Hello There, Guest! Login Register

Expressor profesional

vreau sa-mi deschid o cafeanea intr-un loc destul de aglomerat si cu perspectiva...dar sincer nu stiu ce dotari sa ii fac,banii sa zicem ca nu ar fi problema prea mare,ce expressor,rasnita..si ce mai trebuie prin cafenea imi recomandati?

Reply
1. in predeal?
2. buget aproximativ?
3. timp de amortizare?
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 

Reply
Bun venit!

Sculele sa fie noi cu garantie sau SH? Ce buget aproximativ ai? Tii neaparat sa fie doua grupuri? Cate locuri vei avea?

Rasnita din start DIP DKS 65. NU exista mai ieftin si mai bun pentru cafenea, mai ales ca are si software implementat pentru controlul cantitatilor rasnite.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
In brasov,undeva in centru . vreo 20.000 euro pentru expresor si ce mai tine de cafea,se poate suplimenta daca e cazul.amortizare in 1-2 ani.E posibil si mai repede daca merge treaba.
Ma gandeam sa fie noi,dar daca gasesc ceva la sh cat de cat..de ce nu.

Reply
Salut. Daca nu vrei sa dai mult pe espressor am eu unul, cu doua grupuri, expobar (sub brandul macafe - am vazut de curand) markus, nou. Daca te intereseaza da-mi un semn pe privat.

http://www.espressoman.ro/forum/showthre...7#pid14547
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
comparativ cu cafeteca, ce ai avea in plus (spatiu total, vad mai bun, mancare)?
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 

Reply
La acest buget imens poti jongla cu totul altfel. Rasnita Mahlkonig K30 Twin atunci, ca sa poti lucra cu doua origini de cafea simultan. Asta inseamna aprox. 3000E

La espressor, deja posibilitatile sunt nenumarate - Dalla Corte, Nuova Simonelli Aurelia 2, Expobar Diamant, etc etc.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso

Reply
Ernest Valentin.. Republicii sau undeva pe Weiss. În principiu ar fi și cofetarie-patiserie.. Cu specific. Dar aici mai am de văzut ce exact.In afara de nume..nu prea are altceva, din punctul de meu de vedere Cafeteca.. Dar o sa fac un studiu de piață mai amănunțit.

Reply
nu e foarte usor sa faci rapid un studiu. daca cheltuielile pentru primele 6 luni ajung la 50.000e, ai cum sa le suporti? in cei 1-2 ani, ai si alte surse de venit sau din cafenea vei castiga banii familiei?

Reply
Sa zicem ca în primii doi ani nu e problema cu banii. Si nu cred ca sunt asa mare cheltuielile. Ai acțiuni acolo? Smile) Nu-mi place locația aia, am avut niște experiente nasoale acolo.. Dar în schimb imi place mai mult cafeneaua de mai sus spre poarta schei pe stânga cum urci.. Nu știu exact cum ii zice

Reply
Am adus in discutie Cafeteca doar pentru ca e un loc mai cunoscut. Daca nu crezi ca sunt asa de mari cheltuielile, hai sa le scriu eu, ca sa nu mai faci tu lucrul asta:

- espressor minim 2 grupuri = 10.000
- trei rasnite = 5000
- boiler apa = 1000
- alte echipamente preparare cafea = 1000
- chirie 6 luni = 12.000
- salarii = 12.000

Si am ajuns la 41.000 fara sa punem la socoteala amenajarea spatiului, dotarea cu mobilier si utilitati, alte echipamente gen aer conditionat, obtinerea de autorizatii, etc.

Reply
acum am inteles unde bati,ma gandeam ca la cheltuielile lunare..nu la cele de amenajare,dotari,astea sunt in alt plan...La partea cu salariile si chiria o sa vad daca ma descurc sau nu,dar inca nu-mi dau seama ce o sa fie.Oricum 2-3 luni vad cum e piata,vad ce produse iau..si apoi ma bag cu capul inainte

Reply
Daca tot ai buget mare de espressor, nu te grabi si asteapta expozitia de la Rimini. S-ar putea sa apara noutati interesante sau cel putin liste de preturi modificate.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)