Hello There, Guest! Login Register


Eureka specialita cu discuri Brew

#1
Si mi-au venit cutitele de eureka brew pro pe care le-am montat pe eureka specialita a mea. Comandate de pe www.elektros.it , au venit in doua zile lucratoare (discuri plus transport 43 euro).
Nu ma pot inca pronunta deoarece de abia le-am montat si dipa cum stiti e seara acum dar am observat ca pentru a se atinge discurile trebuie setata rotita mai fin (inainte discurile se atingeau la pozitia 5 , acum se ating intre pozitia 5 si pozitia 4 la mijloc. Revine maine cu detalii intre timp ceva poze

[Image: mljJjdc.jpg][Image: 9Qszsx2.jpg][Image: fLyRvqB.jpg]

[Image: ATABq1Q.jpg][Image: rvElLWm.jpg][Image: D77Re1l.jpg][Image: w6zwgb3.jpg]

In imaginile cu cele doua discuri pozate simultan, cel de jos e cel brew pro iar vel de sus e vechiul
 
Reply
#2
Multumim pentru poze. Cred ca cei de la Eureka au facut o treaba foarte buna scotand cutite dedicate pentru brew si probabil rezultatele vor fi foarte faine. Viteza de rotatie ramane maricica, dar, daca vrei fine tuning, poti folosi o sita. Din ce am vazut la ssp-urile de brew, forma particulelor favorizeaza o extractie ridicata, in opozitie cu zeama lunga, dar, zic unii, dulce, ce iese dintr-un Comandante. Mie mi-au placut mai mult extractiile in V60 care ies din cutite plate, decat ce iese din Comandate sau din 1zpresso sau chiar si din ghost burrs-urile lui Apex.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
#3
Acest individ haios din video Smile recomanda sa setezi rotita de reglaj pe mult mai fin (de la or rotatie si jumate de la punctul 0 pe vechiile
discuri la sub 1 rotatie completa pe noile discuri).
am facut cum a zis el, deocamdata primele impresii , retentia pare mai mare deci obligatoriu e nevoie de un hopper(care il am). In al doilea rand la prima impresie, observ granulatii mai mari dar in primul rand mult mai uniforme. Inainte erau granule mari combinate cu multe mici deci acum sunt mai mari dar mult mult mai egale.

https://youtu.be/J095fp72jH0
 
Reply
#4
Astept si eu sa aduca la Barshaker.
Brasilia Club; Quamar T80; Feld 2; Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Macap M2D.
 
Reply
#5
(23-11-2022, 18:36)cradun Wrote: Multumim pentru poze. Cred ca cei de la Eureka au facut o treaba foarte buna scotand cutite dedicate pentru brew si probabil rezultatele vor fi foarte faine. Viteza de rotatie ramane maricica, dar, daca vrei fine tuning, poti folosi o sita. Din ce am vazut la ssp-urile de brew, forma particulelor favorizeaza o extractie ridicata, in opozitie cu zeama lunga, dar, zic unii, dulce, ce iese dintr-un Comandante. Mie mi-au placut mai mult extractiile in V60 care ies din cutite plate, decat ce iese din Comandate sau din 1zpresso sau chiar si din ghost burrs-urile lui Apex.

De ce zici ca viteza de rotatie e mare? Din cate stiu eureka specialita are 1350 rpm in timp ce un fellow ode are 1400 rpm
 
Reply
#6
Argumentul e ca viteza mare de rotatie inseamna fines-uri multe. La Ode, asezarea verticala face ca gestionarea fines-urilor sa fie diferita. Dar nici Ode nu e vreun ideal pt brew.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
#7
(24-11-2022, 22:05)cradun Wrote: Argumentul e ca viteza mare de rotatie inseamna fines-uri multe. La Ode, asezarea verticala face ca gestionarea fines-urilor sa fie diferita. Dar nici Ode nu e vreun ideal pt brew.

Si ca si ideal pentru Brew la ce te-ai gandi daca ar fi sa cumperi acuma?
 
Reply
#8
Nu ma stresez prea tare cu rasnita pt brew, ma preocup cu apa, incerc sa folosesc cat mai mult TWW. Honne si Ode scot bine pe brew, o sa pun sweet lab pe Ode sa vad ce obtin.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)