie diferita a solubilelor din cafea. Aici depinde macinatura, debitul, tipul de pompa, etc. Totusi, e un alt pattern si uneori poti spune ca ai extractii mai "clare", florale ( de multe ori sunt subextractii) dar care pot fi foarte placute si poate mai greu de obtinut cu o preinfuzie mai lenta. 

Ideea e ca oricare din variante va fi un foarte mare upgrade fata de ce ai acum. Totusi, nu recomand sa iei Dual Boiler fara pid decat daca esti sigur ca poti pune ulterior. Nu o sa ai nici o idee despre temperaturile de operare si in plus termostatul e mult mai imprecis decat un PID si vei avea oscilatii mari intre extractii.  E un coleg pe forum care se pricepe si poate sfatui. @nikso.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#10
Stabilitatea la Silvano e foarte rezonabila:



La modelul actual, Silvano Evo, care ar trebui sa aiba un pid mai bun ar trebui sa fie macar la fel. Nici 900 de euro nu e chiar putin pentru un SBDU + termobloc dar daca e ok atunci e o alternativa. 

Citat din review-ul home-barista:
Quote:The Espresso Performance rating judges the espresso quality a barista with moderate experience should expect on a daily basis. In recognition of the ease of pulling even, consistent extractions and predictable temperature stability, the Silvano ranks above typical entry-level espresso machines with an impressive 4 stars.
 

https://www.home-barista.com/quick-mill-...usion.html
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#11
Am gasit una la asiatici, e mai stabila ca MINA mea Smile)
https://www.youtube.com/watch?v=lYzVM4XX8dI
parca deja e prea mult Big Grin
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#12
Pai si care sunt dezavantajele? de ce nu a mai deschis nimeni subiectul asta? quickmill silvano?

La prima vedere pare alegerea cea mai inspirata pentru acasa. SBDU, timp de incalzire mic, risipa de curent si apa redusa, compact, finisaje ok, fara plastice, grup saturat pt o stabilitate termica de invidiat. Daca nu are PID se poate monta, exact cum ai pus tu la Mini.

Care-s dezavantajele? inafara de frotarea laptelui cam defricitara?

Adica diferenta de pret intre asta (900 euro) si profitec 300 (1350euro) consta doar in puterea mai mare de frotare a laptelui in cazul dual boilerului de la profitec?

450 euro nu-s tocmai de neglijat, mai pui ceva peste si te alegi cu o rasnita buna.
 
Reply
#13
pro300 e complet supraevaluat. 

Nu ca il recomand in fata unui HX cu E61 la aprox. acelasi buget, dar ca sa vedeti de ce vorbesc despre supraevaluare - PL60Plust R1 (schimbat in PL92T in viitor) de la Lelit este extrem de asemanator la interior, la marimea si materialul boilerelor, la principiu de functionare etc., cu diferente de estetica mai mult si poate marci diferite de valve. Totusi, diferenta de pret  e de aprox. 500E (2300 lei). Mai mult de atat, aceste tipuri de espressoare inseamna ca performante un SBDU normal, care vreti si-l indragiti voi, caruia i-a fost adaugata in carcasa frumos lustruita inca un boiler separat de aburi. 

Cine recomanda asa ceva, vreau sa ne explice care-i logica cheltuirii a multor sute de euro in plus (care pot fi dusi spre o rasnita mai buna decat avea omul in plan) , in conditiile in care nimic din specificatiile tehnice si din constructia aparatului nu este vreo mesie pe pamant ci o reinventare a rotii (aka SBDU) la bani mai multi?!
Iar daca vorbim de Silvano, macar asta are boiler mai mare si stii de ce il iei (stabilitate buna pe SBDU), economisind niste sute bune de euro care altfel ar zbura aiurea din buzunar. Thermoblock-ul ca si solutie de aburi  a fost implementat si pe noile Ascaso, doar ca aia au inlocuit si boilerul cu Thermoblock Smile  A mai fost in trecut pe Gaggia Baby Twin, dar era implementat slab...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#14
(12-11-2017, 00:51)Denis Wrote: Pai si care sunt dezavantajele? de ce nu a mai deschis nimeni subiectul asta? quickmill silvano?

La prima vedere pare alegerea cea mai inspirata pentru acasa. SBDU, timp de incalzire mic, risipa de curent si apa redusa, compact, finisaje ok, fara plastice, grup saturat pt o stabilitate termica de invidiat. Daca nu are PID se poate monta, exact cum ai pus tu la Mini.

