Hello There, Guest! Login Register


Espressor pentru cappucino/latte

#1
Salutare!
Am nevoie de niste sfaturi legate de achizitonarea unui espressor pentru cappucino/latte. Pana acum, nu am baut un espresso simplu care sa ma incante. Dupa indelungi cerecetari m-am hotarat sa comand on rasnita NicheZero, care a si ajuns, surprinzator, in 4 zile lucratoare.
La espressor ma gandeam la un Lelit PL91T, dar nu sunt sigur ca este cea mai buna varianta.
Niste pareri pro/contra sau alte recomandari sunt binevenite. 
Multumesc!
 
Reply
#2
Poate ca de fapt gustul tau nu e croit pentru espresso, dar nu ai aflat asta inca...
Decat sa arunci banii pe un espressor care apoi sa il dai in pierdere, mai bine studiaza toate metodele de preparare, gust cafele facute de profesionisti, nu la automate tchibo, si poate scapi cu un aeropress de 130 lei Smile
 
Reply
#3
(31-05-2019, 22:24)renatoa Wrote: Poate ca de fapt gustul tau nu e croit pentru espresso, dar nu ai aflat asta inca...
Decat sa arunci banii pe un espressor care apoi sa il dai in pierdere, mai bine studiaza toate metodele de preparare, gust cafele facute de profesionisti, nu la automate tchibo, si poate scapi cu un aeropress de 130 lei Smile

Multumesc pentru sugestie. Nu sunt bautor de cafea de foarte multa vreme, dar in ultimul an am tot baut prin diferite cafenele de specialitate. Am baut si aeropress si v60, dar preferatul meu a ramas cappucino-ul facut cu espresso.
Am de ceva vreme un Poemia cu care m-am jucat (nu am considerat ca este cazul sa dau mai mult la acea vreme) si la care am reusit sa fac niste cappucino-uri decente, zic eu, dar cu o inconsistenta destul de mare. De aceea m-am hotarat sa investesc in ceva mai serios.
 
Reply
#4
Salut, si eu sunt bautor de latte\capucino. Am avut PHILIPS, apoi gaggia clasic si apoi Lelit pl91t. Pot sa spun ca abia acum imi iese cum trebuie si shotul si laptele. Nu trebuie sa neglijezi nici baza de cafea, daca espreso o sa fie extras prost nu il vei imbunatatii cu lapte peste. ..[Image: 2d7d4e587d77c0d10580ecf0bf899cca.jpg]

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
#5
Si pe mine ma tenteaza un Lelit 91T. Stiu ca au existat mai multe probleme, de exemplu cu setarile PID-ului. Acum s-au rezolvat? Poate sa fie acest espressor sa fie o alegere buna in vederea unei achizitii?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#6
E o varianta, poti incerca si un lellit pl41, cred ca iesi mai ieftin. Daca esti din buc, il poti testa pe al meu, da-mi un pm.

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
 
Reply
#7
Multumesc pentru amabilitate, dar de la Arad la Bucuresti e cale lunga. Se pare ca tu esti multumit de el si pentru mine e suficienta informatia asta.
La un moment dat m-am gindit si la 41t, dar prefer sa dau un ban in plus pentru ceva mai bun.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#8
Lelit PL91T este un aparat cu care iti poti face treaba destul de bine pentru un bautor de espresso care face ocazional ceva cu lapte. Un lucru important de luat in considerare este numarul de cafele pe zi si numarul de cafele consecutive, impreuna cu dispozitia ta pentru a astepta sa se incalzeasca boilerul pentru abur si sa se raceasca pentru cafea.

Eu fac in fiecare dimineata un espresso si un cappucino iar in weekenduri si cand vin musafiri, mai multe, si sunt momente in care as fi vrut sa am un DB.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#9
(03-06-2019, 11:02)tudorbog Wrote: Lelit PL91T este un aparat cu care iti poti face treaba destul de bine pentru un bautor de espresso care face ocazional ceva cu lapte. Un lucru important de luat in considerare este numarul de cafele pe zi si numarul de cafele consecutive, impreuna cu dispozitia ta pentru a astepta sa se incalzeasca boilerul pentru abur si sa se raceasca pentru cafea.

Eu fac in fiecare dimineata un espresso si un cappucino iar in weekenduri si cand vin musafiri, mai multe, si sunt momente in care as fi vrut sa am un DB.

Nu inteleg de ce spui "face ocazional ceva cu lapte". Care este "problema", doar asteptarea pentru temperaturile optime sau altceva?
In 90% din cazuri as face 2 capucino/latte-uri consecutive. Practic pentru 2 cappucino fac un double espresso in 2 cani, corect?
 
