@
Narcis Virgiliu
Salut Narcis!
Poți merge liniștit de tot pe mâna unui cântar ieftin recomandat de colegul vlaicu, în speță așa ceva
https://www.shopu.ro/cantar-pentru-bijut...nctie-tara
Eu am unul exact ca ăsta de mai mulți ani și sunt fff mulțumit de el.
Recunosc că primul model ma ținut puțin..a fost de sacrificiu, să zicem, pt că a curs apă fierbinte pe el de mai multe ori, etc, dar după aceea mi-am cumpărat două bucăți (le-am găsit atunci în jur de 20 de lei/ buc), însă dup ce am pus o bucată mare de folie alimentară pe el (și separat la ușița de la baterii) nu am mai avut nicio problemă și de mai bine de 3 ani merge ca în prima zi.

Diferențele de gramaj sunt infime: 0,02 - 0,05...ceva de genul ăsta..dar cum nu lucrez cu substanțe mortale, nu mă deranjează abaterea.
Ca un sfat general, fă-ți mâna pe lucruri simple și nu f. scumpe. Mai târziu o să simți singur când tb să faci upgrade.
Spunea cineva că pe forum există 2 tipuri de expressomani: 1. cei care vor tot timpul mai mult, mai bun, mai „la zi” cu tehnica, și care astfel vor face upgrade destul de repede...și 2. cei care după ce își achizișionează ce doresc, se liniștesc și nu simt nevoia de altceva.
Eu aș adăuga și că mai există o categorie (din care fac și eu parte) cea a celor care sunt mulțumiți cu ce au, dar, după o vreme (depinde de fiecare), vor să îmbunătățească gustul din ceașcă, simt și știu că pot obține mai mult cu tehnica pe care au acumulat-o dar sunt limitați de echipament. Astfel vor (și unii reușesc, poate pe etape la început) să facă upgrade la ceva mai bun.
Îți urez „Bun venit” printre noi, răbdare, extracții reușite, timp să citești mai mult și sănătate ca să le faci pe toate.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1, separat și Bialetti Fiametta+Hario Skerton