Hello There, Guest! Login Register


Gaggia MDF regalre sau ascutire cutite?

#1
Salut tuturor,
Am o rasnita Gaggia MDF din 2012 dar se pare ca pe cea mai mica setare (adica 1) nu macina suficeint de fin. Am curatat-o cu un praf de la Pull cafe  si cu orez. am curata-o si cu pensula. Dupa ce m-am uitat nu para a avea cutite tocite. Se poate face ceva reglaje eventual verificare/ascutit cutitele? 
Ati facut ceva asemanator la rasnita voastra?

Orice sfat este binevenit.
Lelit PL91T, Kinu M47, Gaggia MDF
 
Reply
#2
https://m.youtube.com/watch?v=50lkQiAd6pk
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#3
Nu cred ca exista cutit tocit pe mdf, in mediul casnic. La mana nu se simte, decat daca esti service man priceput. Oricum, nu trebuie sa fie ascutite ca lama de cutit de paine Smile  IMi amintesc din "tinerete" cand am returnat doua rasnite Moulinex cu lama pe motiv ca eliceea aceea (aka cutit) era "tocita" si nu mi se parea mie ca taie ca un cutit de bucatarie Smile Am pus-o si pe vanzatoare sa puna mana pe el  Smile)) m-am si certat pe la service. Inainte de returnarea finala, mi-au trimis si un alt cutit de schimb, care era la fel de neascutit Smile Si am cerut banii inapoi. Normal aia trebuiau sa imi spuna ca am pasarele prin cap si sa nu imi returneze nimic, caci asa sunt toate cu elice, dar au fost oameni de treaba. Si asa mai depanam si noi amintiri... 

In alta ordine de idei, asigura-te ca folosesti cafea proaspat prajita si ca ai dezansamblat-o si recalibrat-o 
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#4
Multumec de raspunsuri. Am sa folosesc linkul mentionat si sa o recalibrez dupa sfatul de acolo. Am sa verific si gradul de tocire al cutitelor. Ma apuc la sfarsit de saptamana si va zic concluziile.
Lelit PL91T, Kinu M47, Gaggia MDF
 
Reply
#5
Efectuat curatirea si reglarea cutitelor (setat pe pozitia 1 atunci cand se ating putin cutitele). Din pacate iese o zeama cu setarea pe 2, pare ca stepul este prea mare. Nu stiu daca exista vreo alta setare care sa regleze cat de mare sa fie un step. Acum imi dau seama cat de important e sa fie stepless.

Momentan ma bazez pe rasnita manuala pana gasesc o alta solutie.
Lelit PL91T, Kinu M47, Gaggia MDF
 
Reply
#6
Tutorial: cum se ascut corect cutitele  Smile Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)