Reply
#10
Inconvenientul este asteptarea ca boilerul sa ajunga la temperatura e aburi (cam 1-2 minute) si cand termini de spumat sa ajunga inapoi la temperatura de cafea (5-10 minute). Timpii sunt aproximativi, poti grabi racirea daca faci un flush mai lung. Nu este un capat de tara, binenteles, doar cateodata neplacut sau suboptimal.
 
(03-06-2019, 13:12)madarmat Wrote: Practic pentru 2 cappucino fac un double espresso in 2 cani, corect?
Depinde ce raport cafea/lapte preferi. Eu (cand beau cu lapte) beau double shot + restul lapte pentru a umple o cana de 200. Prietena, mult timp, a preferat un shot + tot laptele dintr-o latiera de 500. Daca tu tragi un double shot in 2 cani si pe urma spumezi o latiera de 500 si din asta scoti 2 cappuccino, si faci asta doar o data pe zi, probabil o sa iti fie ok.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#11
Nu pot sa fac intai espressoul si apoi laptele? Este vreo problema daca asteapta facut pana este gata laptele?
Pana acum imparteam rezultatul a 18g de cafea in 2 cani de 190 ml pe care le umpleam apoi cu laptele sau 18g de cafea + lapte la o cana de 280 ml, de 2 ori.
 
Reply
#12
Poti sa faci si asa, desi multi recomanda mai intai sa spumezi laptele. Eu mai intai trag espresso si pe urma spumez, nu mi se pare mare diferenta. E ok, aparatul isi face treaba, poti gasi mici trucuri sa optimizezi procesul in functie de ceea ce prepari. E doar mai simplu cu un DB, atat.

Ca o comparatie, poti la fel de bine sa prepari espresso la Flair si sa spumezi laptele intr-o presa franceza. Sunt sigur ca poti obtine un rezultat mai mult decat multumitor si asa, intrebarea este, vrei sa faci asta in fiecare zi? Care este "efortul" maxim pe care vrei sa il faci pentru cafea vs. cat esti dispus sa platesti?

Daca bugetul este limitat, aia e, merge cu SBDU, chiar merge.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#13
Si daca nu presa franceza, ca deh, "efortul"...  Tongue cate alte dispozitive cu abur nu exista pentru preparat crema de lapte... 
Voi nu vedeti la cate compromisuri se ajunge cu espresoarele astea doar ca sa ai si extractia si spumarea in aceeasi masina? Cand ar putea fi foarte bine aparate separate... chiar daca la final le bagi in aceeasi carcasa...
 
Reply
#14
Fara nici o indoiala DB este mult mai indicat pentru o rutina zilnica de preparare a băuturilor  cu lapte, dar daca nu ai o problema cu timpul de asteptare ce apare inevitabil in procesul de incalzire a boilerului pentru a produce abur atuncu SBDU e super OK ptr tine. Eu sunt intr-o astfel de situatie. In fiecare dimineata prepar un flat white si un latte machiato fara a fi deranjat de timpul de asteptare pînă la atingerea temperaturii stabilite ptr. frotare. Dupa frotare timpul de așteptare pentru a prepara alte bauturi este foarte scurt.
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Motta tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#15
Eu folosesc de curand cu succes acest produs https://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/50301166/

Incalzesc laptele in ibric pana pe la 60 de grade si apoi "frotez" cu produktul respectiv. Nu am pretentii de cel mai cremos lapte, dar rezultatul e excelent pentru 5 lei. Si rezolvi problema frotarii.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#16
(03-06-2019, 15:08)tudorbog Wrote: Poti sa faci si asa, desi multi recomanda mai intai sa spumezi laptele. Eu mai intai trag espresso si pe urma spumez, nu mi se pare mare diferenta. E ok, aparatul isi face treaba, poti gasi mici trucuri sa optimizezi procesul in functie de ceea ce prepari. E doar mai simplu cu un DB, atat.

Ca o comparatie, poti la fel de bine sa prepari espresso la Flair si sa spumezi laptele intr-o presa franceza. Sunt sigur ca poti obtine un rezultat mai mult decat multumitor si asa, intrebarea este, vrei sa faci asta in fiecare zi? Care este "efortul" maxim pe care vrei sa il faci pentru cafea vs. cat esti dispus sa platesti?

Daca bugetul este limitat, aia e, merge cu SBDU, chiar merge.

