Hello There, Guest! Login Register


Espressor pentru small office

#1
Buna seara si bine v-am gasit!
Am mai citit forumul si in trecut cand imi cautam un espressor pentru acasa (deocamdata am ramas la varianta de ibric), dar acum as avea nevoie de sfatul vostru. Situatia e urmatoarea: mai am 5 colegi care deocamdata beau cafea la filtru, dar pe care cu greu i-am convins dupa mult timp sa trecem la ceva mai bun. Suma de care dispunem e 2200-2300 lei, deocamdata ma gandeam sa luam cafeaua gata prajita din oras (Iasi), urmand ca in timp poate sa luam si rasnita.

Lelit PL41TEM ar fi ideea mea in bugetul nostru, ar fi altceva best-buy? Si am mai avea nevoie si de alte accesorii in ideea in care luam cafeaua gata rasnita.

Multumesc!
 
Reply
#2
Dacă toți beți cafeaua în aceeași pauză de cafea, un automat e soluția ideală. Cu cafea proaspătă va ieși ceva rezonabil, mult peste ceaiul de acum
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
In ultimul an s-au deschis 3-4 topice asemanatoare... din care nu s-a tras nici o concluzie Smile
Decat poate ca la unison s-a decretat ca un automat nu livreaza cafea, ci "altceva" ...

Din cat ati scris am inteles ca vreti ceva mai bun, dar nici dv. nici colegii nu stiu ce inseamna acel mai bun, si nici nu l-au gustat in alta parte...
Asa ca ar trebui intai sa va lamuriti daca sunteti siguri ca vreti espresso in spiritul acestui forum ... Wink
 
Reply
#4
Nu alegeti cafeaua gata rasnita. Aveti cele mai multe sanse sa nu ni.eriti granulatia de care aveti nevoie. Rasnita este esentiala. Tineti cont ca veti avea nevoie si de un tamper, probabil si de latiera deci inca 200 lei pe alnga esrepssir si rasnita iar o rasnita pentru espressor sub 600 lei nu gasiti.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#5
pai atunci pachetul – Pachetul Barista Home Beginners – espressor PL41E + rasnita PL43MMI – 5% discount + tamper inox Lelit cadou – 2050 lei (redus de la 2550 lei) pare a fi solutia? Nu stiu daca ii pot convinge sa plusam pana la Home Premium.
 
Reply
#6
Da, poate fi solutia. Mai ai nevoie de un cantar cu precizie 0.1 grame si bani de cafea proaspat prajita. Succes!
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#7
In spatiul in care am si eu biroul suntem cinci persoanne.
Din 2012 am adus de acasa Lelit-ul PL41 TEM si rasnita Gagia MDF. De un an si ceva am schimbat rasnita cu Macap M4D. Gagia este in perfecta stare, macina foarte bine doar ca am vrut eu sa o inlocuiesc.
Din acel an si pana in prezent, aparatul este pornit, cinci zile din sapte, la ora 9:00 si oprit la ora 17:00. Eu asigur curatirea periodica, insa il manevreaza toata lumea (au deprins manoperele necesare). Alimentat cu apa plata functioneaza de atunci ireprosabil. I-am schimbat doar garnitura de la grup, in service.
Colegii spun ca orice preparat cu cafea de la birou depaseste tot ca au baut pe oriunde au fost. Am toate motivele sa ii cred ca asa este. 
De ani de zile folosim blenduri de la Sarkis (Sweet si Chocolat -niciodata SO gen Kenya, Ethioia)  foarte potrivite pentru limitarile tehnice ale dotarii de mai sus.
Cu o singura exceptie, toata lumea bea si combinatii cu lapte. 
Nu avem pauze pentru cafea, fiecare bea cand doreste si isi prepara ce are chef, asa ca niciodata nu se aglomereaza aparatul.
Dotarea, desi modesta, face fata cu brio ritmului in care se consuma cafea in birou (fiind fara vreo restrictie, nimeni nu exagereaza).

Poti merge pe aceeasi solutie, Lelit PL41 TEM si Gagia MDF sau similar Ascasi I mini ( nu stiu cat este de robusta) si OBLIGATORIU cu cafea proaspata, din soiuri mai ciocolatii, Brazilia, Papua, Guatemala, Columbia.
As evita soiurile prea acide Kenia, Ethiopia sau, daca nu sunteti de acord le-as combina pentru echilibru cu cele enumerate inainte.

Important!
Este bine de stiut exact in ce va bagati. Prepararea la un expresor manual implica ceva migală, rabdare si pricepere. Macar unul dintre voi trebuie sa invete si sa le arate si celorlalti.
Fara o intretinere si exploatare corespunzatoare aparatele nu cred ca vor rezista foarte mult.

Inspiratie!
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#8
Pl41 și MDF e exclus sa le pot lua odată. Abia abia am reușit sa ajung la 2300. Știu ca va fi greu la început, deocamdată doar eu sunt dispus sa învăț, colegii sunt mulțumiți sa arunce niște Jacobs în filtru și sa soarba din ea toată ziua. 

