Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic PRO 2019

Salut, e printata.
https://www.thingiverse.com/thing:2319146
Găsești destui pe olx care printează. Probabil că o să fie in jur de 100 de lei.
Dar nu prea își mai are rostul daca ai portafiltru naked. Nu cred că vrei sa tragi shoturi in cana de 300 . Plus că la 8 bari trebuie golită după 3-4 cafele.
 
Reply
Va rog sa nu mai citati tot mesajul anterior, am editat deja 3 postari. Scrieti direct postarea voastra, eventual cu un semn @ si numele userului inaintea postarii (ex. @Lyvyoo)
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Mersi frumos! Scuze, Liviu!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
 
Reply
Salut! Sunt nemulțumit rău de partea de "aburi" a acestui aparat. Recunosc, nu sunt un profesionist în domeniu, dar încerc....Vreau să încerc o altă duză, poate merge. Pentru început, mă gândesc la asta:
https://www.shadesofcoffee.co.uk/the-one...lassic-pro
care funcționează cam așa:
https://www.youtube.com/watch?v=xoZHdVMmoA8
Am avut un DeLonghi vreo 5 ani, acum cu ăsta de vreo 2 ani, dar parcă la DeLonghi spuma era mai consistentă. Știu, poate fi și din vina mea dar parcă nu progresez deloc. Mai observ și picături din steamer, cu robinetul închis. Este posibil să nu se deschidă complet? Găsesc pe la noi o duză single hole? Poate aduce ceva îmbunătățiri? Mulțumesc mult!
 
Reply
Ti-a iesit exact crema asta si ai fost nemultumit?

#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Nu, așa ar trebui să fie, din păcate nu iese nicicum așa.  Am comandat printr-un cumnat de al meu care este în Anglia o duză cu o singură gaură. Teoria o știu, folosesc apă și lapte de care trebuie, am latieră de la Barșaker, de 350 ml, pun 100 ml lapte...dar nu iese ce trebuie de fiecare dată. Laptele e de 3.5 grăsime de la Zuzu, Pilos, Dorna. Știți cum este, de cele mai multe ori dăm vina pe aparat. Am observat un alt proces tehnologic , să zic așa. Eu încep frotarea după ce se aprinde becul roșu. Văd că prin tutoriale se începe după vreo câteva secunde de la apăsarea butonului de abur, când ledul este stins. Am observat ca această duza cu două găuri nu produce în cana rotirea laptelui ci mai degrabă o barbotare. Oricum , duza nu e pe placul meu.
 
Reply
Vezi că nu grăsimea este importanta. Cantitatea de proteine. Grăsimea multa o sa strice consistenta spumei. Din același faci spuma de ou fara gălbenuș. Caută laptele cu cea mai mare cantitate de proteine. Cu lăptăria cu caimac iese ce trebe.
 
Reply
Și napolact bio 3.5, nu am încercat cu 1.5 grăsime.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Si eu sunt incepator, am Gaggia de vreo 4 luni. Imi cam iese spuma/crema de lapte, am tot urmarit videoclipuri pe youtube. Pornesc timerul cand apas butonul de abur, la 32 de secunde rotesc sa iasa apa vreo 2-3 secunde, apoi spumez laptele, deci incep inainte sa se aprinda butonul rosu. Iese si cu lapte de 1.5% grasime.

Am comandat de la shades of coffee mai multe printre care si arcul de 9bar, sita 18gr nanotech, tamper 58.5 dar de o luna stau in Bucuresti la biroul de schimb international a.k.a. posta romana. Denumirea am scris o intentionat cu litere mici, astia depasesc orice limita. Sper sa le primesc anul asta.
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
 
Reply
Sunt si eu fix in aceiasi situatia cu comanda de la shades of coffee. Am facut sesizare la posta, am vorbit si cu cei de la shades; nu se prea poate face nimic decat sa asteptam. 
[Image: T6TCFAI.png]
Gaggia Classic PRO, Honne Black
Past: Lelit PL43MMI
 
Reply
Tot 23.10 Smile. Hai ca poate avem noroc, aseara a trecut de statusul "in prelucrare".

[Image: cnpr.jpg]
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
 
Reply
Posta Romana inca nu a implementat noul soft de vamuire, cu toate ca au avut timp sa faca asta din 2019 adica de la schimbarea legislatiei vamale si fiscale aplicabile achizitiilor extracomunitare.

https://stirileprotv.ro/stiri/inspectoru...ra-ue.html
 
Reply
Stiu, asta mi-au spus intr-un mail, dar le-am spus frumos ca nu e problema mea. Daca faci o reclamatie ajunge tot pe la ei, deci nu are rost, doar astepti si asta e.
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
 
Reply
Bun, dacă iese la voi cum trebuie....va ieși și la mine. Ce cană folosiți pentru frotare, sau mai bine zis, ce cană se potrivește mai bine pentru acest aparat? E bun și un link. Ce cantitate de lapte folosiți. Văd pe filmulețe 150 ml, eu folosesc doar 100ml iar forma cănii diferă. Pe filmulețe e mai mult conică. A mea nu este cu o conicitate atât de mare, asta dacă contează conicitatea. Poate am noroc și voi avea acel cap până de sărbători. dar trebuie să meargă și cu cel default. Cât despre lapte, majoritatea au conținut de proteine în jurul valorii de 3 sau 3,2 sau 3,3 g. Am luat acum un lapte cu 4 g proteine dar mai scump. Rezultatul a fost mai bun. Mai exersez. Mulțumesc!
 
