Welcome Back Log In Create Account

Espressor wife-friendly

Salut,

Pana la sfarsitul anului doresc sa schimb espressor-ul curent (Breville Prima Latte), cu unul entry level profesionist pentru acasa, PL41TEM sau Gaggia Classic 2019.

Una din cerintele principale e sa fie usor de folosit de sotie, de exemplu ea nu o sa stea cantareasca cafeaua sau sa astepte 20 de min sa se incalzeasca. Si as vrea rezultatul sa fe cel putin la fel de bun ca si pe espressor-ul curent care din cate stiu e cu sita presurizata.
Nici unul din noi nu frotam, ea isi face espresso lung si mai pune si lapte. Eu doar scurt.

Initial inclinam catre PL41TEM dar am inteles ca noul Gaggia e la fel de bun (minus PID) si e de cursa lunga ca si constructie. Avand si boilerul mai mic ma gandesc ca ajunge mai repede la temperatura optima (plus pentru sotie). Si pret mai bun.

Rasnita am Kinu si sunt foarte multumit.

Multumesc!
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Ai spus că ai Kinu, care nu este foarte wife-friendly, acum cum faceți, ii rasnesti tu și îi lași cafeaua râșnita?
Partea cu încălzitul o rezolvi cu o priza inteligenta.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Quote:Ai spus că ai Kinu, care nu este foarte wife-friendly, acum cum faceți, ii rasnesti tu și îi lași cafeaua râșnita?
Da, ii rasnesc odata la cateva zile intr-un borcan mic cu capac.
Quote:Partea cu încălzitul o rezolvi cu o priza inteligenta.
Nu inteleg. Problema cu incalzitul e sa nu stea mult dupa espressor sa se incalzeasca. La Breville-ul ce il avem acum cred ca in maxim 2 minute raporteaza ca e pregatit la temperatura optima.

Reply
Profesionist inseamna ca e echipament de bar, folosit in scop comercial, de profesionisti.
Nu cred ca e termenul cel mai indicat ca sa descrie ceva gata de lucru in 2 minute.
Optimul ala e relativ, o sa primesti multe "like"-uri pe tema asta :)

Reply
Quote:Optimul ala e relativ, o sa primesti multe "like"-uri pe tema asta Smile

:D chiar m-am gandit la aspectul asta cand am scris, dar am zis ca nu mai detaliez, e Breville.

Reply
Da, are boiler termobloc, de aia e asa rapid, dar si imprecis. Foarte nepopular pe aici.

Pentru lume grabita aici mediul e cam neprietenos :)... sunt unii care 2 minute stau sa cantareasca, asa ca daca vii cu cerinte din astea... in cel mai bun caz se lasa o liniste deplina :D

E adevarat ca la bar comanzi si primesti cafeaua pe loc, dar nu datorita echipamentului profesionist, ci baristului care se scoala cu noapte'n cap ca sa fie totul gata cand intra primul client ;)

Reply
Nu mai poți să ii rasnesti la câteva zile într-un borcan, poți însă sa cântărești tu boabele, le rasnesti și are pentru a doua zi pentru un dublu, sau daca vrea mai multe shot-uri găsești recipiente diferite și pui in mai multe. Daca tot te-ai decis sa faci pasul asta, sa cheltui bani, fă lucrurile cum trebuie, adică rasnesti, cântărești, tampezi, cronometrezi etc
Altfel o sa intri din nou aici și o să te plângi că îți iese cafeaua mai nasoala decât la Breville.
Poate ar fi bine sa te mai gândești daca te înhami la asta :)
Bugster+Honne, Kinu

Reply
@schiorean, in termeni simpli situatia sta cam asa (din experianta proprie): sotia este putin probabil sa aiba rezultate decente daca nu e dornica sa depuna efortul necesar prepararii bauturii.

Ori o convingi sa se uite la tine si sa faceti impreuna pana invata niste pasi esentiali ori va avea cate o bautura buna din 5 (in caz fericit).

Sau ii faci tu des si aia e :)
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco

Reply
(09-11-2020, 18:38)schiorean Wrote:
Quote:Ai spus că ai Kinu, care nu este foarte wife-friendly, acum cum faceți, ii rasnesti tu și îi lași cafeaua râșnita?
Da, ii rasnesc odata la cateva zile intr-un borcan mic cu capac.
Quote:Partea cu încălzitul o rezolvi cu o priza inteligenta.
Nu inteleg. Problema cu incalzitul e sa nu stea mult dupa espressor sa se incalzeasca. La Breville-ul ce il avem acum cred ca in maxim 2 minute raporteaza ca e pregatit la temperatura optima.

Acum am cronometrat PL81T ul meu (urmasul lui TEM cu boiler de 250ml) si a ajuns la 94 gr fix în 2 min, scrie OK.
Dar grupul e abia caldut si portafiltrul rece, deci daca as face acum ar iesi acrisoara cafeaua. Avand elemente mai masive din metal, asemenea espressoare entry level fata de cele din plastic se incalzesc mai greu si deci vei avea o bautura mai proasta daca nu astepti macar 15-20 min, mai ales ca actualul aparat al tau fiind presurizat e si mai iertator. Crede-ma ca am avut si eu Poemia si chiar daca nu l-am folosit deloc presurizat, o cafea ok imi iesea constant doar cu cele prajite bine de tot, la restul era cam la noroc, una din 5 cum s-a zis mai sus
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
(09-11-2020, 17:41)schiorean Wrote: Salut,

........

Nici unul din noi nu frotam, ea isi face espresso lung si mai pune si lapte. Eu doar scurt.
.......

Multumesc!

Ai grija la ce înseamnă espresso lung sau scurt. Diferentierea asta o găsești doar la automate și la baruri de tip tejghea, -gări și autogări.

De-obicei e însoțită de vorba “lasă sa mai curgă”.

Kinu [emoji106]
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
(12-11-2020, 17:52)N3cks Wrote:

........

.......

Multumesc!

Ai grija la ce înseamnă espresso lung sau scurt. Diferentierea asta o găsești doar la automate și la baruri de tip tejghea, -gări și autogări.

Kinu [emoji106]
Merge să-i facă și un lung, eu ii fac soției.
Dar dacă îi explic etapele cum încălzesc apa pe aragaz ca sa nu consum din boiler, o cântăresc când o pun în ceașcă că sa am 65 de apa cu 35 de espresso, o să zică că sunt dus cu capul :)
Oricum nu cred că mai e f hotărât să treacă pe nepresurizat.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(12-11-2020, 18:17)Cosminchir Wrote:
(12-11-2020, 17:52)N3cks Wrote:

........

.......

Multumesc!

Kinu [emoji106]
Merge să-i facă și un lung, eu ii fac soției.
Dar dacă îi explic etapele cum încălzesc apa pe aragaz ca sa nu consum din boiler, o cântăresc când o pun în ceașcă că sa am 65 de apa cu 35 de espresso, o să zică că sunt dus cu capul :)
Oricum nu cred că mai e f hotărât să treacă pe nepresurizat.

Asta e lung adevărat. Cei mai mulți zic lung când lași sa curgă mai mult timp. :))
De fapt ce faci tu e americano, dar cu mai putina apa. Numele ii vine exact de l americani, care, când au fost in război prin Europa nu putea bea espresso, astfel ca puneau apa fiarta peste.

Nu cred ca este vre-o soție sa înțeleagă, poate poate doar sa accepte. :)

Nepresurizat, face spuma și din nesquick & co., sau și mai bine: doar cu colorant.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)