Espressoman infocat
Posts: 126
Joined: Nov 2017
Cluj-N
29-09-2021, 22:05
(This post was last modified: 29-09-2021, 22:06 by macgyverx86.)
Salut, e printata.
https://www.thingiverse.com/thing:2319146
Găsești destui pe olx care printează. Probabil că o să fie in jur de 100 de lei.
Dar nu prea își mai are rostul daca ai portafiltru naked. Nu cred că vrei sa tragi shoturi in cana de 300
. Plus că la 8 bari trebuie golită după 3-4 cafele.
Espressoman Administrator
Posts: 12.603
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Va rog sa nu mai citati tot mesajul anterior, am editat deja 3 postari. Scrieti direct postarea voastra, eventual cu un semn @ si numele userului inaintea postarii (ex. @
Lyvyoo)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 92
Joined: Dec 2020
Brasov
Mersi frumos! Scuze, Liviu!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
Espressoman infocat
Posts: 11
Joined: Nov 2016
Suceava
Salut! Sunt nemulțumit rău de partea de "aburi" a acestui aparat. Recunosc, nu sunt un profesionist în domeniu, dar încerc....Vreau să încerc o altă duză, poate merge. Pentru început, mă gândesc la asta:
https://www.shadesofcoffee.co.uk/the-one...lassic-pro
care funcționează cam așa:
https://www.youtube.com/watch?v=xoZHdVMmoA8
Am avut un DeLonghi vreo 5 ani, acum cu ăsta de vreo 2 ani, dar parcă la DeLonghi spuma era mai consistentă. Știu, poate fi și din vina mea dar parcă nu progresez deloc. Mai observ și picături din steamer, cu robinetul închis. Este posibil să nu se deschidă complet? Găsesc pe la noi o duză single hole? Poate aduce ceva îmbunătățiri? Mulțumesc mult!
Espressoman Administrator
Posts: 12.603
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Ti-a iesit exact crema asta si ai fost nemultumit?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 11
Joined: Nov 2016
Suceava
Nu, așa ar trebui să fie, din păcate nu iese nicicum așa. Am comandat printr-un cumnat de al meu care este în Anglia o duză cu o singură gaură. Teoria o știu, folosesc apă și lapte de care trebuie, am latieră de la Barșaker, de 350 ml, pun 100 ml lapte...dar nu iese ce trebuie de fiecare dată. Laptele e de 3.5 grăsime de la Zuzu, Pilos, Dorna. Știți cum este, de cele mai multe ori dăm vina pe aparat. Am observat un alt proces tehnologic , să zic așa. Eu încep frotarea după ce se aprinde becul roșu. Văd că prin tutoriale se începe după vreo câteva secunde de la apăsarea butonului de abur, când ledul este stins. Am observat ca această duza cu două găuri nu produce în cana rotirea laptelui ci mai degrabă o barbotare. Oricum , duza nu e pe placul meu.
Espressoman infocat
Posts: 126
Joined: Nov 2017
Cluj-N
21-11-2021, 09:53
(This post was last modified: 21-11-2021, 09:56 by macgyverx86.)
Vezi că nu grăsimea este importanta. Cantitatea de proteine. Grăsimea multa o sa strice consistenta spumei. Din același faci spuma de ou fara gălbenuș. Caută laptele cu cea mai mare cantitate de proteine. Cu lăptăria cu caimac iese ce trebe.
Espressoman infocat
Posts: 2.482
Joined: Nov 2018
Iasi
Și napolact bio 3.5, nu am încercat cu 1.5 grăsime.
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Posts: 19
Joined: Jul 2020
Oradea
23-11-2021, 08:18
(This post was last modified: 23-11-2021, 08:20 by marius_ro.)
Si eu sunt incepator, am Gaggia de vreo 4 luni. Imi cam iese spuma/crema de lapte, am tot urmarit videoclipuri pe youtube. Pornesc timerul cand apas butonul de abur, la 32 de secunde rotesc sa iasa apa vreo 2-3 secunde, apoi spumez laptele, deci incep inainte sa se aprinda butonul rosu. Iese si cu lapte de 1.5% grasime.
Am comandat de la shades of coffee mai multe printre care si arcul de 9bar, sita 18gr nanotech, tamper 58.5 dar de o luna stau in Bucuresti la biroul de schimb international a.k.a. posta romana. Denumirea am scris o intentionat cu litere mici, astia depasesc orice limita. Sper sa le primesc anul asta.
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
Espressoman infocat
Posts: 103
Joined: Jan 2021
Otopeni
Sunt si eu fix in aceiasi situatia cu comanda de la shades of coffee. Am facut sesizare la posta, am vorbit si cu cei de la shades; nu se prea poate face nimic decat sa asteptam.
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI
Espressoman infocat
Posts: 19
Joined: Jul 2020
Oradea
23-11-2021, 09:50
(This post was last modified: 23-11-2021, 09:51 by marius_ro.)
Tot 23.10
. Hai ca poate avem
noroc, aseara a trecut de statusul "in prelucrare".
