18-10-2015, 14:17
Salutare,
De vreo 2 saptamani am probleme in a obtine o extractie corecta.
Avand in vedere ca am ajuns sa macin pe Vario la 1C-1D, ma gandeam ca rasnita e di-vina.
Sarja precendenta de CostaRica (de la BluBean) fusese prajita mai light si aveam o curgere mult prea rapida + foarte putina crema/spre deloc. Incercarea de a modifica gradul de macinare (inspre fin) nu a ajutat prea mult. (posibil si faptul ca am inceput sa consum cafeaua dupa 1-2 zile dupa prajire ?!)
Tura asta, in urma discutiei cu Ionut, am aceasi CostaRica dar prajita putin mai tare (spre mediu - data prajirii 13.10).
rezultatul la momentul acesta...
Sunt schimbari inspre bine... dar tot nu e perfect.
curgerea/pucul arata ca a fost "intepat" -> si ma gandesc ca, poate, inca macin prea fin, ceea ce ar putea duce la acest fenomen.
Alte idei?
Oare ce nu vad?
Gustul - pare echilibrat - nu foarte acid. Cum preferam cappuccino, rezultatele finale sunt satisfacatoare...
De vreo 2 saptamani am probleme in a obtine o extractie corecta.
Avand in vedere ca am ajuns sa macin pe Vario la 1C-1D, ma gandeam ca rasnita e di-vina.
Sarja precendenta de CostaRica (de la BluBean) fusese prajita mai light si aveam o curgere mult prea rapida + foarte putina crema/spre deloc. Incercarea de a modifica gradul de macinare (inspre fin) nu a ajutat prea mult. (posibil si faptul ca am inceput sa consum cafeaua dupa 1-2 zile dupa prajire ?!)
Tura asta, in urma discutiei cu Ionut, am aceasi CostaRica dar prajita putin mai tare (spre mediu - data prajirii 13.10).
rezultatul la momentul acesta...
Sunt schimbari inspre bine... dar tot nu e perfect.
curgerea/pucul arata ca a fost "intepat" -> si ma gandesc ca, poate, inca macin prea fin, ceea ce ar putea duce la acest fenomen.
Alte idei?
Oare ce nu vad?
Gustul - pare echilibrat - nu foarte acid. Cum preferam cappuccino, rezultatele finale sunt satisfacatoare...
Expobar Leva HX (rotary pump), MK Vario, Hario scale, Aeropress