Hello There, Guest! Login Register


Eureka Mignon, mod manual ?

#1
Salut. Am luat pana la urma o Eureka Mignon sh, model mai vechi cu reglaju pt timer aflat pe fundul rasnitei. Partea de rasnire merge perfect, o sa incerc sa adaptez un fel de blow up hopper ca sa pot face single dosing fara probleme (sau cu probleme minime). Momentan am boabele in hopper si eram curios daca se poate dezactiva timerul, sa mearga doar manual.
Nu are decat rotita dedesubt, nici un alt buton din ce am vazut. Stie cineva cum s-ar proceda?
 
Reply
#2
Ma poate ajuta sa descifrez ce se intampla aici?
https://imgur.com/a/YMosRcy
https://imgur.com/a/15ZagkY

Pare ca are loc placa pentru inca un buton, dar nu e nici urma de lipitura sa zici ca a fost rupt sau ceva, iar carcasa oricum nu are gaura pentru inca un alt buton. Chestia aia albastra din primul link/prima poza e timerul si are o piesa care pare ca a suferit un pic la viata ei (nu e vizibila in poza) care se ataseaza si se invarte pentru reglaj. Am reusit sa modific timpul intr-un interval de 6s-12s aproximativ, in 180 grade rotatie, dar de facut un "bypass" nu-mi dau seama cum as putea.

O alta chestie ciudata e ca mergand de la minim la maxim rasneste tot cam 12s, dar daca merg putin cate putin intre cele maxim si minim am reusit sa scad la 6s, dar nu sa si urc peste 12
 
Reply
#3
Poze mai mari si mai clare?
 
Reply
#4
Scuze, nu stiu de ce s-au incarcat la calitate asa mica. Le-am urcat din nou, sper ca sunt mai ok.
https://imgur.com/a/HTofycg
 
Reply
#5
Sunt mai clare dar tot nu-mi dau seama unde sunt conectate firele motorului. Cu un multimetru, iti recomand sa verifici continuitatea lor si dupa ce deslusesti care cum sunt, conecteaza un comutator SPST in paralel cu releul.
Banuiesc ca bornele releului sunt cele indicate de mine dar cum toate pozele sunt facute din acelasi unghi nu pot garanta reusita operatiunii Smile.
Oricum, daca ai prins ideea si detii un minim de cunostinte in alte electricii, sunt convins ca va functiona.
[Image: wCjtH9Hh.jpg]
 
Reply
#6
Asa in mare am vazut traseul firelor si "circuitul" electricitatii prin...circuit Big Grin, dar nu ma pricep atat de mult la electronica ca sa incep sa o modific, dar o sa salvez instructiunile. Am reusit sa o modific pentru single dosing azi si am reusit sa fac si niste reglaje mai fine la timer si in 2 "programe" reusesc sa macin cat imi trebuie.
Mersi mult pentru idei oricum. Daca gasesc pe cineva sa se incumete, poate poate. Ciudat ca are timer, nu si mod manual aparent...


Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)