Care-s dezavantajele? inafara de frotarea laptelui cam defricitara?

Adica diferenta de pret intre asta (900 euro) si profitec 300 (1350euro) consta doar in puterea mai mare de frotare a laptelui in cazul dual boilerului de la profitec?

450 euro nu-s tocmai de neglijat, mai pui ceva peste si te alegi cu o rasnita buna.

Pai din cate vad rezistenta boilerului la Profitec e dubla ca si putere desi e doar de 325ml. Asta nu o prea inteleg, mi se pare un dezavantaj chiar avand in vedere ca la Dalla Corte pe boiler de 500 ml au rezistenta de 800W si un timp de recovery de 20 de sec..real. Silvano cu 400 ml si 600 W pare decent proportionat. Ce nu se stie clar e la Profitec cum este boilerul fata de grup pozitionat. Nu e totuna sa zici grup saturat, sunt multe diferente. Intradevar, o diferenta de 300 de euro poti zice ca merita sa i duci inspre rasnita. Silvano are PID si cu shot timer. Profitec are al doilea boiler pentru abur care poate fi inchis, par independente cat de cat dar trebuie studiat, si la Expobar se inchide dar de fapt e un HX care duce apa in boilerul de cafea. Eu zic ca si pretul Profitec e oarecum justificabil, mai putin design ul care personal mi se pare chiar slabut. Totusi, daca il compari cu Expobar la 1200 de euro, e greu de ales Profitec..
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#15
(11-11-2017, 16:40)Zaheyu Wrote: Am citit despre grupul BZ ca evidentiaza mai bine aspectele complexe ale cafelei si mai putin ciocolata/corpul dar E61 este mai iertator. Depinde si ce iti doresti.

Povesti sau impresii la cald Smile Am avut inainte de Brewtus si din contra, la mine schimbarea la E61 a fost o revelatie, parca in sensul unei solubilitati mai bune (acea dulceata caracteristica E61). Nu zic ca sunt espressoare slabe, caci nu despre asta-i vorba, dar calitativ un grup E61 mi se pare mult mai solid construit si in primul rand mult mai usor controlabil, cu un simplu termometru de 150 lei, iar complexitate de arome mai mare ca pe E61 eu nu am explorat (intre cele doua)
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#16
(12-11-2017, 01:28)Lyvyoo Wrote: Thermoblock-ul ca si solutie de aburi  a fost implementat si pe noile Ascaso, doar ca aia au inlocuit si boilerul cu Thermoblock Smile  A mai fost in trecut pe Gaggia Baby Twin, dar era implementat slab...

Sa stii ca am vazut si eu trendul asta cu termobloc in loc de boiler. S ar putea ca ajutat de tehnologie chiar si termoblocul sa miste ceva, chiar si pe cafea, nu doar pe aburi. Dar in viitor, poate nici foarte apropiat. Si ma refer doar la solutii pentru acasa, nu comercial, exclus.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#17
Thermoblock-ul pentru producerea de abur e un siretlic de marketing ca sa creeze o clasa de mijloc intre sbdu si dual boiler/hx. Mai bine abur din boilerul unui sbdu care este uscat decat cel din thermoblock care va fi intodeauna umed si mult mai slab ca putere. Cautati review-uri pe forumurile din afara si o sa va convingeti.
In perioada cand voiam sa imi schimb GC mai era un Silvano de vanzare pe forum cu 1800 de lei dar am preferat Isomac Venus dupa putina documentare. In cele din urma Silvano a ajuns la un coleg de forum din Constanta care l-a vandut ulterior la niciun an de la achizitie.
Expobar Brewtus IV // Compak E8 // Mazzer MiniE with SuperJolly burrs // Kinu m47 Phoenix // Tamper dinamometric // VST-15g, 18g // Latiera Espro Toroid // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon
 
 
Reply
#18
(12-11-2017, 00:51)Denis Wrote: Pai si care sunt dezavantajele? de ce nu a mai deschis nimeni subiectul asta? quickmill silvano?

La prima vedere pare alegerea cea mai inspirata pentru acasa. SBDU, timp de incalzire mic, risipa de curent si apa redusa, compact, finisaje ok, fara plastice, grup saturat pt o stabilitate termica de invidiat. Daca nu are PID se poate monta, exact cum ai pus tu la Mini.

Care-s dezavantajele? inafara de frotarea laptelui cam defricitara?

