Espressoman fresh
Posts: 9
Joined: Dec 2017
Zalau
29-02-2020, 20:01
(This post was last modified: 29-02-2020, 20:04 by NSI.)
Va rog respectuos, cine poate sa imi dea informatii in legatura cu ce espressor profesional si ce rasnita ar trebui sa achizitionez pentru o cafenea.Va cer parerea pentru ca stiu ca exista aici oameni care imi pot da informatii reale nu m-asi arunca eu sa achizitionez de capul meu. Mentionez ca doresc espressor cu 2 grupuri pe care pot cheltui pina la 8000 euro si pe o rasnita pina la 2000 euro. Multumesc anticipat.
Lelit PL 41 LEM, Macap M2M, IMS SHOWERHEAD - 51.5 MM CI 200 IM - LA CIMBALI, Tamper Motta 57mm, Long Thermometer - Rhinowares, Double Shot Glass 70 ml - Rhinowares, Latiere Rhinowares
Past: Saeco Poemia, rasnita No Name
Espressoman de import
Posts: 1.103
Joined: Oct 2017
București
Depinde foarte mult de ce tip de cafenea vrei sa deschizi (ceva gen 5toGo sau speciality) și ce tip de cafea vrei sa folosești (comerciala, italian style sau cafea mai light).
Răspunsurile vor fi diferite în funcția de aceste parametri.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman fresh
Posts: 9
Joined: Dec 2017
Zalau
(29-02-2020, 20:39)micrenda Wrote: Depinde foarte mult de ce tip de cafenea vrei sa deschizi (ceva gen 5toGo sau speciality) și ce tip de cafea vrei sa folosești (comerciala, italian style sau cafea mai light).
Răspunsurile vor fi diferite în funcția de aceste parametri.
Cafeneaua va fi de tip speciality, iar cafeaua va fi cumparata de la o prajitorie de cafea de specialitate.
Lelit PL 41 LEM, Macap M2M, IMS SHOWERHEAD - 51.5 MM CI 200 IM - LA CIMBALI, Tamper Motta 57mm, Long Thermometer - Rhinowares, Double Shot Glass 70 ml - Rhinowares, Latiere Rhinowares
Past: Saeco Poemia, rasnita No Name
Espressoman infocat
Posts: 1.090
Joined: Jan 2016
Deva
Pai ia legătura direct cu firme care vând așa ceva. Incepe cu barshaker explica-le ce vrei și te mai consiliaza și ei doar asta e jobul lor :) forumiștii normali cunosc aparate de casa :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman de import
Posts: 1.103
Joined: Oct 2017
București
Nu sunt expert în aparatură de cafenele dar ce am văzut eu cel mai mult folosit pe unde umblu eu sunt espressoare Dalla Corte (cred ca model Mina, nu sunt sigur, sunt pe alb și arata foarte bine) și rasnite Mythos One, MK43 si alte.
Cred ca cel mai bine este sa te plimbi la cafenele ale prajitorii din București (Claro, Guido, Sloane, etc.) si sa arunci o privire.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Posts: 355
Joined: Mar 2017
Bucuresti
Cate cafele pe zi estimezi ca vinzi? Cati angajati o sa lucreze la espressor?
Espressoman infocat
Posts: 95
Joined: Apr 2018
Hull
(29-02-2020, 20:01)NSI Wrote: Va rog respectuos, cine poate sa imi dea informatii in legatura cu ce espressor profesional si ce rasnita ar trebui sa achizitionez pentru o cafenea.Va cer parerea pentru ca stiu ca exista aici oameni care imi pot da informatii reale nu m-asi arunca eu sa achizitionez de capul meu. Mentionez ca doresc espressor cu 2 grupuri pe care pot cheltui pina la 8000 euro si pe o rasnita pina la 2000 euro. Multumesc anticipat.
Cea mai uzuala rasnita vazuta in cafenele este Mythos One.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 13.524
Joined: Feb 2015
Craiova
Nu se incadreaza in suma OP.
Iar aici nu am vazut-o nicaieri, nu ca as fi mare vizitator de cafenele... Poate in UK, de unde semn(al)ati...
Aici, alegerea cea mai logica este un produs local, deci service prompt, mai e gandita si exact pentru scopul asta, de cafenea, si abordabila financiar... Daca nu v-ati prins inca, de Honne vorbesc.
Si de ce nu, si un espressor de la ei... aici vorbesc doar din patriotism, chiar n-am idee pe unde se plaseaza comparativ cu altele.
pachetul Wally pare exact ce si-ar dori initiatorul topicului.
Espressoman de import
Posts: 1.103
Joined: Oct 2017
București
Dalla Corte, DC PRO (asta este modulul espresorului)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 13.524
Joined: Feb 2015
Craiova
Este peste 10.000 Euro, nu intra in buget.
Espressoman de import
Posts: 1.103
Joined: Oct 2017
București
01-03-2020, 14:33
(This post was last modified: 01-03-2020, 14:36 by micrenda.)
Într-adevăr, pachetul DC PRO + Mythos One depășește cu mult bugetul. Am mai văzut expobar dual boiler (pt cafenele) și cred ca își face treaba. Pt răsnita as lua în considerare și varianta Honne, dar, pana acum, nu am prea întâlnit la cafenele.
Exista și varianta SH, fiind oferta destul de buna, dar aici depinde de fiecare.
Cel mai bine oricum cred ca este sa vb cu prajitori. Mulți dintre ei au și cafenele și au cumva o experiență mai bogata decât noi (și tot interesul în a da sfaturi bune)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Posts: 530
Joined: Apr 2012
Bucuresti
Sunt atat de multi factori ce pot 'influenta' recomandarile, incat, fara sa stim detaliile despre oras, pozitionare, flux, preturi, clienti, volum, spatiu...nu se pot decat arunca niste modele in discutie.
Prajitoria de la care vei lua cafeaua trebuie sa te ajute cu sfaturi in ceea ce priveste echipamentele recomandate pentru ca ei ar trebui sa aiba tot interesul ca produsul vandut de tine sa fie la nivelul pe care ei il doresc.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar, Synesso, Mythos 1
Espressoman fresh
Posts: 9
Joined: Dec 2017
Zalau
Multumesc mult de sfaturi.
Lelit PL 41 LEM, Macap M2M, IMS SHOWERHEAD - 51.5 MM CI 200 IM - LA CIMBALI, Tamper Motta 57mm, Long Thermometer - Rhinowares, Double Shot Glass 70 ml - Rhinowares, Latiere Rhinowares
Past: Saeco Poemia, rasnita No Name
Espressoman fresh
Posts: 1
Joined: Jul 2020
Oradea
Hello! In cafeneaua mea folosesc la spatiale s40, si o rasnita fiorenzato F64, este adevarata ca folosesc cafea blend (robusta 30%, arabica 70) dar am extras si origine (columbia, guatemala, medium roast - prajita de yume) si am obtinut rezultate bune. espressorul este stabil, iar cand vine vorba sa fie folosit de angajati cred ca poti obtine o constanta mai buna pentru cafea. Sper sa iti fie de folos opinia mea. mult spor!
Espressoman infocat
Posts: 530
Joined: Apr 2012
Bucuresti
Colegul nu a mai intrat de forum de 3 luni, nu cred ca il mai atrage domeniul.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar, Synesso, Mythos 1