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
Posts: 1.063
Joined: Aug 2015
Slatina
23-11-2021, 10:25
(This post was last modified: 23-11-2021, 10:25 by vdub.)
Posta Romana inca nu a implementat noul soft de vamuire, cu toate ca au avut timp sa faca asta din 2019 adica de la schimbarea legislatiei vamale si fiscale aplicabile achizitiilor extracomunitare.
https://stirileprotv.ro/stiri/inspectoru...ra-ue.html
Espressoman infocat
Posts: 19
Joined: Jul 2020
Oradea
Stiu, asta mi-au spus intr-un mail, dar le-am spus frumos ca nu e problema mea. Daca faci o reclamatie ajunge tot pe la ei, deci nu are rost, doar astepti si asta e.
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
Espressoman infocat
Posts: 11
Joined: Nov 2016
Suceava
Bun, dacă iese la voi cum trebuie....va ieși și la mine. Ce cană folosiți pentru frotare, sau mai bine zis, ce cană se potrivește mai bine pentru acest aparat? E bun și un link. Ce cantitate de lapte folosiți. Văd pe filmulețe 150 ml, eu folosesc doar 100ml iar forma cănii diferă. Pe filmulețe e mai mult conică. A mea nu este cu o conicitate atât de mare, asta dacă contează conicitatea. Poate am noroc și voi avea acel cap până de sărbători. dar trebuie să meargă și cu cel default. Cât despre lapte, majoritatea au conținut de proteine în jurul valorii de 3 sau 3,2 sau 3,3 g. Am luat acum un lapte cu 4 g proteine dar mai scump. Rezultatul a fost mai bun. Mai exersez. Mulțumesc!
Espressoman infocat
Posts: 45
Joined: Oct 2020
Bucuresti
23-11-2021, 12:41
(This post was last modified: 23-11-2021, 13:20 by dan184.)
Pe mine m-a ajutat foarte mult videoul asta
https://www.youtube.com/watch?v=gTC3dJvwgUI
Are si o frotare pe Gaggia foarte reusita, deci de putut se poate si cu masina stock
https://www.youtube.com/watch?v=qz7PPnPSFd0
Cantitatea de lapte o alegi in functie de marimea pitcherului. Aproximativ 1cm in sus sau in jos de la baza spoutului(explica in video). Eu folosesc lapte de ovaz de la Alpro si a inceput sa-mi iasa foarte ok dupa un timp. Trebuie exersat.
GCP Gaggiuino | Timemore Sculptor 078s | Kinu M47 | Timemore Kettle & Black Mirror | V60
Espressoman infocat
Posts: 19
Joined: Jul 2020
Oradea
Nu am luat nimic special
https://www.emag.ro/set-latiera-si-instr...DLHJ72MBM/
Cat pun, nu am masurat, un pic mai jos de despartitura aia de la cana, asta pentru 2 cappucino, si chiar mai jos daca fac un singur cappucino. Laptele si cana sa fie reci. Totusi gasesti info pe youtube si despre pozitia duzei, cum sa lasi un pic de aer la inceput dar fara sa faca bule serioase etc.
https://www.youtube.com/watch?v=gTC3dJvwgUI&t=325s
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
Fără zahăr
Posts: 1.012
Joined: Oct 2019
București
Fix latiere d-astea am și eu.
Când spumez pt. o persoană, pe cea mică o umplu cu 120 de ml de lapte (până la gradația de 4 uncii). Pt. gusturile mele, "umflu" laptele până aproape de gradația de 200 de ml.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Posts: 597
Joined: Feb 2021
Bucuresti
23-11-2021, 16:18
(This post was last modified: 23-11-2021, 16:19 by distrugatorul.)
Si eu sunt fix in aceeasi situatie cu Posta Romana...colete sosite din 22 si 23 oct 2021.
Am vorbit deja telefonic si m-au anuntat ca e ceva normal in perioada asta... asta se intampla pt ca posta nu a fost privatizata. Orice sector care nu a fost privatizat e neperformant...a se vedea si CEC. De cate ori ma duc dau numai de bunicute de 60 de ani care sunt habarniste si nu au nicio legatura cu PC-ul sau tehnica moderna...
Fără zahăr
Posts: 1.012
Joined: Oct 2019
București
23-11-2021, 16:39
(This post was last modified: 23-11-2021, 16:39 by TVTVTV.)
Adrian Năstase, tu ești?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Posts: 11
Joined: Nov 2016
Suceava
23-11-2021, 20:44
(This post was last modified: 23-11-2021, 20:45 by ianos10.)
Dacă intuiam că de la spuma stabilă a laptelui frotat se ajunge la politică....nu mai întrebam nimic. Firește....