Adica diferenta de pret intre asta (900 euro) si profitec 300 (1350euro) consta doar in puterea mai mare de frotare a laptelui in cazul dual boilerului de la profitec?

450 euro nu-s tocmai de neglijat, mai pui ceva peste si te alegi cu o rasnita buna.

Eu vad situatia in felul urmator: vrei cel mai bun espresso posibil cu posibilitati de profilare si stabilitate de invidiat in 1000 de euro atunci exista solutia SBDU cu boiler mare direct pe grup, sa nu-i spunem saturat ca sa nu se supere lumea cu masini scumpe, la care adaugi un kit ito complet, inclusiv un sensor de presiune honeywell.

Pro 300 e intr-adevar cam scump pentru ceea ce ofera dar asta e valabil la orice aparat ceva mai bine facut. De ce e Pro 700 mai scump decat Brewtus? 

Silvano e o solutie de compromis care ofera totusi rezultate foarte bune pe partea de espresso dar cu limitari pe partea de abur. E o alternativa viabila pentru cine nu vrea sa-si bata capul cu modificari aftermarket si nu consuma cafea cu lapte foarte des.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#19
Buna dimineata. As dori inca un mic ( sau mare ) ajutor. Intre  profitec pro 300 si  Quick Mill QM67 EVO PID MOD, parca as inclina catre acesta din urma.... grea decizie.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#20
Pai unul e 1800-1900 de euro iar unul e 1300 de euro... Diferența o poți aloca unei rasnite mai bune fiindcă nu faci mare lucru cu niciuna fără o râșniță de calitate.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#21
Eu sunt de acord cu ce zice @dev. Depinde ce nevoie ai si mai ales ce iti place. Nu exista nici un siretlic de marketing in thermoblock pe abur. Pur si simplu e mai slab ca purere insa poti frota lapte pe el. Eu am la birou un Spinel Lolita de 250 de euro care are si vaporizator si pe care spumez in latiera mica lapte fara problem si are un termobloc de doar 800W. E mai umed intr adevar insa nici nu "moare" ca la un boiler SDBU mic de 250 ml. Deci plusuri si minusuri. 

SDBU fara termobloc va fi mai puternic pe abur insa cat timp va tine aburul, depinde de dimensiunea boilerului. In plus, daca vrei stabilitate termica si repetabilitate, nu ai teoretic nici o sansa cu SDBU daca din modul cafea duci boilerul in modul abur si apoi revii in modul cafea. Pur si simplu, chiar daca ai PID, vei avea minim 3 factori care iti influenteaza extractia : 

1.  Latenta termica a masei boilerului. Odata ce ai incalzit boilerul ala la 120 de grade sa zicem sa ai abur, racirea se va face cu apa proaspata. Daca ai PID cu sonda de temp in apa direct, chiar daca ajungi la 90 de grade de fapt o sa mai ai un pic de influenta a masei de metal a boilerului, gen caldura radianta.
2. Latenta termica a masei grupului. Pe acelasi principiu.
3. Apa incalzita 120 de grade se demineralizeaza de Ca si Mg, in functie de continutul de bicarbonati. Tu vei introduce un pic de apa proaspata ca sa racesti ulterior insa nu va fi garantat ca ajungi la aceeasi compozitie chimica ca inainte fierberea apei. Ca si Mg in apa actioneaza ca niste solventi, daca ai multi ioni de acest tip e ca si cum ai avea macinatura mai fina sau tempetarura mai ridicata, adica extragi mai mult. Cand nu i mai ai extragi mai putine solubile de cafea si poti sa ai subextractie. 

Ca si concluzie mai on topic, SDBU folosit in regim doar de espresso e ok. Folosit succesiv espresso / spumare lapte / espresso e mult mai inconsistent pe calitate espresso si ai nevoie de instrumente de masura ca sa intelegi regimul termic si nici asa nu va fi usor. HX e foarte bun pe abur pentru ca de regula boilerele au in medie 2l, altfel pe espresso temperatura de extractie va fi mereu o aproximare, cu Eric cu tot. Daca nu ajungi sa l analizezi termic ca @radudani, e mult mai greu  sa faci extractii constante pe espresso. Poate chiar mai greu decat SDBU. Asta nu inseamna ca nu se poate, dar e mult mai dificil pentru un utilizator care nu are timpul si dedicarea invatarii acestui tip de aparat.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#22
(12-11-2017, 10:14)dev Wrote: Pai unul e 1800-1900 de euro iar unul e 1300 de euro... Diferența o poți aloca unei rasnite mai bune fiindcă nu faci mare lucru cu niciuna fără o râșniță de calitate.

