Hello There, Guest! Login Register


Guava Coffee Roasters Oradea

#1
Admin edit: ca sa fie mai clar, pastram pe acest thread discutiile generale despre cafeaua Guava, iar despre reducerile oferite sau aspecte comerciale va rog sa folositi Thread-ul celalalt, pe care il gasiti aici.

---------------------------


Am auzit ca s-a deschis o noua prajitorie in Oradea si am cumparat de la ei cateva pungi de cafea.
Am incercat 2 Ethiopii(Jigesa si Shantawene) plus 1 Kenya(Murang), si am fost foarte impresionat de rezultatul in ceasca! 

Cateva impresii personale:
- prajirea mi se pare foarte calitativa, boabele arata foarte bine, au un miros demential, pe ambalaj scrie omniroast.
- mi-a fost livrata chiar de persoana care prajeste, am schimbat cateva vorbe cu el, mi-a sugerat retete de extractie pentru espresso, v60; si se vede ca e mega pasionat de cafea.
- faptul ca sunt din Oradea, adica locali pentru mine, am primit cafeaua in aceiasi zi in care am comandat-o.

Probabil ca sunt la inceput de drum, insa ma bucura faptul ca Oradea creste foarte fain ca si comunitate de specialty coffee!

Sunt curios daca a mai baut cineva cafea de la ei? Voi ce parere aveti?
 
Reply
#2
Poi depinde cine sunt ca nu ai zis și numele prajitoriei.
La Pavoni Europicola, Kinu m47, DF64 HB,  Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60. 
 
Reply
#3
a mentionat in titlu: Guava Coffee Roasters
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

 
 
Reply
#4
www.guava.coffee
www.instagram.com/guavacoffee.ro/

aici sunt link-urile catre site si insta
 
Reply
#5
(09-02-2024, 12:49)emanuel Wrote: Am auzit ca s-a deschis o noua prajitorie in Oradea si am cumparat de la ei cateva pungi de cafea.
Am incercat 2 Ethiopii(Jigesa si Shantawene) plus 1 Kenya(Murang), si am fost foarte impresionat de rezultatul in ceasca! 

Cateva impresii personale:
- prajirea mi se pare foarte calitativa, boabele arata foarte bine, au un miros demential, pe ambalaj scrie omniroast.
- mi-a fost livrata chiar de persoana care prajeste, am schimbat cateva vorbe cu el, mi-a sugerat retete de extractie pentru espresso, v60; si se vede ca e mega pasionat de cafea.
- faptul ca sunt din Oradea, adica locali pentru mine, am primit cafeaua in aceiasi zi in care am comandat-o.

Probabil ca sunt la inceput de drum, insa ma bucura faptul ca Oradea creste foarte fain ca si comunitate de specialty coffee!

Sunt curios daca a mai baut cineva cafea de la ei? Voi ce parere aveti?

Guava rupe!!Foarte tari oamenii, mi-a placut mult vibe-ul lor si am incercat de la ei Columbia microlot(superba in V60), Honduras excelenta in espresso,nota 10 raport calitate-pret, si am mai incercat Ethiopia washed(dementiala in Coldbrew)!!
 
Reply
#6
Confirm si eu, e o prajitorie ff profi!
Mie imi place de la ei ff mult Costa Rica Las Piedras. M-a surprins placut insa si Etiopia Shantawene Sidama, dar nu numai.
Acum ca ai pomenit de Honduras, m-ai facut curios! :)
Si eu comand si primesc in aceeasi zi.
Si colegii mei de birou tot de la ei cumpara si sunt ff incantati.
Felicitari Guava.Coffee!
Home: La Marzocco Linea Micra, Niche Zero
Past: Lelit Anita PL042EMI, Lelit Elizabeth, Eureka Atom Specialty 65E, Kinu M47 Phenix, Lelit PL162T Bianca
 
Reply
#7
Felicitari @priza! Bafta multa!
Bezzera Strega, La Pavoni Stradivari Lusso, Flair signature pro 2, G-Iota DF64, Kinu Phoenix
Ex: Bezzera Unica PID with flow control, Lelit PL81T, Lelit PL72
 
Reply
#8
Multumesc frumos pentru aprecieri!!! 
Sunt foarte entuziasmat si bucuros sa vad ca pasionatii de cafea apreciaza si se bucura de produsele noastre!

