Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare!
Din cate am vazut pe site-ul oficial Eureka, numele rasnitei este Eureka Mignon Single Dose Pro, nu exista model separat cu sufixul "65 All Purpose".
Am vazut ca sunt mai multe tipuri de cutite compatibile cu aceasta rasnita, printre care si cutitele All Purpose Black 65.
Din cate am citit, rasnita Eureka Mignon Single Dose Pro are veni in stoc cu un tip de cutite numite Italian Espresso.
Ameteala mea intervine cand vad rasnite sub numele de Eureka Mignon Single Dose Pro 65 All Purpose.
Daca stiti sigur, ajutati-ma va rog sa intele daca acele site-uri pe care rasnita este listata sub numele Eureka Mignon Single Dose Pro 65 All Purpose daca se livreaza cu acele cutite "All Purpose" sau e doar marketing si numele asta nu are nicio legatura cu tipul de cutite.
Gaggia Classic E24 | Timemore Sculptor 064S | Kingrinder K6
Espressoman infocat
Bucuresti
Râșnița vine cu Diamond Inside.
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Espressoman infocat
Bucuresti
Rasnita vine cu numele all purpose deoarece are o plaja de la 100 la 1000 microni. Cuțitele instalate sunt îmbunătățite față de modelele vechi deoarece au renunțat la șuruburi și au suprafață mai mare de râșnire. Cum influențează gustul ? N-am idee, poate să lămurească userii ce o dețin .Ei zic ca este mai pregătită pentru prăjiri light și medium, decât cele vechi, dar din experienta mea, tot spre medium dark trag, cu profil classic italienesc.
Părerea mea despre Eureka este ca e o rasnita bine construita, fiabila, ce livreaza bine medium dark și cam atât. O rasnita ce nu face bine, dar nu face nici rău. E acolo pe blat sa scoata o cafea average. Iar dupa ceva timp, cand vezi la altii ce gust bun scot pe alte râșnițe, pentru aceeasi cafea , și te decizi sa o vinzi, pierzi 30-40% din valoare, ca nu vrea nimeni sa le cumpere. În afară de Atom Speciality 75, nu am văzut alta care sa merite banii, și am avut și eu vreo 3 modele de-a lungul timpului . Mai nou încep cu display-uri colorate, și briz-briz-uri facute sa ia ochii unui începător, dar sunt toate praf în vânt.
Cred ca erau mult mai apreciați dacă investeau energie în ceea ce contează: cuțite bune, rpm reglabil, dispunere verticală cuțite .. sau măcar dacă își respectau promisiunea de acum câțiva ani de a aduce pe piață modelul SD Pro cu rpm reglabil și cuțite de 75 mm;
însă ei ne vând display-uri color … până când n-or mai vinde nimic, acum cu chinezii ăștia .
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic
Espressoman infocat
Hunedoara
13-02-2026, 20:20
(Edited 13-02-2026, 20:21 by Florin16.)
(12-02-2026, 18:51)marian_dumitru Wrote: Daca stiti sigur, ajutati-ma va rog sa intele daca acele site-uri pe care rasnita este listata sub numele Eureka Mignon Single Dose Pro 65 All Purpose daca se livreaza cu acele cutite "All Purpose" sau e doar marketing si numele asta nu are nicio legatura cu tipul de cutite.
E marketing. Vine cu Eureka - Url - Italian Espresso Taste Black 65
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Mai demult era și pe site-ul Eureka modelul Single Dose Pro All Purpose. Acum mai este doar la magazinele online. Probabil au scos-o din producție.
Gaggia Baby Millennium mecoffee, Gaggia Baby Millennium, Macap M2M stepless, Eureka Mignon Manuale, Eureka Zero 65 AP, Kompresso, Kinu M47 POB, Orca G1, Acaia Pearl
Espressoman infocat
Bucuresti
14-02-2026, 01:14
(Edited 14-02-2026, 01:16 by marian_dumitru.)
(13-02-2026, 15:18)GeorgianM Wrote: Rasnita vine cu numele all purpose deoarece are o plaja de la 100 la 1000 microni. Cuțitele instalate sunt îmbunătățite față de modelele vechi deoarece au renunțat la șuruburi și au suprafață mai mare de râșnire. Cum influențează gustul ? N-am idee, poate să lămurească userii ce o dețin .Ei zic ca este mai pregătită pentru prăjiri light și medium, decât cele vechi, dar din experienta mea, tot spre medium dark trag, cu profil classic italienesc.