Espressoman infocat
Posts: 597
Joined: Feb 2021
Bucuresti
@
TVTVTV da da
)))
Espressoman infocat
Posts: 49
Joined: Dec 2020
Bucuresti
(23-11-2021, 12:48)marius_ro Wrote: Nu am luat nimic special https://www.emag.ro/set-latiera-si-instr...DLHJ72MBM/
Cat pun, nu am masurat, un pic mai jos de despartitura aia de la cana, asta pentru 2 cappucino, si chiar mai jos daca fac un singur cappucino. Laptele si cana sa fie reci. Totusi gasesti info pe youtube si despre pozitia duzei, cum sa lasi un pic de aer la inceput dar fara sa faca bule serioase etc.
https://www.youtube.com/watch?v=gTC3dJvwgUI&t=325s
Multumesc pentru clip-urile astea!
Espressoman infocat
Posts: 49
Joined: Dec 2020
Bucuresti
Sunt putin in confuzie.. Sitele cu care vine Gaggia Classic Pro sunt de 58mm, nu? Prin umare ce diametru trebuie sa aiba tamperul ca sa tampeze uniform si pe margine? 58 sau 58.5?
Multumesc.
Espressoman infocat
Posts: 104
Joined: Sep 2021
Bucuresti
Nu sunt fix 58, sunt putin mai mari de obicei. La 58.5 s-ar putea sa fie prea fix si sa faca vid cand scoti tamperul. Asta poate sctrica putin pucul de cafea.
Espressoman infocat
Posts: 11
Joined: Nov 2016
Suceava
Confirm cele spuse de cristian. Sunt un pic mai mari de 58. Eu am tamper de 58 dar rămâne spațiu. Rezolv cu 2 lovituri ușoare cu tamperul de portafiltru apoi încă o tampare. Dacă tot vorbim de site, am observat că pe shades....... sunt site pe 58 de 15g. Cele default câte grame au? O folosesc pe cea mare în care pun aprox 18g cafea dar folosesc 2 cești. Care sunt mai potrivite pentru o singură cană de flat? Mă bate gândul să imi iau o IMS de 15.
Espressoman infocat
Posts: 103
Joined: Jan 2021
Otopeni
29-11-2021, 16:00
(This post was last modified: 29-11-2021, 16:01 by nick326.)
A ajuns azi coletul de la shades of coffee dupa ce a petrecut 50 de zile calendaristice la draga noastra Posta Romana.
Am schimbat imediat arcul de la OPV cu cel de 9 bari si primul espresso a fost wow, a curs mult mai normal si gustul a fost clar mai placut. Cred ca schimbarea arcului a produs cea mai clara imbunatatire de pana acum.
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI
Espressoman infocat
Posts: 103
Joined: Jan 2021
Otopeni
Am montat si PID-ul de la shades of coffee; mi-a luat undeva la 2h 30m. Operatiunea nu e grea deloc dar e migaloasa.
Primele impresii sunt positive si probabil cel mai mare plus este ca folosesc espresorul cu placere acum; gata cu "temperature surfing"
Temperatura se stabilizeaza cam dupa 15 minute. Eu il tin pe 93 °C ( cu un offset de -8°C)
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI
Espressoman infocat
Posts: 20
Joined: Nov 2021
Bucuresti
Salutari, comandat bottomless PF de pe
https://www.mag-pro.ro/romanian/525912.html.
Pare ca sita cu care vine e ceva mai mare ca gramaj. Sitele pentru PF original de la Gaggia se invart in cel bottomless, not sure daca le pot fixa cu ceva.
Please help daca mai are cineva acest accesoriu.
Espressoman infocat
Posts: 28
Joined: Nov 2020
Bucuresti, 3
(06-12-2021, 16:38)alexbadut Wrote: Salutari, comandat bottomless PF de pe https://www.mag-pro.ro/romanian/525912.html.
Pare ca sita cu care vine e ceva mai mare ca gramaj. Sitele pentru PF original de la Gaggia se invart in cel bottomless, not sure daca le pot fixa cu ceva.
Please help daca mai are cineva acest accesoriu.
Salutare! Am eu PF fara fund, insa folosesc sita VST. Se potriveste la fix. (am si IMS nanotech, la fel de bine se potriveste si aceea). Recomand sa inlocuiesti sitele originale cu care vine Gaggia.
Cheers!
Lelit Bianca + Gaggia Classic Pro / G-Iota + Eureka Mignon Specialita 15 BL, sita VST 20 gr. Bravo Tools
Espressoman infocat
Posts: 49
Joined: Dec 2020
Bucuresti
(07-12-2021, 11:40)Walix85 Wrote: (06-12-2021, 16:38)alexbadut Wrote: Salutari, comandat bottomless PF de pe https://www.mag-pro.ro/romanian/525912.html.
Pare ca sita cu care vine e ceva mai mare ca gramaj. Sitele pentru PF original de la Gaggia se invart in cel bottomless, not sure daca le pot fixa cu ceva.
Please help daca mai are cineva acest accesoriu.
Salutare! Am eu PF fara fund, insa folosesc sita VST. Se potriveste la fix. (am si IMS nanotech, la fel de bine se potriveste si aceea). Recomand sa inlocuiesti sitele originale cu care vine Gaggia.
Cheers!
Te rog, niste link-uri cu sitele respective si pf fara fund? Multumesc.