Enjoy!
La Marzocco Linea Mini R & NiChe Duo / Rocket R9 One & Mahlkoenig EK43s & Mahlkoenig E80S GBW & NiChe Zero
 
Reply
#9
Am comandat si eu de la ei, o Kenya Murang. O cafea chiar buna, as zice ca dintre ce am gustat la prăjitorii din Romania e in top 3. O aciditate medie as zice cu note fructate bine resimțite in ceasca. Asa ca nu pot decat sa ii recomand.
 
Reply
#10
Am ascultat opiniile userilor si mai mult de atat am tot discutat cu Nicodim despre cafeaua lor inca de acum cateva luni cand tot erau in teste si isi cautau o linie de prajire, un stil propriu!

Asa ca BUN VENIT GUAVA in comunitatea Espressoman, o prajitorie fresh, de la stilul de a praji pana la branding, culori, arome in ceasca!

Oradea creste destul de bine ca o zona foarte interesanta pentru prajitorii, avand drept atu si publicul de acolo care este amator de cafele de specialitate, lucru care din pacate nu se intampla in multe alte orase din tara. Dar este timp, important este sa apara curajosii care sa nu tina cont de zgomotul de fond.

Mai multe detalii despre ce inseamna Guava ne vor da baietii din prajitorie, @Nicodim@GUava si @florin@Guava.

Thread-ul lor de reduceri va fi separat de acesta, il gasiti aici.

Ce as vrea eu sa va arat ar fi 3 cafele care ii definesc ca stil si care ii vor impresiona pe cautatorii de omniroast, sau cum s-ar zice medium - light:

In primul rand Ethiopia Guji Jigesa, cea mai parfumata cafea de la ei, atat in incercarile trecute cat si acum. Este o naturala dulceeee, florala cu piersica pe fundal, cumva in genul meu preferat de Ethiopia. Se poate extrage normal, fara profilare, 1:2, chiar nu are nevoie de profilare. Nu stiu sigur daca acest omni merge si in filtru pentru ca e destul de solubila si cremoasa:

[Image: lCaU7pt.jpeg]

Daca vorbim de filtre sau profilare, atunci Kenya Murang este o "spalata cinstita" cum mai glumim pe forum sau in cafenele, fara tomate sau alte chestiuni nu neaparat savuroase (in opinia mea), este marul acela semicopt fara urma de ciocolata sau bitter, pe care pasionatii de profilare s-ar putea sa se simta in al noualea cer. Trasa normal iese bine dar trebuie avut grija pentru ca nu e foarte solubila ca celelalte, insa cu o preinfuzie de 5 secunde macar iese minunata:

[Image: svVjo0b.jpeg]

Columbia Patio Bonito merge in directia anaerobicelor, dar este un pink bourbon prajita cumva light, deci caracterul este de ciocolata cu rom, struguri rosii, cu touch de citrice dupa cum bine spune si eticheta, tocmai datorita prajirii mai light. Am vazut cateva picaturi de ulei pe boabe dar este valabila exact explicatia lui Bogdan Georgescu de pe thread-ul Mabo, adica ceva normal datorita procesarii, prajirea in cazul Guava fiind chiar medium-light.

[Image: JQYHep0.jpeg]

Overall, Guava este o surpriza placuta si o prezenta fresh in forum, cu doi baieti la butoane care chiar si-au dat silinta sa invete meserie, au ascultat sfaturile celor de la care se pot inspira si "se califica" sa zic asa pentru un loc binemeritat intre prajitoriile din forum.