Nu am o problema cu efortul. Chiar îmi place tot acest ritual. Probabil și din cauză că nu îl fac dimineața pe grabă. Cafeaua nu are efecte "de trezire" asupra mea așa că pot să o fac și la ora 22.
Bugetul este deja un pic peste ce vroiam inițial, având în vedere că am luat și Niche Zero. Sunt începător și nici nu vreau să mă complic cu mai mult de un SBDU.
 
Reply
#17
(03-06-2019, 15:37)madarmat Wrote:
(03-06-2019, 15:08)tudorbog Wrote: Poti sa faci si asa, desi multi recomanda mai intai sa spumezi laptele. Eu mai intai trag espresso si pe urma spumez, nu mi se pare mare diferenta. E ok, aparatul isi face treaba, poti gasi mici trucuri sa optimizezi procesul in functie de ceea ce prepari. E doar mai simplu cu un DB, atat.

Ca o comparatie, poti la fel de bine sa prepari espresso la Flair si sa spumezi laptele intr-o presa franceza. Sunt sigur ca poti obtine un rezultat mai mult decat multumitor si asa, intrebarea este, vrei sa faci asta in fiecare zi? Care este "efortul" maxim pe care vrei sa il faci pentru cafea vs. cat esti dispus sa platesti?

Daca bugetul este limitat, aia e, merge cu SBDU, chiar merge.

Nu am o problema cu efortul. Chiar îmi place tot acest ritual. Probabil și din cauză că nu îl fac dimineața pe grabă. Cafeaua nu are efecte "de trezire" asupra mea așa că pot să o fac și la ora 22.
Bugetul este deja un pic peste ce vroiam inițial, având în vedere că am luat și Niche Zero. Sunt începător și nici nu vreau să mă complic cu mai mult de un SBDU.


Eu te felicit pentru Niche Wink subiectiv sau nu, la banii aceia merita. cat despre espresor... am avut 91T. Face treaba, și spun aici un mic dar: te va împinge la upgrade destul de repede Smile.

M-am luptat cu frotarea și am învins-o. Smile eram și la început. Apoi când ai de făcut mai multe cafele te cam încurca temperatura instabila. Când faci laptele se încălzește tare și apoi nu Reușești sa scazi temperatura prea curând. Pleci de l 91-95 la 136 ca sa ai putere la abur. Vei arunca multă Bucovina pe canal ca sa răcești apa.

Nu vorbesc se buget, caci acela e o constanta in ecuatie, dar dacă poți tine banii mai pune peste și ia direct un DB (sau HX pentru cei ce vor un cal mai nărăvaș cu care trebuie sa mai tragi de hățuri)

Doar sa nu înțelegi greșit, e un aparat bun la acei bani. Dar acceptarea limitărilor sale pe motiv de buget, va deveni cu timpul elementul ce te va împinge la upgrade.
Dacă ar fi sa reîncep călătoria in lumea cafelei cred ca as merge direct pe DB. E o altfel de experiența cu mai multe satisfacții și o reproducere a extracțiilor cu mai mare precizie trecând de la extracție de cafea la spumare și înapoi.

Pentru cei ce beau doar espresso e un entry a cărui limitări vor împinge la un upgrade mai târziu in “cariera” decât pe cei ce prepara pe baza se lapte.

Spor, succes in a face alegerea perfecta pentru tine.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#18
Laddu, poti obtine o spuma mult mai cremoasa (decat ce scoti cu aparatul ala) folosind o presa franceza. Gasesti la pepco la 15 lei. In 1-2 minute ai o super spuma pt capuccino.

Chiar daca produsul nu pare de cea mai buna calitate, pentru spuma isi face treaba foarte bine.
 
Reply
#19
(04-06-2019, 21:30)N3cks Wrote: Eu te felicit pentru Niche Wink subiectiv sau nu, la banii aceia merita. cat despre espresor... am avut 91T. Face treaba, și spun aici un mic dar: te va împinge la upgrade destul de repede Smile.

M-am luptat cu frotarea și am învins-o. Smile eram și la început. Apoi când ai de făcut mai multe cafele te cam încurca temperatura instabila. Când faci laptele se încălzește tare și apoi nu Reușești sa scazi temperatura prea curând. Pleci de l 91-95 la 136 ca sa ai putere la abur. Vei arunca multă Bucovina pe canal ca sa răcești apa.

Nu vorbesc se buget, caci acela e o constanta in ecuatie, dar dacă poți tine banii mai pune peste și ia direct un DB (sau HX pentru cei ce vor un cal mai nărăvaș cu care trebuie sa mai tragi de hățuri)

Doar sa nu înțelegi greșit, e un aparat bun la acei bani. Dar acceptarea limitărilor sale pe motiv de buget, va deveni cu timpul elementul ce te va împinge la upgrade.
Dacă ar fi sa reîncep călătoria in lumea cafelei cred ca as merge direct pe DB. E o altfel de experiența cu mai multe satisfacții și o reproducere a extracțiilor cu mai mare precizie trecând de la extracție de cafea la spumare și înapoi.

