Hello There, Guest! Login Register


Flair Espresso

Eu ma refeream nu doar la cafeaua proaspat prajita, ci la combinatia cafea proaspat prajita & mod de preparare (espresso).
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
(12-05-2019, 11:13)cradun Wrote: O sa incerc sa dozez cu 10 sau 12.

Pe de alta parte, s-ar putea ca diametrul mic al "portafiltrului" lui Flair sa fie solutia salvatoare pe care o cautam noi cei care umblam de ani intregi sa gasim o solutie acceptabila pt a extrage un single.

Pana acum am pus numai 18-20g dar mi se pare si mie mult. Insa am gasit asta:

“The PRO Brew Head is designed to brew only double shots: minimum dose is 16 grams (depending on the bean used); and maximum dose is 24-26 grams. The PRO will not perform well outside this range.”

https://www.flairespresso.com/profaq
 
Reply
Sa fie oare cauza forma pf care nu lasă tamperul sa ajungă în partea de jos?
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
(19-05-2019, 09:36)kum Wrote: Eu ma refeream nu doar la cafeaua proaspat prajita, ci la combinatia cafea proaspat prajita & mod de preparare (espresso).

...  +1     ... Este bine de tinut minte ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
Încearcă să râșnești mai grosier. Nu te lua după tot felul de axiome scrise de diverși "pricepuți".

Dacă o extracție de 10 secunde e pe gustul tau, contează presiunea la care a avut loc extracția?
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
(19-05-2019, 12:55)Laddu Wrote: Sa fie oare cauza forma pf care nu lasă tamperul sa ajungă în partea de jos?

Da, cred ca asta e cauza pt "minim 16 grame". Variaza cantitatea minima in functie de cafea, eu cu cafele mai prajite am ajuns si la 14 grame si am tampat ok, dar nu sub 14 grame. Dar cred ca 16 grame e o recomandare ok.
Honne, Macap MX, Lido 3, Comandante (de vanzare), Strega, Flair Pro, V60, Aeropress, Clever, Mokka, Brikka, Barista&Co Milk Frother
In trecut: La Pavoni (Europiccola, Pro, Romantica) - aprox 2 ani, Magica - aprox 1 an, Lelit PL81T - aprox 3 luni, Quamar Q13 - aprox 1 an, Kinu M47 - aprox 1 an
 
Reply
(19-05-2019, 13:38)dev Wrote: Încearcă să râșnești mai grosier. Nu te lua după tot felul de axiome scrise de diverși "pricepuți".

Dacă o extracție de 10 secunde e pe gustul tau, contează presiunea la care a avut loc extracția?

Multumesc. Ceva mai bine rasnit mai grosier, pastrand 18g si 40g out (desi au fost 41g la extractia asta)
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
(16-05-2019, 18:08)zmolk Wrote: Am reusit si eu in sfarsit sa fac unboxing si primul test cu aparatul (am fost eu plecat, el a venit saracul lunea trecuta, la fel ca in cazul majoritatii).
Au iesit 2 shoturi neasteptat de bune.
Ai rasnit cumva cu Xeoleo 50?


A testat cineva filtre de hartie pentru Aeropress pe Flair? Sunt curioasa daca exista vreo diferenta.
 
Reply
(20-05-2019, 17:30)Dianette Wrote:
(16-05-2019, 18:08)zmolk Wrote: Am reusit si eu in sfarsit sa fac unboxing si primul test cu aparatul (am fost eu plecat, el a venit saracul lunea trecuta, la fel ca in cazul majoritatii).
Au iesit 2 shoturi neasteptat de bune.
Ai rasnit cumva cu Xeoleo 50?

Inca nu. Sper sa am timp sa incerc zilele astea si revin.
Flair Pro, V60, AeroPress, 1Zpresso Mini Q, Xeoleo 50, Porlex Mini, Brewista SmartPour VT, Hario Buono, Bonavita Dual Voltage
 
Reply
Si daca nu v-am innebunit deja cu intrebarile... am alta intrebare  Big Grin :
folositi ceva pentru dispersia macinaturii in portafiltru? Sper ca m-am exprimat corect, cu termenii potriviti. 
Eu doar bat cu portafiltrul intr-un prosop ca sa se aseze mai bine cafeaua si apoi tampez, dar nu ae aseaza chiar cum trebuie. 
Ce s-ar potrivi? Am comandat second shot kit pe barshaker si daca e sa mai adaug la comanda...
multumesc anticipat!
 
Reply
Eu invart in portafiltru cu o tepusa de lemn pentru frigaruie Smile ca sa omogenizez macinatura si sa mai sparg din bulgarasii pe care ii face kinu.
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
Mai trebuie sa lucrez putin la tehnica Smile

https://youtu.be/TMj_913nVGk
Expobar Brewtus IV, Sette 270w, Kinu M47, tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm
 
Reply
Se ridica si la voi pistonul de pe portafiltru sau fac eu ceva gresit? Nu imi pare ca pun presiune prea mare pe lever, s-a ridicat si cand am stat cu presiunea in 5 bar. Ciudat e ca se ridica doar in partea din fata a pistonului, ca si cum mai degraba l-ar impinge manometrul inspre spate.
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
Da, se ridica, dar spre sfarsitul extractiei, cand oricum slabesc forta de apasare, nu inteleg de ce, dar se intampla. Pt mine nu e o problema.
Honne, Macap MX, Lido 3, Comandante (de vanzare), Strega, Flair Pro, V60, Aeropress, Clever, Mokka, Brikka, Barista&Co Milk Frother
In trecut: La Pavoni (Europiccola, Pro, Romantica) - aprox 2 ani, Magica - aprox 1 an, Lelit PL81T - aprox 3 luni, Quamar Q13 - aprox 1 an, Kinu M47 - aprox 1 an
 
Reply
Parcă era vorba că se întâmplă de la aer? Nu umpleți cilindrul până sus cu apă?
Verificați link-ul de la finalului postului meu aici: #71

Sau se întâmplă și cu rezervorul plin? Poate n-am observat eu.
LE: Sau spuneți se mișcă tot corpul cilindrului/grupului?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: cradun, gabiamzis, gateman007, 1 Guest(s)