Desigur ca va exista si o reducere, pentru asta facem thread separat, cu precizarea ca abordarea lor va fi diferita pana e gata site-ul https://www.guava.coffee/ in sensul ca veti fi directionati in WhatsApp din website pentru a plasa efectiv comenzi si eventual a discuta despre cafele, fiscalizat, profesionist, dar momentan fara meniu clasic de comanda din website. Am facut aceste precizari pentru ca si mie mi s-a parut initial...diferit Smile dar m-am obisnuit cu ideea, mai ales ca e temporar.

Mai multe ne vor spune Nicodim si Florin

*thread-ul de reduceri apare in scurt timp, azi
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#11
Multumim frumos @Lyvyoo pentru prezentare!

Guava Coffee Roasters este un proiect in care am investit multa multa pasiune! A luat nastere cu entuziasm in Ianuarie 2023, cand am prajit prima sarja de cafea in laboratorul nostru.
Personal ma numar printre cei care au descoperit initial cafeaua de specialitate din Romania prin intermediul forumului espressoman.
Suntem mereu in cautare de cafea verde de cea mai buna calitate, punem mare accent pe partea tehnica a prajirii si pe consecventa, degustam multa cafea(atat din cafelele noastre, dar si de la multi alti prajitori) si rezonam cu pasionatii de cafea de specialitate!

Ne bucuram sa facem parte din comunitatea espressoman, 
Nico,
La Marzocco Linea Mini R & NiChe Duo / Rocket R9 One & Mahlkoenig EK43s & Mahlkoenig E80S GBW & NiChe Zero
 
Reply
#12
Recomand cu caldura Guava, am deja doua comenzi facute la ei si totul a fost foarte bine, de la livrare, detalii si promptitudine pana la calitatea cafelei. Caut mereu Kenya la orice prăjitor si pot sa zic ca am fost impresionat de Murang, exact cum a zis si Lyvyoo e o Kenya spalata foarte buna. Mai recomand si Honduras, e chiar surprinzatoare
 
Reply
#13
Cum să nu testez ceva local? Prezentarea este faină, doar că erau prea proaspete ”să-mi bat joc” de ele. Revin cu detalii mai târziu.
           
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
 
Reply
#14
Si eu le-am lasat doua săptămâni, chiar recomand degazarea pentru claritate in arome.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#15
Salutare,

Beau de ceva vreme de la Guava, oradean fiind. Impartasesc cu voi cafeaua care imi place pana acum cel mai mult de la ei, e vorba despre un microlot, Rwanda Cyato Gatebe, procesare anaerobic natural, notele sunt de caramel, capsuni si zmeura.
Rasnirea pe Niche pe 12, extractia pe Micra pe 91 grade.
Am ineles ca are si o varianta de Rwanda honey, urmeaza sa o incerc.
Extractii reusite tuturor!
Home: La Marzocco Linea Micra, Niche Zero
Past: Lelit Anita PL042EMI, Lelit Elizabeth, Eureka Atom Specialty 65E, Kinu M47 Phenix, Lelit PL162T Bianca
 
Reply
#16
Salutare tuturor,
 
A trecut deja o luna de cand oferim pasionatilor de cafea ai forumului, discount la achizitia cafelelor prajite de noi!
Am primit doar cuvinte de lauda la fiecare comanda si va multumim ca ati avut incredere in noi, si mai mult de atat, ne bucuram ca am reusit sa livram conform asteptarilor voastre!
 
Azi vrem sa va aratam cateva poze si o mica filmare din prajitorie, mai exact cu cuptorul nostru, un Probat cu capacitate de 5kg per sarja.
Cuptorul functioneaza impecabil, avem mare grija de el si nu ne ne-a lasat la greu niciodata. Suntem chiar mandri de el si de istoria lui, speram sa ne tina multi ani de acum inainte. 