Pentru cei ce beau doar espresso e un entry a cărui limitări vor împinge la un upgrade mai târziu in “cariera” decât pe cei ce prepara pe baza se lapte.

Spor, succes in a face alegerea perfecta pentru tine.

L-am comandat intre timp. A si ajuns.
   
M-am jucat putin cu el si mi-au iesit niste shot-uri cam acrisoare. M-am luptat si cu laptele, dar nu a iesit cum trebuie textura. Gustul la "cappucino-ul" final a fost bunicel insa. Mai am de lucrat, timp sa am.
Multumesc de sfaturi!
O sa incerc si varianta lui Oly.

Imi vibreaza foarte tare suportul de cana in momentul extractiei. Este normal? Smile
 
Reply
#20
(05-06-2019, 01:25)madarmat Wrote:
(04-06-2019, 21:30)N3cks Wrote: Eu te felicit pentru Niche Wink subiectiv sau nu, la banii aceia merita. cat despre espresor... am avut 91T. Face treaba, și spun aici un mic dar: te va împinge la upgrade destul de repede Smile.

M-am luptat cu frotarea și am învins-o. Smile eram și la început. Apoi când ai de făcut mai multe cafele te cam încurca temperatura instabila. Când faci laptele se încălzește tare și apoi nu Reușești sa scazi temperatura prea curând. Pleci de l 91-95 la 136 ca sa ai putere la abur. Vei arunca multă Bucovina pe canal ca sa răcești apa.

Nu vorbesc se buget, caci acela e o constanta in ecuatie, dar dacă poți tine banii mai pune peste și ia direct un DB (sau HX pentru cei ce vor un cal mai nărăvaș cu care trebuie sa mai tragi de hățuri)

Doar sa nu înțelegi greșit, e un aparat bun la acei bani. Dar acceptarea limitărilor sale pe motiv de buget, va deveni cu timpul elementul ce te va împinge la upgrade.
Dacă ar fi sa reîncep călătoria in lumea cafelei cred ca as merge direct pe DB. E o altfel de experiența cu mai multe satisfacții și o reproducere a extracțiilor cu mai mare precizie trecând de la extracție de cafea la spumare și înapoi.

Pentru cei ce beau doar espresso e un entry a cărui limitări vor împinge la un upgrade mai târziu in “cariera” decât pe cei ce prepara pe baza se lapte.

Spor, succes in a face alegerea perfecta pentru tine.

L-am comandat intre timp. A si ajuns.

M-am jucat putin cu el si mi-au iesit niste shot-uri cam acrisoare. M-am luptat si cu laptele, dar nu a iesit cum trebuie textura. Gustul la "cappucino-ul" final a fost bunicel insa. Mai am de lucrat, timp sa am.
Multumesc de sfaturi!
O sa incerc si varianta lui Oly.

Imi vibreaza foarte tare suportul de cana in momentul extractiei. Este normal? Smile


Pentru acreala joaca-te cu temperatura.
Îți recomand sa iei ceva site IMS și și sita de dus tot IMS. Extrage doar! Shoturi duble, cam de 18 g.

Lapte: spumeaza întâi apa goală sa vezi cum se Creează vârtejul acela cel mai bine. Apoi încearcă cu apa cu un picur de lichid de spălat vase. Încearcă pana îți iese ceva.... și apoi treci pe lapte. E mai ieftin.

Da, vibrează.
Îți recomand sa pui o folie de cauciuc, sau de pluta unde pui cestile deasupra ca sa eviti zgârieturile. (Pluta însă va avea rol și de izolator, adică cestile se vor încălzi mai greu).

Dacă bine îmi aduc aminte pentru abur urcam la 136 C.

Vezi ca aparatul vine setat pe 12 bar. in momentul extracției iti va indica 12 bar. Recomandarea mea e sa cobori la 9, dar verifica pentru garanție, caci trebuie sa îl deschizi și sa învârti un șurub la pompa.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#21
Sa-l stapanesti sanatos si sa ai extractii cat mai bune.
Nu toate aparatele vin setate la 12 bari, al meu spre exemplu e pe la 10.
Daca spumezi in latiera de 500ml, iti recomand sa urci temperatura pentu abur la 140 ca sa ai mai mult spor.
Poti incerca si sa spumeiz de 2 ori cu una de 350.

