Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic 2015 - problema furtun aburi

#1
Buna seara,

Cum imi place mie sa zic, am facut cacatul praf.


Acum o saptamana m-am chinuit sa fac upgrade pe espressor cu un Rancilio v2.
Dupa multe ore am reusit si surpriza, scapa abur...

Cred ca atat am frecat furtunul de abur ca sa lasat colierul de metal. (presupun)

Din incercarile mele de a vedea de unde tot scapa (totul se potrivea foarte fest si nu avea noima de ce scapa), am observat ca tasneste dinspre furtun spre ball-ul de plastic in zona incercuita in poza. (este de pe net poza, de nervi ca iar i-am facut ceva l-am asamblat la loc fara sa ii fac poza).
Scapa intre colier si unde incepe plasticul, este cam 0.5-1 cm de furtun neacoperit cum se vede la pompa de apa. (nu se vede bine in poza)

[Image: HtfE97Q.jpg]

Aveti vre-o sugestie ce as putea sa ii fac sau sa il duc la cineva ca sa nu mai stric ceva.

Alte detalii :

La apa calda de 90 de grade nu scapa dar la peste 100 cand devine abur, scapa.
Am incercat sa pun teava originala inapoi si pentru un motiv anume are joc inauntru si scapa si in ball-ul de plastic. (nu am pierdut garnitura si nici nu am deformat ball-ul de plastic in interior) Cu asta ajungand la concluzia ca ma costa mult sa revin la cum era inainte in loc sa ii fac ceva sa nu scape pe Rancilio. (o posibila schimbare a ball-ului de plastic, numai clipsul de plastic e 55 de lei)

Sunt un caz special, la toti pe toate forumurile si video-urile de pe net le iese si nu au probleme. Mie in schimb, nu imi iese nimic. Dupa experienta asta o sa renunt in a face orice fel de upgrade sau modificare.

Sunt deschis la sugestii  [Image: huh.gif] [Image: huh.gif] [Image: huh.gif]
Gaggia Classic 2015, Gaggia MDF
 
Reply
#2
Cauta pe la depozitele de bricolaj coliere cu surub genul...

http://www.fixare.ro/images/colier2.jpg

sau...

http://www.wrt-parts.ro/termekkepek/7835...aph4_1.jpg
 
Reply
#3
Scapă la zona de îmbinare dintre furtun si ștutul de plastic?

Eu la al meu Color am dat jos colierul si am reușit sa il pun la loc fara sa scape, l-am deformat prin alungire dupa care cu un sfic l-am strâns si a fost totul Ok


Gaggia Evolution | K6
Elektra Leva |
M 47
 
Reply
#4
Alex! De ce nu ai citit review-ul lui Liviu? Gaggia 2015 NU mai are nevoie de schimbare. Face crema mult mai repede si bine decât Gaggia vechi si nu mai se simte nevoia de a schimba steam-wandul. Mai bine bagi banii intr-o râșnița buna decât să toci banii pe reparații. Uite ce crema a scos Liviu cu Gaggia 2015. Si cred ca nici a mea nu a fost prea gravă. Mergi pe exercițiu. Ustensilele nu fac singure treaba. Eu pe Expobar nu scot o cremă mai buna decât scoteam pe Gaggia. Așadar ai mult lapte de strcat până reușești, nu țevi rancilio sau alte bălării.

Suna-l pe Nickso.
La Pavoni Gran Romantica, San Marco SM92 Instant, Rok espresso maker, Hario V60, Wega HX, Gene CBR 101. Lavazza Guzzini si Lavazza Matinee. 
 
Reply
#5
Teava aia nu e balarie ci o schimbare inspre mai bine vis a vis de forma si lungimea ei, insa pe noul model e foarte ok si cea originala, neavand nicio treaba cu cea de pe vechiul model. In acel clip, mana era a lui Radu Carutasu nu a mea, eu fiind total afon pe latte art.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#6
(26-11-2016, 15:49)Lyvyoo Wrote: Teava aia nu e balarie ci o schimbare inspre mai bine vis a vis de forma si lungimea ei, insa pe noul model e foarte ok si cea originala, neavand nicio treaba cu cea de pe vechiul model. In acel clip, mana era a lui Radu Carutasu nu a mea, eu fiind total afon pe latte art.
Ok. Reacție emoțională distorsionată poate si pentru că eu sunt fostul proprietar. Ideea în schimb e cam aceeași.
La Pavoni Gran Romantica, San Marco SM92 Instant, Rok espresso maker, Hario V60, Wega HX, Gene CBR 101. Lavazza Guzzini si Lavazza Matinee. 
 
Reply
#7
Sunt posesorul unui Gaggia classic 2015 made in Romania.S-a intalni cineva cu aceasta problema?Daca, da , va rog sa ma ajutati!!!![video=youtube]www.youtube.com/watch?v=ZOFvSSJIkME[/video]......[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=BFOSW90ruHo[/video] sau.......www.youtube.com/watch?v=dLpH8EdPYsU. Va multumesc!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)