Am văzut la 2250 un espressor Lelit cu rasnita incorporata, PL042EM - oscilez între el și pachetul home beginner
 
Reply
#9
Râșnește exterior 99,9% și interior 0,1% - prin piesele espressorului la diferite temperaturi, depuneri pe circuite. Nu e bine, nu frumos Smile). Eu zic nu la
PL042EM.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
Reply
#10
Espresso necesita investitii. Daca nu esti pregatit, mai asteapta pana cand poti lua macar Lelit cu PID. Pana atunci cafea proaspat prajita, o raanita si un ibric vor face minuni.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#11
Înainte de a discuta de bani trebuie să vă lămuriți dacă beti cafeaua toți odată sau pe rând. Un automat are avantajul vitezei si a prețului, deși unul bun poate trece lejer de 3000. Eu l-am primit cadou, nu as fi dat niciodată atâția bani pe el. Acum că și utilizator de 2 automate, în afara de gaggia si trupa, pot să scriu din propria experienta, ca rezultatele în ceașcă sunt diferite între jucării. Un automat scump nu costă în plus doar pentru aspectul exterior, se pare că și rezultatele diferă, în cazul meu, în bine.
Dar repet, în cazul vostru depinde cate cafele se beau simultan. De aici trebuie să începi discuția cu colegii.
Si sa nu uit, să ai grijă ca nu toți prefera un espresso bun. Sunt destui care, poate si din obișnuință, îl consideră excesiv de tare.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
Nu te interesează ceva mai profi? La cimbali junior?
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita  kinu M 47, WDT tool, BWT filter
 
 
Reply
#13
Din păcate ati avut dreptate când ați spus că mai trebuie sa discut cu ai mei colegi și sa lămurim exact ce vor. Mai exact, ei vor doar sa apese un buton și atât. Nici vorba de cântărit, măcinat sau alte operațiuni. Așadar ei cred ca se vor îndrepta spre un espressor automat, eu voi rămâne la cafeaua mea la ibric. Multumesc tuturor pentru sfaturi!
 
Reply
#14
Mai degraba luati un filtru. Cu cafea proaspat prajita vor fi mai multumiti.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#15
Nu se compară. În plus bling-bling-ul automatelor e de neegalat.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
(13-08-2017, 10:33)scripcarius Wrote: Din păcate ati avut dreptate când ați spus că mai trebuie sa discut cu ai mei colegi și sa lămurim exact ce vor. Mai exact, ei vor doar sa apese un buton și atât. Nici vorba de cântărit, măcinat sau alte operațiuni. Așadar ei cred ca se vor îndrepta spre un espressor automat, eu voi rămâne la cafeaua mea la ibric. Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Smile
In 2013 eu i-am pus in fata faptului implinit. 
Le-am pus pe masa expresorul, rasnita si cafeaua, alaturi de cafetiera si automatul lor mult folosite.
In maxim o luna a trebuit sa facem curatenie si au disparut automatul si cafetiera.
Azi nimeni nu le mai simte lipsa, mai mult nici nu mai stim pe unde sunt. Rezerva o reprezinta ibricul.
A devenit normalitate modul de preparare si a intrat in obisnuinta tuturor.
Asta asa ca o situatie apropiata dar cu un alt happy end! Rolleyes
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#17
Cand pune toata lumea bani, e mai greu sa-i pui in fata faptului implinit...  Tongue
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#18
Salut.
O recomandare de espressor DB pt la birou? O sa fie folosit la max. 4-6 shot-uri pe zi, din care max. 2 cu lapte. M-ar interesa un SH mai tapan, dar sa nu e fie prea mare ca dimensiuni.
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#19
Incep sa cred ca nu prea ma plac forumistii
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#20
Sh poate să fie cauza. Nimeni nu are sfaturi sh.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#21
(01-09-2017, 21:57)vladdooo Wrote: Incep sa cred ca nu prea ma plac forumistii

Eu te plac 06 , cu toate ca n-am sa-ti dau vreun raspuns referitor la ce ai intrebat Smile
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.
 
 
Reply
#22
Orice DB e bun si SH. La atat de putine bauturi merge si un sbdu cu conditia sa extragi intai shoturile si appi sa frotezi laptele. Sau un hx cu e61 care se invarte in jur de 1800 lei sh. Nu uita de rasnita. E cel putin la fel de importanta ca si espressorul
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#23
Stai cu ochii pe olx fiindcă apare ceva interesant măcar o data pe săptămână. Numai ca s-ar putea sa necesite investitii ulterioare.
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#24
Asta e dezavantajul sh. Dacă nu știi sursa e o loterie. E de preferat o tranzacție pe forum, de un user vechi. Șansele de a fi intretinut-o corect sunt mai mari decât la o vânzare pe olx sau alt site de gen.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#25
De ce? Niciodată un Cimbali nu va fi un Saeco, de exemplu.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
#26
Mie imi place sa surubaresc. Un espressor prosuner poate fi verificat usor. Iei un set de garnituru, decalcifiant, il faci bucati, cureti tot si gata. Si da, un Comballi nu va fi un Saeco, o teava de cuptu nu va fi ca un de plastic, un boiler mare e mai usor de curatat si de schimbat garnituri decat un sbdu etc.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#27
Problema ar fi ca pe olx găsești mașini comerciale cu doua grupuri minim. Sunt puține mașinile home use DB sau HX cu E61.
baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, fluid bed roaster
 
Reply
#28
noi la firma pana acuma am avut doua saeco de la second cu care dupa calculatiile mele au facut colegii mei peste 65.000 de cafea. ( dar probabil mai mult cu 10-15% )
In total am cheltuit 900 ron pentru cele doua echipamente + 200ron pentru un schimb de pompa.
daca vrei sa ai cafea la pret imbatabil si nu ai pretentii atunci cumperi un saeco superautomatica, daca ai pretentii atunci ai nevoie de un budget de min 2-4.000 ron ( grinder + espresor )
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)