Hello There, Guest! Login Register


Ghid despre cafea, granulatie, extractii, solubile si TDS

#1
Information 
Un ghid interesant din care am invatat cateva lucruri noi si pe care doresc sa-l impartasesc cu voi: https://handground.com/grind/an-intuitiv...on-and-tds
Rancilio MD50 + Saeco Poemia
 
Reply
#2
(12-12-2018, 22:33)vdub Wrote: Un ghid interesant din care am invatat cateva lucruri noi si pe care doresc sa-l impartasesc cu voi: https://handground.com/grind/an-intuitiv...on-and-tds

Super! Ms
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
#3
Cu placere.
Mi-au atras atentia urmatoarele:

Grind size determines the speed that extraction happens
Now consider what happens when we change the grind size. The time scales of 30, 120 and 240 seconds are the same, and the total number of cells is the same.

Yet it is now possible to fully extract the same number of cells in 30 seconds as 240 seconds.

Grind size doesn't determine what is being extracted, it determines how long it will take for the water to reach all of the cells.


Facand abstractie de metoda folosita, in toate cele 3 scenarii s-a obtinut aceeasi cantitate de lichid din cantitati si macinaturi identice, modificand un singur parametru, anume debitul.
Din asta inteleg ca pica ipoteza conform careia din macinatura extrem de fina coroborata cu timpi lungi de extractie, preinfuzie si presiuni mici rezulta valori mai mari ale TDS-ului si mai putine solubile "rele" in ceasca.

Realitatea bate filmul... sau ghidul de data asta pentru ca cele mai reusite extractii le-am obtinut la temperaturi mici de 89-92C, presiuni joase intre 6bar - 7.5bar, preinfuzie de 15-20s si timpi de extractie de minim 45s, rezultand un total cuprins intre 65 si chiar 90s.

Asta ma face sa cred ca rezultatele testelor in jurul carora a fost conturat ghidul, au fost obtinute prin metode alternative de preparare, nu espresso.
Rancilio MD50 + Saeco Poemia
 
Reply
#4
Pai fii sigur ca nu espresso este metoda ideala de extras optim...
 
Reply
#5
Un articol interesant referitor la extracție și solubilitate din perspectiva prăjirii, altitudinii și procesării .
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)