Welcome Back Log In Create Account

Eureka Atom Specialita 75

Dev poti sa-mi spui te rog de unde ai cumparat cutitele de brew?

Multumesc
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
De la perfectespresso.

Reply
Proaspăt posesor de atom 75 s vin cu câteva impresii
super rapida 4.3 sec 18.5 grame cu 150 grame in hopperSuper silențioasă
Super pufoasa rasnirea nu mai necesita wdt ,doar distribuire și tampare 
Mici variații de greutate intre rasniri 
Lumina led e binevenitaArata foarte bine pe blatÎmi asum pierderea de 2 grame pe zi din cauza retențieiAcces facil la cuțite și tunelul pe unde curge cafeaua.
gust bun în ceașca raportat la kinu și compaq
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(03-11-2021, 16:28)dev Wrote: De la perfectespresso.

Am cautat la ei pe site dar nu am mai gasit. Nici pe alte site-uri nu gasesc aceste cutite.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
E un produs adus pe comandă și cred că din acest motiv nu e listat pe site. Sunt cuțitele stoc de pe Atom Brew pro. Ia legătura cu cei de la perfectespresso și te vor ajuta.

Reply
(04-11-2021, 18:54)orwo Wrote: gust bun în ceașca raportat la kinu și compaq

te referi la Compak K3 ???
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Da ,si la mazzer..e diferența,marele avantaj la k3 era retenția 0 in single doze ,dar făcea cocoloașe ,necesita wdt.
cuțitele mari fac diferența ,mărimea contează.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Ce părere aveți colegi merită diferența de preț Eureka Atom 75E vs 65E,a testat cineva pe ambele să facem o comparație între cele două,din ce am citit și concluziile care le-am tras eu 1200 de lei în plus pentru 75E, în afară de cuțite care sânt mai mari nu știu ce plusuri poate să aducă în rezultatul final din ceașcă?
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101

Reply
Posibil retentie mai mica la varianta 75. Camera cutitelor are aceeasi dimensiune atat la 65 cat si la 75. La65 ramane mult spatiu acolo pt retentie. Pt motivul asta daca as fi hotarat spre cutite mai mici eu as merge pe XL la varianta de 65.

Reply
(08-11-2021, 11:04)lig76ct Wrote: Ce părere aveți colegi merită diferența de preț Eureka Atom 75E vs 65E,a testat cineva pe ambele să facem o comparație între cele două,din ce am citit și concluziile care le-am tras eu 1200 de lei în plus pentru 75E, în afară de cuțite care sânt mai mari nu știu ce plusuri poate să aducă în rezultatul final din ceașcă?

Si eu sunt curios de raspuns la intrebarea ‘plus la rezultatul din ceasca?’ :)
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD 
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW

Past: Lelit PL41TEM

Reply
La rasnite e ca la bărbați cu cât mai mare cu atât mai bine.
gusturile sunt mega subiectiveRetenția e mai mica demonstrată vezi YouTube
De la a ajunge la ce scrie pe punga până in ceașca e cale lungă nu neapărat de produs ci de recunoscut gustul fructelor din ceașca.sunt multi factori care fac diferența.una e cafeaua light vs medium,rația,câtă cafea pui in portfiltru, temperatura,flowul,etc.manopera.
Ar trebui o rețetă universal valabilă și obligatorie că sa fie folosita de toți homebarista și poate atunci ne mai înțelegem.
hai să îți spun eu că fata de mazzer super jolly ,Compaq k3,kinu m47 e diferența de gust.si nu placebo.acum în ceașca nu mai regăsesc nimic amar,nici măcar pe fundal,e mult mai acidă cafeaua,chiar mă gândeam ce naiba nu mai simt acru,rasnirea e fabuloasa 4.0 sec 18.5g,fara cocoloase,doar distribuire și tamping.fosesc doar light roast.
1200 poate e mult poate e puțin,poate nu reflecta în ceașca așteptările tale...asta doar buzunarul ,cardul sau ratele o pot stabili.
Eu unul sunt mulțumit.foarte mulțumit și mă bucur că nu am luat sd de la eureka.
PS.rasnita e de ceva timp pe piata ,pe mine m a convins dritan ansela când am văzut că acasă la el are 2 atomuri de 75.

Reply
Din cele citite, retentia de 2g este doar daca se foloseste rasnita in regim SD? Mi-am comandat un Atom 75 si sunt curios. Daca cele 2g sunt prezente si cu boabe in hopper (adica se face schimb cu cele vechi) nu e problema.. prima cafea dimineata e cu lapte deci nu cred ca se simt 2g..
Si foloseste cineva rasnita cu 50-70g de cafea doar? Ma gandesc sa pun zilnic cat consum doar…
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Nu ai ce cauta cu SD la Atom 75, incearca cu 50-70-100 g in hopper si vezi ce si cum.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Nici nu vreau SD. L am luat pentru a fi folosit cu boabe in hopper.. voi schimba cafea doar la 1-2 luni.. mythos se merita pus? Sau e acelasi lucrucu Red Speed de la italmill?
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Nu ai consistenta la sd cu ea ,am râșnit 1kg cu diverse variații de granulație a cafelei in sensul că prea curgea repede sau prea încet .in momentul in care pui boabe in hopper se schimba situația ai variații infime de cafea rasnita la care mai mult că sigur nu ii simți gustul în ceașcă.e minunata .am o cafea Etiopia unde acum râșnesc 20g sub 3 secunde...hahahaha

Reply
@orwo, cam cate grame tii in hopper?
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Are cineva un grind size chart pentru rasnita? Sau poate cineva sa spuna cateva cuvinte despre numerele de rasnita, cate secunde  schimba gradatiile de pe inel..

