Am pățit ceva dubios azi :)))
Întru într-un magazin de produse naturiste și am pus mana pe un bircan de miere de Manuka.
După 3 ore cand am întrat pe Facebook ghici ce reclama mi a întrat, Manuka shop. M wtf.. Altceva nu, fix pe ce am pus mana...
Sincer daor de la site uri de cafea și muzica dar totuși nu cred ca este o coincidenta.. Fix după ce am întrat în acel. Magazin și am pus mana pe borcan :)
Atât telefonul cât și social media ne urmăresc permanent. Vezi documentarul de pe Netflix 'the social dilemma'
Singura coincidenta ar fi ca ai pus mana pe borcanul de miere și ai primit reclama cu aceeași miere, probabil un produs bine vândut din categoria pe care o țintește magazinul.
E o discuție veche,mulți se întreabă cum de vad o reclama dupa ce vorbesc despre un brand. Raspunsul e simplu: activeaza microfonul chiar daca nu are permisiune si te 'spioneaza' ca sa iti dea reclama.
Mai greu de inteles e exemplul tau Florin,sau alții care au *gandit* doar ceva si le-a aparut. O explicatie e ca dupa ce te gândești la ceva/vezi ceva, iti sare in ochi acel lucru. Adica reclama era dinainte pe tel tau,dar nu o observai din mii de reclame. Nu stiu care e adevărul. Poate fb chiar are moduri mai avansate de targetare ;-) Orice e posibil in ziua de azi
02-08-2021, 08:32 (Edited 02-08-2021, 08:33 by Mihai L.)
Exclus sa tii telefonul in buzunar si sa te “vada” Gogu/fb ca ai pus mana pe un produs…
Gandeste-te ca in functie de unghi, se poate ca nici cei de la supravegherea locala sa nu stie exact.
Cel mai probabil ai vazut produsul, ai devenit constient de el, iar apoi l-ai remarcat in reclama.
De asta intrebam daca nu primesti si reclame pe care le ignori, nefiind teme de interes pentru tine.
Se poate insa si invers: tot vezi reclama, o ignori insa intra in subconstient si vezi produsul care te face curios (parca ai auzit de acel produs pe undeva, ia sa vedem despre ce e vorba).
Eu ma gândesc ca am activata locația pe telefon și intradevar ul produsul vândut acolo are un site f bine pus la punct și asa. Mi au întrat și reclamele, cred ca putea fi și alt produs tot din acelasi magazin.
Eu zic ca daca ai avut locatia activata pe telefon si ai dat accept la Facebook sa-ti vada locatia (probabil la instalare), tu atunci cand ai ajung la acel shop a tinut minte si apoi au inceput sa apara reclamele.
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix
Asta da, e optiunea sa-ti dea reclame de la magazinele din zona.
Dupa mine e o incercare de informare, nu spionaj. Sunt multe servicii/magazine pe langa care trecem zilnic fara sa stim ce ofera. Uneori ne ajuta, alteori nu, fiind multa informatie inutila de multe ori.
Asta este cea mai realista explicatie, localizare plus o coincidenta ca magazinul sa fie inscris in G.Business si exact atunci sa deruleze o promotie la mierea respectiva.
Ma intreb daca ai pus mana pe ea ca erai interesat in mod special dinainte de a intra in magazin, sau ca era la raftul de promo
Ori locatie, ori microfon (poate ai vorbit despre produs cand erai acolo?). Reclamele "targetate" atat de specific sunt cu cel mai mare CPM, deci cel mai bine platite. Facebook face MULTI bani din asta, iar aplicatia de mobil e extrem de "parsiva" cu permisiunile, eu personal am dezinstalat-o de multi ani :)
Sigur n-ai pronuntat cuvantul manuka? Si mie mi s-a intamplat sa discut cu cineva care voia sa-si cumpere o Mazda si ulterior mi-au aparut numai reclame cu Mazda pe fb timp de o saptamana. Nu a fost coincidenta ci microfonul care m-a auzit
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)
(08-08-2021, 11:08)adif Wrote: Tocmai am strans butelia de camping, din camera de pensiune, si imediat mi-a aparut aceeasi butelie, dar mai mare, pe FB.