Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic [Modelul pre2015] SH

#1
Salutare,

Duminica am gasit pe OLX espressorul din titlu la un pret bun si l-am sunat pe proprietar, tipul, din Brasov fiind, spunea ca a cumparat acum 2-3 ani aparatul din UK si dupa ce s-a mutat in Romania si-a achizitionat un automat, iar Classicul a trecut la garaj... in fine, ne-am inteles la pret si i-am spus sa-mi trimita aparatul prin curier, cu verificare.

Mentiune: astia erau banii de rasnita...

Astazi a ajuns la mine, evident ca fara verificare  Dodgy , dar mi-am luat inima in dinti si am zis: il iau!

Aparatul arata bine, l-am decalcifiat si nu a iesit mizerie din el, i-am desfacut sita grupului si era curat, se comporta OK, insa evident ca are si cateva hibe:

Doua suruburi - imbus lipsa de la grup, e vorba despre suruburile care fac prinderea grupului de carcasa, problema rezolvata temporar prin pozitionarea celor 2 suruburi ramase, pe diagonala.

Becul de 'brew ready' nu se aprinde. Am scos capacul superior al espressorului, iar inauntru pare OK, e curat, nu pare umblat in el. Termostatele par sa declanseze corect si in pozitia aburi si in modul normal, de cafea (se aude clicul specific). Am desfacut apoi de pe panou butoanele, am curatat conectorii, insa tot nu vrea sa se aprinda.

Acum, ma gandesc la doua posibilitati, fie termostatele au probleme, desi e ciudat ca ambele sa faca figuri, mai ales in conditiile in care aparent isi fac treaba, fie becul sa aiba probleme.

S-a mai intalnit cineva cu hiba asta la Classic sau aveti ceva sugestii?
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
#2
Ia un multimetru și începe sa masori tensiuni și rezistente. O sa afli tot ce funcționează și ce nu.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#3
Da, am sa-mi cumpar unul.
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
#4
Am facut rost de multimetru, si totul pare in regula, termostatele functioneaza, conexiunile sunt ok, asa ca sigur e becul de vina (care de fapt cred ca este neon sau altceva decat un bec incandescent, deoarece nu merge masurat cu multimetrul - asta am testat si pe cel functional de la butonul de pornire).

Cred ca il las asa, pare-se ca becuri nu se gasesc si sa dau 200+ lei pe un soclu cu butoane doar pentru asta...

Valva cu 3 cai functioneaza, am testat-o pornind espresorul si apasand butonul de aburi + butonul care porneste pompa si nu curge apa prin grup atata timp cat butonul de aburi este apasat (metoda asta am gasit-o pe Gaggia Group cred).

Debitul de aburi pare in regula, am sa cumpar o sita oarba si niste detergent pentru backflush, iar mai departe astept fonduri pentru rasnita.

Interesant e ca tipul mi-a dat aparatul cu doua site nepresurizate, single si double, iar portafiltrul are picurator dublu de plastic, si zice el, asa a fost cumparat si l-am primit cu alimentator de UK.

Mi-a sarit in ochi un aspect: partea electronica a valvei solenoide are trei conectori, insa fire sunt cuplate decat la doi dintre ei, e normal?

Din cate am observat nu am alt fir ratacit prin interior.
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
#5
Valva solenoid este cuplata la doar 2 fire, exact ca aici: http://youtu.be/9UZVYaAFR48
Deci e normal. Sa il stapanesti sanatos!
 
Reply
#6
Un fir (mufa) este, probabil, pentru impamantare.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#7
Am vrut sa-l cumpar de pe Olx pret 500ron dar am discutat la telefon si mi-a spus ca a fost desfacut, canb ai vorbit la telefon nu ti-a spus ca are ceva probleme?
 
Reply
#8
Bun, m-am lamurit, mersi.

Nu mi-a spus absolut nimic, chiar acum 2 min. mi-a dat telefon si sustine sus si tare ca nu a fost umblat in el, asadar mincinos, nu stiu ce altceva sa cred.

Oricum la interior nu se vad urme de chei sau surubelnite pe piese.
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
#9
Dupa indelungi masuratori cu multimetrul si cu pixul de control, si dupa ce am desfacut piesa cu piesa soclul cu butoane de pe panoul frontal de cel putin 10 ori, am reusit sa fac becul martor de 'brew ready' sa functioneze.

L-am schimbat cu unul de la butonul unui calorifer electric (desi nu cred era becul de vina) si i-am schimbat contactul (un arc firav) de pe faza, din interiorul butonului(nu facea contact cum trebuie cel vechi si asta era problema in fond).
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
#10
Problema rezolvata Smile
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#11
Da, mersi pentru sugestia cu multimetrul.
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)