Părerea mea despre Eureka este ca e o rasnita bine construita, fiabila, ce livreaza bine medium dark și cam atât. O rasnita ce nu face bine, dar nu face nici rău. E acolo pe blat sa scoata o cafea average. Iar dupa ceva timp, cand vezi la altii ce gust bun scot pe alte râșnițe, pentru aceeasi cafea , și te decizi sa o vinzi, pierzi 30-40% din valoare, ca nu vrea nimeni sa le cumpere. În afară de Atom Speciality 75, nu am văzut alta care sa merite banii, și am avut și eu vreo 3 modele de-a lungul timpului . Mai nou încep cu display-uri colorate, și briz-briz-uri facute sa ia ochii unui începător, dar sunt toate praf în vânt.
Cred ca erau mult mai apreciați dacă investeau energie în ceea ce contează: cuțite bune, rpm reglabil, dispunere verticală cuțite .. sau măcar dacă își respectau promisiunea de acum câțiva ani de a aduce pe piață modelul SD Pro cu rpm reglabil și cuțite de 75 mm;
însă ei ne vând display-uri color … până când n-or mai vinde nimic, acum cu chinezii ăștia .
Multumesc pentru raspuns. Eu folosesc doar boabe prajite medium, medium dark. Am incercat light de mai multe ori in cafenele de specialitate si nu sunt pe gustul meu. Beau exclusiv espresso clasic.
Intrebam de cutitele acestui model pentru ca nu m-ar avantaja cutite all purpose, eu nu prepar pour over. Vreau sa livreze bine pentru espresso classic cu boabe medium dark.
O sa ma gandesc totusi mai bine la ce ai scris, sunt prea sarac sa dau banii pe ceva nu ofera valoare pe masura pretului.
Pe site-ul pe care am eu reducere si pot cumpara in rate, modelele de la Eureka sunt cele mai acceptabile. Ma uitam la Eureka Mignon Zero si la Eurek Mignon Single Dose Pro. Nu au niciun model de Turin / Miicoffee / DF64 si care alte 14000 de nume or mai avea. Dar pana la urma daca nu sunt ce trebuie, imi mai pun pofta in cui pana mai strang niste bani.
(13-02-2026, 20:20)Florin16 Wrote: (12-02-2026, 18:51)marian_dumitru Wrote: Daca stiti sigur, ajutati-ma va rog sa intele daca acele site-uri pe care rasnita este listata sub numele Eureka Mignon Single Dose Pro 65 All Purpose daca se livreaza cu acele cutite "All Purpose" sau e doar marketing si numele asta nu are nicio legatura cu tipul de cutite.
E marketing. Vine cu Eureka - Url - Italian Espresso Taste Black 65
Multumesc. Eu beau doar espresso, deci in cazul meu ar fi mai avantajos sa vina cu Italian Espresso Taste Black 65, decat cu cele All Purpose
(12-02-2026, 21:15)Silviu_Iulian Wrote: Râșnița vine cu Diamond Inside.
Multumesc
Gaggia Classic E24 | Timemore Sculptor 064S | Kingrinder K6
Espressoman infocat
Bucuresti
14-02-2026, 09:40
(Edited 14-02-2026, 09:42 by Silviu_Iulian.)
Râșnița nu vine cu modelul de cuțite Diamond Black Italian Espresso, nu faceți confuzie
https://www.eureka.co.it/en/black_diamon...d/207.aspx
Astea sunt cuțitele stock de pe râșnița
https://imgur.com/a/oybR9b8
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
14-02-2026, 11:05
(Edited 14-02-2026, 11:06 by renatoa.)
(14-02-2026, 01:14)marian_dumitru Wrote: ...
O sa ma gandesc totusi mai bine la ce ai scris, sunt prea sarac sa dau banii pe ceva nu ofera valoare pe masura pretului.
Pe site-ul pe care am eu reducere si pot cumpara in rate, modelele de la Eureka sunt cele mai acceptabile.
...
(07-02-2026, 15:32)Lyvyoo Wrote: ...sectiunea de marketplace cred ca se va umple de Eureka...
Citeste
aici de ce, si in ce context a fost emisa...