Reply
Pe mine m-a ajutat foarte mult videoul asta https://www.youtube.com/watch?v=gTC3dJvwgUI
Are si o frotare pe Gaggia foarte reusita, deci de putut se poate si cu masina stock https://www.youtube.com/watch?v=qz7PPnPSFd0

Cantitatea de lapte o alegi in functie de marimea pitcherului. Aproximativ 1cm in sus sau in jos de la baza spoutului(explica in video). Eu folosesc lapte de ovaz de la Alpro si a inceput sa-mi iasa foarte ok dupa un timp. Trebuie exersat.
Gaggia Classic Pro 2019 | Kinu M47 Phoenix | V60 | AeroPress
 
Reply
Nu am luat nimic special https://www.emag.ro/set-latiera-si-instr...DLHJ72MBM/

Cat pun, nu am masurat, un pic mai jos de despartitura aia de la cana, asta pentru 2 cappucino, si chiar mai jos daca fac un singur cappucino. Laptele si cana sa fie reci. Totusi gasesti info pe youtube si despre pozitia duzei, cum sa lasi un pic de aer la inceput dar fara sa faca bule serioase etc.

https://www.youtube.com/watch?v=gTC3dJvwgUI&t=325s
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
 
Reply
Fix latiere d-astea am și eu.

Când spumez pt. o persoană, pe cea mică o umplu cu 120 de ml de lapte (până la gradația de 4 uncii). Pt. gusturile mele, "umflu" laptele până aproape de gradația de 200 de ml.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Si eu sunt fix in aceeasi situatie cu Posta Romana...colete sosite din 22 si 23 oct 2021.
Am vorbit deja telefonic si m-au anuntat ca e ceva normal in perioada asta... asta se intampla pt ca posta nu a fost privatizata. Orice sector care nu a fost privatizat e neperformant...a se vedea si CEC. De cate ori ma duc dau numai de bunicute de 60 de ani care sunt habarniste si nu au nicio legatura cu PC-ul sau tehnica moderna...
 
Reply
Adrian Năstase, tu ești? Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Dacă intuiam că de la spuma stabilă a laptelui frotat se ajunge la politică....nu mai întrebam nimic. Firește....
 
Reply
@TVTVTV da da Smile)))
 
Reply
(23-11-2021, 12:48)marius_ro Wrote: Nu am luat nimic special https://www.emag.ro/set-latiera-si-instr...DLHJ72MBM/

Cat pun, nu am masurat, un pic mai jos de despartitura aia de la cana, asta pentru 2 cappucino, si chiar mai jos daca fac un singur cappucino. Laptele si cana sa fie reci. Totusi gasesti info pe youtube si despre pozitia duzei, cum sa lasi un pic de aer la inceput dar fara sa faca bule serioase etc.

https://www.youtube.com/watch?v=gTC3dJvwgUI&t=325s
Multumesc pentru clip-urile astea! Smile
 
Reply
Sunt putin in confuzie.. Sitele cu care vine Gaggia Classic Pro sunt de 58mm, nu? Prin umare ce diametru trebuie sa aiba tamperul ca sa tampeze uniform si pe margine? 58 sau 58.5?

Multumesc.
 
Reply
Nu sunt fix 58, sunt putin mai mari de obicei. La 58.5 s-ar putea sa fie prea fix si sa faca vid cand scoti tamperul. Asta poate sctrica putin pucul de cafea.
 
Reply
Confirm cele spuse de cristian. Sunt un pic mai mari de 58. Eu am tamper de 58 dar rămâne spațiu. Rezolv cu 2 lovituri ușoare cu tamperul de portafiltru apoi încă o tampare. Dacă tot vorbim de site, am observat că pe shades....... sunt site pe 58 de 15g. Cele default câte grame au? O folosesc pe cea mare în care pun aprox 18g cafea dar folosesc 2 cești. Care sunt mai potrivite pentru o singură cană de flat? Mă bate gândul să imi iau o IMS de 15.
 
Reply
A ajuns azi coletul de la shades of coffee dupa ce a petrecut 50 de zile calendaristice la draga noastra Posta Romana.
Am schimbat imediat arcul de la OPV cu cel de 9 bari si primul espresso a fost wow, a curs mult mai normal si gustul a fost clar mai placut. Cred ca schimbarea arcului a produs cea mai clara imbunatatire de pana acum.
Gaggia Classic PRO, Honne Black
Past: Lelit PL43MMI
 
Reply
Am montat si PID-ul de la shades of coffee; mi-a luat undeva la 2h 30m. Operatiunea nu e grea deloc dar e migaloasa.
Primele impresii sunt positive si probabil cel mai mare plus este ca folosesc espresorul cu placere acum; gata cu "temperature surfing"
Temperatura se stabilizeaza cam dupa 15 minute. Eu il tin pe 93 °C ( cu un offset de -8°C)
Gaggia Classic PRO, Honne Black
Past: Lelit PL43MMI
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)