TIP: daca spumezi mai multe portii una dupa alta, intre ele comuta cateva secunde pe cafea si inapoi pe abur si asteapta putin sa ajunga din nou la temperatura. Altfel s-ar putea sa te trezesti ca in mijlocul frotarii celei de-a doua portii sa iti treaca el singur pe modul de brew.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#22
Momentan este ok cu vibratul. Cu cana de capucino, care este mai grea, nu mai vibreaza.
Presiunea nu a ajuns niciodata la 12. Maxim 10 - 10 si un pic.

Cu laptele inca mai chinui, dar am progresat. Cateodata imi iese acceptabil, cateodata nu. Nu am reusit sa-mi dau seama ce fac bine si ce fac gresit.

Legate de acele site IMS. Care este avantajul? Ce sita de dus se potriveste pentru PL91T? Nu am reusit sa gasesc pe barshaker.
 
Reply
#23
Cu laptele o sa te inveti in timp. Poti sa iei niste cursuri sau vezi daca ai noroc si se eliberaeza vreun loc la sesiunile tinute de @Raducanu pentru comunitate sau cred ca pot si eu sa iti dau niste pointere utile.

Sita de dus ar trebui sa distribuie uniform apa care vine in grup. Cat de bine face asta? Nu stiu, nu am testat, eu am pastrat sita de dus originala. Link ai aici:
http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fil...-LTCI200NT
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#24
Am comandat si sitele. Sa vedem ce se schimba.
Niste pointere sunt intotdeauna utile. Smile
Am observat ca dupa frotare ramane lapte uscat pe varf care se ia foarte greu si cu o carpa umeda.

O sa fiu plecat cateva zile, asa ca o sa continui testele saptamana viitoare.
 
Reply
#25
Incearca alta carpa. Am observat ca merge bine cu o carpa care are tesatura undeva intre microfibra si prosop de baie, neaparat uda.

Pentru pointere da-mi un msg poate reusim sa ne sincronizam intr-o zi.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#26
(06-06-2019, 17:16)tudorbog Wrote: Incearca alta carpa. Am observat ca merge bine cu o carpa care are tesatura undeva intre microfibra si prosop de baie, neaparat uda.

Pentru pointere da-mi un msg poate reusim sa ne sincronizam intr-o zi.

Am comandat si niste carpe impreuna cu sitele. Vedem ce efect au.

Daca nu reusesc in urmatoarea perioada sa obtin ce vreau de la lapte, o sa te deranjez. Multumesc de disponibilitate!
 
Reply
#27
Felicitari pentru achizitie si pentru progresele facute. Problema cu gustul acrisor ai rezolvat-o?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#28
Salutare!

Am fost plecat mai multe zile cu intermitente, dar am reusit sa fac mai multe teste si sa avansez considerabil, zic eu, cu frotatul laptelui. Pasul urmator ar trebui sa fie achizitionarea unor lattiere mai bune.
Am incercat mai multe cafele de la Narcoffe, Yume si acum cateva sortimente de la Sarkis. Astazi mi-a iesit cel mai bun cappucino pe care l-am facut cu o Ethiopia de la Sarkis.
           
Legat de gustul acrisor, am observat ca este in functie de cafea. Cu cat este prajita mai light cu atat iese mai "acra".

Multumesc tuturor pentru sfaturi!
 
Reply
#29
Intre timp am intampinat urmatoarea problema:
   
Aveti idee de ce se intampla si ce as putea face sa nu se mai intample? Presupun ca este channeling.
 
Reply
#30
(21-06-2019, 11:51)madarmat Wrote: Intre timp am intampinat urmatoarea problema:

Aveti idee de ce se intampla si ce as putea face sa nu se mai intample? Presupun ca este channeling.


Ai sita originala?
Eu așa îmi aduc aminte ca a dispărut problema când am pus sita de duș IMS. Dar se poate sa ma și înșel.... a trecut ceva vreme.

Ce sita folosești la pf? De câte grame și câte grame pui înăuntru?

(20-06-2019, 16:50)madarmat Wrote: Salutare!

achizitionarea unor lattiere mai bune.


Latiera, recomand Motta Europa.
Rămâi pe 350 ml, cea mică. La 500 ml te vei chinui sa spumezi, chiar dacă ridici temperatura bine.

Ca Exercițiu
1. Fa probe de spumare cu apa goală. Rece!! Chiar frigider. Vei avea mai mult timp se joaca.
Încearcă sa vezi in ce poziție creezi cel mai bine vârtejul. