• Reducerile la cafea, espressoare, rasnite si accesorii se afla AICI
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic 2015 sau Gaggia New Baby

#1
Salut. Am citit ore în sir despre nobila arta a faceri cafelei. În sfîrșit m-am hotarat sa pasesc si eu in lumea espressomanilor dar nu sunt decis în legatura cu aparatul. Bugetul e undeva pana la 2,000 lei .... Intre Cele 2 aparate Gaggia Classic 2015 sau  Gaggia New Baby. Am inteles ca GC 2015 nu mai e ce a fost ... in schimb Gaggia New Baby este mai ok (adica pastreaza multe din insusirile vechiului GC) Oscilez in privinta asta,precizez ca sunt incepator in ale espressorului. Ca risnita nu sunt hotarat....Hario sau Ascaso mini, bineinteles tot in bugetul de mai sus. Mentionez ca sunt bautor de cafea ,,relativ buna''  jacobs verde, dallmayr....etc pe care o prepar la un filtru Moulinex Big Grin Va multumesc anticipat
Gaggia Clasic + Pid _ Fiorenzato F5
 
Reply
#2
Sunt curios la ce concluzie ai ajuns deoarece aici m-am impotmolit si eu. Diferenta de pret nici nu are rost a fi luata in considerare, deci ce altceva?
Deocamdata e 51/49 spre GNB fata de GC2015 din punctul meu de vedere.
 
Reply
#3
Pt inceput am Luat GC2015-Este destul de multumitor pt un incepator ca mine,scoate cafea buna cu conditia sa ai cafea proaspat prajita
Gaggia Clasic + Pid _ Fiorenzato F5
 
Reply
#4
Multumesc pentru raspuns. Poti sa-mi spui cam cate shoturi poti face consecutiv cu GC2015? De exemplu 4 duble cat dureaza?
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1
 
Reply
#5
Discutia are sens deocamdata doar in faza de SH caci de cateva luni Baby nu se mai fabrica. Se pare ca a ramas doar Classic sa tina cat de cat steagul sus pentru Gaggia (pe casnice) si MDF ca rasnita low cost. Pe profesionale stau in continuare la fel de bine, fiind unele dintre cele mai fiabile dupa cum spun reparatorii, insa pe casnice, pe Philips atat a putut sa-i duca mintea, scotand din piata Evolution, Pure, Baby Black pentru esecuri ca Gaggia Gran si Carezza. Cica in vara se mai anunta noutati, sa vedem...
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#6
Multumesc Lyvyoo pentru informatiile suplimentare. Cred ca voi alege ca si tiranul un GC2015 (trebuie sa fie un aparat nou, deoarece e un cadou). 
 
Reply
#7
Se aude ca Baby va fi remodelat si relansat anul asta. Cel mai probabil, tot in directia GC2015. Oricum, diferenta intre ele era mica, 1000 lei vs 1100 CLassic, ceea ce conta era doar preferinta pentru boilerul "istoric" de aluminiu cu doua rezistente in exterior (de pe Baby) versus cel de inox similar Pure de pe GC2015.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#8
Dupa mai multe aprofundari, am renuntat si la GC2015 si la GNB (dupa spusele importatorului oricum nu se mai fabrica si nici pe stoc nu este - GNB). M-am reorientat spre un Lelit PL41E/QE (singura diferenta ar fi butoanele). Doar ca imi depaseste bugetul de 1100. Asa ca mai astept. 
Multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri.
 
Reply
#9
PL41QE nu exista decat in SUA.
Dar comparativ cu un Classic, PL41E merita mai mult pentru doar 300 de lei diferenta pana la 1400, pt ca are:
- electrovalva (poti curata grupul asa cum trebuie, si pe interior, prin backflush)
- boiler de alama cu 50ml mai mare (desi nici cel de inox de pe Classic nu e de lepadat)
- circuite de tevi si piese metalice cu siguranta mai multe decat pe Classic
- cu ceva efort (un manometru care sa se potriveasca la portafiltru) poti ajusta presiunea la 9bar (userul Mariano studiase cazul)
- fabricatie 100% in Italia, Classic fiind ansamblat in RO cu piese de la fabrica lor din Milano
- teava de aburi cred ca este de aceeasi calitate (partea de inox), doar ca putin mai lunga pe PL41E. Ca si trecere la teava profesionala, pe PL41E poti pune teava de PL41TEM. Nu stiu sigur daca pe Classic se mai poate pune teava de Rancilio.
- sitele sunt direct nepresurizate, dar inlocuirea nu ar fi costat mult oricum. Diametrul e 57, insa oricum o sita profesionala vst / ims nu ar fi adus avantaje care sa se observe in ceasca, la acest nivel de aparate.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#10
Mersi pentru schematizarea avantajelor Lelit PL41E vs GC2015. Tocmai pentru aceste plusuri am inclinat spre Lelit PL41E. 
Parerilor userilor de aici m-au ajutat sa iau decizia finala; o sa mai dureze ceva pana strang diferenta sau cine stie poate apare ceva pe forum.
Multumesc inca o data  Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)