Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare,
Eram curios, daca exista careva care face instalare de Gaggiuino cu piesele puse la dispoziție - și la ce remunerație ar ajunge mâna de lucru?
Zi faină.
Espressoman infocat
Bucharest
Salut,
Si eu aveam aceeasi intrebare, daca e cineva pe aici care are experienta cu asta, va rog sa imi lasati un PM
Vibiemme Domobar Super DIGITALE / Niche Zero
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Espressoman infocat
Brasov
(12-11-2025, 09:05)Shoot2Kill Wrote: Salut,
Si eu aveam aceeasi intrebare, daca e cineva pe aici care are experienta cu asta, va rog sa imi lasati un PM
Îmi puteți lăsa mesaj privat!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
Espressoman infocat
Bucuresti
23-03-2026, 15:56
(Edited 23-03-2026, 15:57 by staicueduard.)
salutare, doar o intrebare va rog.
colierele existente de la furtunul de presiune care face legatura intre pompa si boiler, se pot refolosi dupa desfacere? sau nu se pot desface?
multumesc
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer
Espressoman infocat
Brasov
(23-03-2026, 15:56)staicueduard Wrote: salutare, doar o intrebare va rog.
colierele existente de la furtunul de presiune care face legatura intre pompa si boiler, se pot refolosi dupa desfacere? sau nu se pot desface?
multumesc
Salutare! Nu le mai poți folosi. Ai nevoie de un clește special și colierele aferente sau folosești coliere normale ce se găsesc și la noi numai ca le strângi la șurubelnița.
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
Espressoman infocat
Bucuresti
(23-03-2026, 15:56)staicueduard Wrote: salutare, doar o intrebare va rog.
multumesc
Salut ,colierele nu sunt pe stoc dar aceea e marimea care te intereseaza,clestele e obligatoriu dar este ieftin :
https://www.emag.ro/colier-pentru-furtun...DJ13M9MBM/
https://www.emag.ro/cleste-pentru-colier...DFZ2SRBBM/
Personal,nu a folosi colier cu surub/filet.
Espressoman infocat
Bucuresti
27-03-2026, 10:09
(Edited 27-03-2026, 10:09 by staicueduard.)
Multumesc, am comandat.
da, exclus surub.
am intrebat legat de coliere pentru ca vreau sa desurubez OPV-ul din pompa, voi adauga un pulsor pe pompa, iar OPV-ul se monteaza dupa pulsor.. dar ca sa desurubez OPV-ul trebuie sa desfac furtunul portocaliu in prealabil
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer
Espressoman infocat
Cluj
Colierele care ti-au fost recomandate sunt mai bune decat cele cu surub melcat, fiindca exercita o presiune uniforma pe furtun si pe toata circumferinta sa, dar e bine sa stii ca exista si coliere cu surub, cu banda de suprapunere, folosite de catre Bosch.
Colierele de tipul Click, Click-R sunt reutilizabile iar latimea o alegi in functie de stutul pe care vine montat furtunul:
-Daca e stut cu guler, atunci alege coliere mai late, apropiate de latimea stutului, eu folosesc de 10mm.
-Daca stutul are mai multe inele atunci alege coliere mai inguste (7-8mm) si prinde-l in dreptul inelului din mijlocul stutului.
Stiu toate astea fiindca eu folosesc furtun siliconic mai gros, are doua straturi cu impletitura textila intre ele iar la acestea prinderea elastica e esentiala.
Espressoman infocat
Bucuresti
31-03-2026, 16:02
(Edited 31-03-2026, 16:02 by staicueduard.)
credeti ca se poate taia colierul original cu un cleste? sau trebuie sa tai din furtun si apoi sa scot cumva colierul de pe stut?
daca reusesc sa tai urechile colierului cu clestele, colierul se destinde? inca intreb pentru ca nu mi-a ajuns inca pulsorul, si la ce sa ma astept..
P.S. am cumparat intre timp colierele respective, si clestele aferent pentru astfel de coliere
multumesc
Espressoman infocat
Bucuresti
(31-03-2026, 16:02)staicueduard Wrote: credeti ca se poate taia colierul original cu un cleste? sau trebuie sa tai din furtun si apoi sa scot cumva colierul de pe stut?
daca reusesc sa tai urechile colierului cu clestele, colierul se destinde?
Nu-ti face viata grea inutil,taie furtunul de la jumatate si pune acolo T-ul