[Image: K1YeVXm.jpeg]

[Image: sjj8yrB.jpeg]

[Image: kOK0I43.jpeg]

[Image: ZNEgOUv.jpeg]

[Image: 4Wnu5v2.jpeg]

[Image: KurZ4w6.jpeg]

Pe perioada verii, in special cand sunt temperaturi de peste 35 grade afara, camera cuptorului devine o mica sauna uscata; in aceasta perioada alegem sa prajim dis de dimineata, sau seara tarziu in situatii exceptionale. 
 
Una din bauturile noastre preferate in timpul verii este cold-brew-ul, iar in cele ce urmeaza vreau sa impartasesc cu voi o reteta pe care noi am testat-o si iterat-o de multe ori, si o consumam in special cand prajim in zilele calduroase.
 
Pentru cold brew, folosim cafele precum Ethiopia Jigesa, Kenya Murang sau Colombia Patio Bonito, contrar unor opinii care spun ca in cold brew se foloseste cafeaua cea mai slaba dpdv aromatic.
 
Folosim un recipient de la Hario, mai exact: Hario - Mizudashi Coffee Pot
 
Punem in sita 80g cafea macinata grosier
Kenya: 27 clicks pe comandante, 15 ek43s
Ethiopia: 30 clicks pe comandate, 15.5 ek43s
Colombia: 35 clicks pe comandante, 16 ek43s
Stim ca nu toata lumea are comandante sau ek, insa am trecut informativ grind size-ul pt fiecare. Pe kinu nu are rost sa pun grind size, pt ca nu toate kinu-urile sunt identice dpdv numerotare vs grind size.(adica 4.2.0 al meu va fi diferit de 4.2.0 al altui detinator de kinu)
Pe Niche Duo, la cutitele de brew, grind size-ul e undeva intre 50 si 55.
 
Pe urma punem cafeaua macinata in sita si turnam 1 litru de apa proaspata peste macinatura. Atentie, apa se toarna peste cafeaua din sita, chiar daca la un moment dat va curge mai greu, datorita cafelei care se compacteaza in sita.
 
Dupa ce am turnat apa, recipientul se tine la frigider, la o temperatura de 4 grade, timp de 14-16 ore. La Colombia si Kenya recomandam 16 ore, iar la Ethiopia 14 ore.
 
La finalul celor 14-16 ore, se scoate sita din recipient, si se muta lichidul intr-o alta sticla. Pe fundul sticlei va ramane particule foarte fine de cafea, care au trecut prin sita, incercam sa nu le mutam si pe aceasta in noul recipient.
 
Bautura se poate servi “as it is” sau cu cateva cuburi de gheata, sau chiar cu tonic(schweppes).
 
Aporpo, incurajam consumul responsabil de cold-brew! :D  Sa nu faceti ca noi, care am baut la un moment dat aproape 1 litru de cold-brew intr-o singura zi.
 
Daca ati incercat reteta noastra, suntem curiosi cum vi-a iesit voua si ce parere aveti de preparat?
 
Nico,
La Marzocco Linea Mini R & NiChe Duo / Rocket R9 One & Mahlkoenig EK43s & Mahlkoenig E80S GBW & NiChe Zero
 
Reply
#17
Am comandat de la Guava 3 cafele. Kenya Murang, Etiopia Shantawene și Colombia Patio (Pink Bourbon).

Le-am folosit majoritar în V60 cu metoda 4:6. Colombia a fost pur și simplu superb, deja mirosul m-a dat pe spate și brew-ul din el superb.

Și Etiopia și Kenya, foarte bune.

Ce m-a surprins foarte plăcut a fost ajutorul dat și sfaturile (fiind la început de drum, am tot întrebat, de mai multe ori ?) și răbdarea.

Cu siguranță o să mai comand, recomand cu căldură!
Hedone Honne Home | AVX DB1 Plus | Kingrinder K6 | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Kettle Timemore
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)