• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


GRAEF CM 800

#1
Salutare tuturor!

Este primul meu post pe acest forum, deşi îl citesc de vreo 2 săptămâni. Felicitări Liviu si celorlalţi espressomani care împartasesc informatii valoroase celor interesati.

Aduc în discuție rasnita Graef CM 800 (se pare ca e un model mai nou, predecesorul fiind CM 80) intrucat ar putea fi o alternativa pentru cei incepatori in tainele prepararii cafelei sau pur si simplu pentru cei cu un buget limitat (se vinde in RO de catre un anumit site la circa 600 RON: link: http://www.clickshop.ro/aparate-de-cafea...-de-cafea/ ) Daca se considera reclama rog sa fie modificat post-ul si imi cer scuze.

Informaţii de la producător se găsesc aici: http://household.graef.de/program/coffee...der-CM-800

Reviewuri cred ca se gasesc pe http://www.kaffee-netz.de, insa nu ma pricep la germana si nici nu-mi plac rezultatele oferite de google translate.

Pe home-barista este un review la Krups GX610050 in cadrul caruia Graef CM 800 este considerat similar cu acest Krups si cu Sunbeam EM0480 si cu Maestro Plus. Totodata se mentioneaza ca Sunbeam-ul seamana la cutite cu Ascaso Mini. Review-ul aici: http://www.home-barista.com/grinders/kru...20099.html

Si pe coffeegeek.com modelul anterior (Graef CM 80) este considerat similar cu Sunbeam. Review-ul: http://coffeegeek.com/forums/coffee/machines/453266

Deci pe scurt: are cutite conice din otel, 40 pasi de ajustare a gradului de macinare + ajustare suplimentara, motor de 128W, carcasa aluminiu, insertii antistatice, fara dozator.

In concluzie, intrebarea este daca a vazut/ folosit/ auzit cineva despre aceasta rasnita? Cum se comporta in practica? Poate rasni pentru ibric? Dar pe alte grade de macinare cum se comporta?

Totodata îi rog pe userii care au folosit sau detin informatii din practica altora despre espressoarele Graef sa posteze ceea ce considera relevant pe sectiunea dedicată din forum.

Multumiri anticipate.
 
Reply
#2
Bun venit pe forum Mircea!

N-am vazut modelul/marca pe forum, dar poate s-o gasi un cobai. Cateva premise bune sunt in specificatii, dar vad ca pe home barista, userul care lauda rasnita la inceput, a sfarsit prin a o detesta, cu dovezi foto ale cutitelor Smile

Din ce scriu userii pe acolo, citandu-i pe forumistii nemti, montarea si demontarea pentru curatare ar afecta stabilitatea cutitelor, in cazul acestui model. Nu stiu unde si-a bagat Krups coada si a iesit ceva bun...

Ca valoare, in State o gasesti la 99$, cei 600 de lei de la noi fiind o exagerare. Probabil la un 400 de lei ar fi fost mai indicat.

Espressoarele de pe site nu sunt...espressoare ci un fel de Moka Pot electrice.

Si apropo de site, din cate stiu, garantia produselor se executa in Germania nu in Romania, deci te lipseau cate o luna de espressor, iar daca problema persista era grav... Smile Au luat teapa asta unii utilizatori care mi-au dat email acum doi ani parca, intrebandu-ma daca espressoarele Gaggia se repara in Romania sau in Germania cum li s-a spus Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#3
Mda, parerile sunt impartite pe forumuri. De altfel cred ca e normal pentru o rasnita din clasa ei. Despre parerea utilizatorului rasnitei Krups (care, dupa aspect, se pare ca este foarte asemanatoare cu Graef CM 800) de pe home-barista imi amintesc si eu. Dar conteaza si cum a utilizat-o. Daca esti neatent cred ca poti deteriora cutite si de pe rasnite care se vor mai cu staif. Tocmai de aceea eram curios daca cineva de pe forum a avut ocazia s-o utilizeze.

Despre pret, nu cred ca e relevanta comparatia cu pretul produsului similar din State. Cred ca mai buna e o comparatie cu pretul produsului in UE (cel putin din punct de vedere al taxelor), ca de exemplu pe acest magazin online., unde de altfel are calificative incurajatoare.

Cand am intrebat despre espressoarele Graef m-am referit la acesta sau la cestalalt
 
Reply
#4
Eu ma refeream la valoarea rasnitei in sine. Daca ea noua costa 99 de dolari acolo, scazand adaosul magazinului american si alte eventuale mici taxe de acolo, ajungi destul de jos.

amazon nu e loc de cautat review-uri la espressoare si rasnite. Sunt total irelevante. Acolo si espressoarele Krups si DeLongi au in jur de 4 stele Smile Forumurile de espresso internationale sunt singurele locuri care merita incredere in procentaj aproape de maxim. Daca citesti selectiv home-barista sau coffee-geek nu vei lua teapa niciodata.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#5
(14-11-2013, 23:30)Lyvyoo Wrote: Eu ma refeream la valoarea rasnitei in sine. Daca ea noua costa 99 de dolari acolo, scazand adaosul magazinului american si alte eventuale mici taxe de acolo, ajungi destul de jos.

Cred ca te-ai uitat la un model diferit de rasnita Krups cand ai zis de pretul de 99 USD (sau n-am dat eu de un magazin care sa ofere un pret mai bun). Review-ul de pe home-barista, la care am facut trimitere, se referea la modelul GX610050 al carui pret azi conform amazon este de 209 USD. Fata de acest model Krups, respectiv GX610050, putem judeca pretul pentru Graef CM 800.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)