Hello There, Guest! Login Register


Fiorenzato T80 vs SM 92 (sau SM 90)

#1
Dintre rasnitele din titlu, presupunand ca ambele sunt in conditii ok si cu intentia de a cumpara cutite noi (nu prea stiu cum pot eu evalua starea celor vechi ochiometric), care credeti ca este mai potrivita pentru uz casnic?

Bugetul pe la care se invart SH este pe la 400-500 lei, daca sunt cutitele bune nu mai dau nici cei 120-200 lei pe cutite noi.

Ambele au dozator, dar vreau sa renunt la dozator si sa pun o palnie de inox.
Stiu ca sunt facute pentru uz comercial si asta pe de o parte aduce avantaj la durabilitate, insa si unele dezavantaje legate de retentie (trebuie folosita o pensula pentru a trage tot din canal) sau dimensiunile prea generoase. Dar la gama asta de pret 300-500 si electric ca nu pot macina manual (cel putin nu zilnic pentru 3 cafele consecutive dimineata)...

Voi ce ati cumpara dintre cele 2 monstruozitati? Ce alte modele sa mai urmarese pe piata SH care pot fi in aceeasi gama de pret dar peste cele mentionate deja?
 
Reply
#2
Daca te uiti mai atent e posibil sa gasesti si Macap MC6 sau chiar Mazzer Super Jolly. Multi nu prea stiu ce vand pe olx si poti gasi chilipiruri daca ai rabdare sa cerni nitel anunturile.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#3
Eu am gasit un sm90 pe olx cu 200lei.dupa o curatare temeinica pot sa spun ca e f bun. A suportat cateva modificări si acum am retentie f mica.
Din ce am mai studiat, am înțeles ca niste cutite noi necesita un timp/cantitate pentru uzura a.i sa macine corect, iar asta in sistem casnic e f greu de obținut.
ECM Classika PID , Eureka Specialita 15BL (brew: v60 + xeoleo ghost)
 
Reply
#4
(24-02-2018, 18:55)dev Wrote: Daca te uiti mai atent e posibil sa gasesti si Macap MC6 sau chiar Mazzer Super Jolly. Multi nu prea stiu ce vand pe olx si poti gasi chilipiruri daca ai rabdare sa cerni nitel anunturile.

Bun asa, am sa tin un ochi dupa ele.
Multumesc pentru pont.
 
Reply
#5
(24-02-2018, 19:39)lucimunteanu Wrote: Eu am gasit un sm90 pe olx cu 200lei.dupa o curatare temeinica pot sa spun ca e f bun. A suportat cateva modificări si acum am retentie f mica.
Din ce am mai studiat, am înțeles ca niste cutite noi necesita un timp/cantitate pentru uzura a.i sa macine corect, iar asta in sistem casnic e f greu de obținut.

Am sunat si eu penru aia din Brasov. Te-ai miscat mai rapid Smile
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)