Reply
Nu are legătură numerele de pe rasnita....e copilărie...
1.pui 100g in ea minim2 râșnești in manual 20g de cafea3.faci o cafa și vezi in cat timp scoți 40g
4.de acolo strângi sau destrangi cutitele învârtind eu știu ca idee o rotație completă împărțită la 8. 
Ideea că trebuie să curgă în 27 de sec o rație de 2la 1 e doar ca și ghidaj unele cafele sunt mai bune supraextrase altele turbo shot...depinde de gustEu țin în hopper 150 grame deoarece beau cam 60 de grame zi.

Reply
@Daniul - eu nu am gasit asa ceva, insa numerele au modificari destul de mici/fine. Sunt cafele care le rasnesc la 7.5 si sunt cafele la 1.5 (ambele sub 30 de zile de la prajire) pt un shot de 30 sec. Momentan cam intre aceste 2 numere rasnesc cel mai mult. insa mai depinde si de temperatura la care extragi.

Presupun ca din aceste motive nu vei gasi un grafic clar, insa este destul de intuitiv workflow-ul cat sa iti dai seama din 2-4 shot-uri la inceput si apoi la maxim 1-2 shot-uri, dupa ce inveti rasnita. A explicat mai clar orwo.

Eu personal incep intotdeauna o cafea cu numarul 2 sau 3 pt ca in mare parte tot scot un shot care poate fi baut si de acolo imi dau seama ce trebuie sa fac mai departe.
Bianca v1, Flair Pro 2, Aeropress, Timemore B75, Sculptor 78s,  KMax.

Reply
[Image: YuOWhT8.jpg]Stie cineva la ce foloseste piesa? O fi un tamper? Nu am mai vazut-o pe un Atom.
Si stie cineva cum pot afla anul in care a fost fabricata?

Reply
Este tamper, sunt mai multe rasnite care incorporeaza in felul acesta tamperul, chiar si espresoare

https://30.coffee/eureka-atom-specialty-...al-purpose
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
A fost în bar sau cafenea ,așa au modelele vechi cu dozator ,tamper atașat de ele ,nu cred că te încurcă daca râșnește bine și consistent,poți da cuțitele jos sa te uiți daca au mega uzura.

Am uitat sa îți spun după fiecare modificare a distanței dintre cuțite că sa ai un rezultat relevant arunca 2. 3 g de cafea

Reply
Cutitele au rasnit 40kg (3000 shoturi) + am primit un set nou de cutite la achizitionarea rasnitei.. si 6 luni garantie..

Reply
Rasnita face un pic de bulgarasi.. oare cum se poate rezolva problema? ..macin destul de grosier, pe la 6.5.. o fi de la cafea, e un El Salvador prajita de 14 zile. Am luat rasnita in ideea ca nu mai fac WDT si o poate folosi si sotia, doar distribuire si tampare.

Reply
Rasnita asta nu prea face bulgarasi. Cred ca cel mai bine ar fi sa o cureti si sa verifici declumperul metalic.
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)

Reply
Am curatat-o, avea un pic de cafea in ea desi vanzatorul mi-a spus ca inainte de a o trimite a curatat-o.. Declumperul nu pare prea solid, sunt 2 fasii subtiri in forma de Z. O sa vad maine cum se comporta, azi am baut prea multa cafea :))
A pus cineva Red Speed pe ea de la Eureka? Imbunatates-te gustul?

Reply
Cum ar fi sa te obisnuiesti cu produsul, sa ii afli limitarile si de abia dupa aia sa iei niste decizii de upgrade?

Observ si aici nu o lua personal, ca am facut fix la fel, ca foarte multe persoane se arunca in upgrade din cauza informatiilor vehiculate pe internet, si in loc sa-si testeze produsele fac upgrade dupa upgrade, schimbari dupa schimbari, ori cum putem sa ne dam seama de calitatile unui produs, ori punctele lui slabe daca facem asa?

Inteleg ca e un hobby si fiecare este liber sa faca ce doreste. Satisfactia de a cumpara, proba, si folosi lucruri noi este mare, stiu acel sentiment pt ca intre 2019 si 2021 am avut 20 espressoare si vreo 10 rasnite venite in 3 ani. Insa dupa toate informatiile acumulate si testari peste testari facute la sedinte de espresso cu alti oameni, nu regret ce am facut, insa mi se pare usor exagerat.

De abia a venit rasnita, iti trebuie 100-200 shoturi sa o cunosti. Deja te gandesti ce sa mai schimbi.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Nu doresc sa fac un upgrade curand, dar intreb avand in vedere ca am gasit cutitele f ieftin. O sa incerc sa ma obisnuiesc cu ea, sa vad neajunsurile, apoi sa iau o decizie, mersi.
cutitele arata asa, nu cred ca e necesar schimbarea lor..
[Image: UTQ5KSE.jpg][Image: xwWsR2a.jpg]

Reply
Nu face urma de bulgărași eu efectiv am renunțat la wdt ...doar distribuire si tamping plus că râșnesc direct in of nu mai pun in pahar și apoi în pf.am mai dat și bani aiurea pe pahar.de la eureka.

Reply
Din pacate bulgarasii raman si cu alta cafea.. Aveti vreo solutie, de la ce ar putea fi?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)