1800 este la noi, dar pretul este sub 1600 la espresprefetto.
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo
 
Reply
#23
Pe elektros.it e 1310 euro iar transportul nu are cum sa fie mai mult de 75 euro. Sincer ma cam oftic ca am gasit oferta asta acum dupa ce am luat Expobarul Dodgy, dar macar sa profite altcineva dintre noi de ea. Preferam qm67 datorita fabricarii mai atente si a faptului ca are boilerul de brew mai mic, apa nefiind reincalzita de multe ori.
Expobar Brewtus IV // Compak E8 // Mazzer MiniE with SuperJolly burrs // Kinu m47 Phoenix // Tamper dinamometric // VST-15g, 18g // Latiera Espro Toroid // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon
 
 
Reply
#24
returneaza-l, sau vezi ca voia cineva brewtus poate il dai intr-o pierdere minora, gen 100-150ron pe minus.
 
Reply
#25
(12-11-2017, 21:18)MANU Wrote: Pe elektros.it e 1310 euro iar transportul nu are cum sa fie mai mult de 75 euro. Sincer ma cam oftic ca am gasit oferta asta acum dupa ce am luat Expobarul Dodgy, dar macar sa profite altcineva dintre noi de ea. Preferam qm67 datorita fabricarii mai atente si a faptului ca are boilerul de brew mai mic, apa nefiind reincalzita de multe ori.

transportul e in jur de 40 50 euro dar daca dai la pretul pentru romania e 1600 euro. Sunt niste preturi si o taxare speciala daca esti logat pe alte tari gen Germania, Elvetia. Nu inteleg de ce dar din start nu se percepe TVA ul. Probabil e ceva regllementare fiscala..
https://www.elektros.it/ro/en/coffee_mac...7-pid.html M am uitat si eu dupa el. Deci mare diferenta fata de pretul de la noi nu e si mai e si discutia cu garantia..
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#26
Cred ca initial apar preturile pentru extracomunitari, fara TVA. Poate o sa aiba si ei ceva black friday. 

Garantia n-ar trebui sa fie o problema pe principiul cetateanului european cu drepturi.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#27
Salutare. In cele din urma al luat un Quick Mill QM 67 dual boiler, desi initial eram pornit pe un profitec Pro 300. Aparatul ( pentru mine) care vin de la o Gaggia Baby este impresionant. Acum incerc sa il cunosc mai bine, cel mai greu fiind cu frotarea laptelui A venit cu doua duze, una cu doua gauri, si una cu 4. Banuiesc ca cea cu doua e mai ok pentru cantitate moderata de lapte ( 2 cappucino). Deocamdata, cu rasnita mai astept un pic, incercand sa folosesc la potential maxim gaggia mdf. Ciudat este ca sunt nevoit sa ,macin la trapta 1 pt a avea o presiune care urca pana la 10 bari in boilerul de cafea. Daca macin mai mare, presiunea nu depaseste 4 bari, ceea ce nu e bine. Astazi am curataat=o si am gasit si am calibrat-o , fixand treapta 1 astfel incat sa  nu se auda cutitele . Este ok? Voi vedea maine ce am ”realizat”. A, cafeaua este columbia supremo, prajita pe 9.11.2017.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#28
poze? Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#29
Poze n u prea stiu sa le postez. Pe stoll espresso exista Mahlkönig Vario home - Version 2015 la 399 euro. E ok pretul? Vine reglata pt espresso sau mai trebuie facut ceva? ce varianta as avea pană în 2400-2600 ron? Nu as vrea sa iau una care se aprope de 60 cm inaltime fiind limitat de spatiu.....dar, daca ar fi ceva ok as putea trece peste impediment, dar nu va sta langa espressor.

sau Bezzera BB05 la 288 euro? aceasta este stepless? Multumesc anticipat

sau Bezzera BB05 la 288 euro? aceasta este stepless? Multumesc anticipat
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 
 
Reply
#30
Vario e la noi 1800 de lei. Poate se exprima colegii mai cu experienta dar nu cred ca e o rasnita care sa stea langa un DB daca vrei rezultate deosebite.

Niste optiuni mai solide:

https://www.elektros.it/ro/en/Mazzer/min...nic_A.html

https://www.elektros.it/ro/en/coffee_gri...ccola.html
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)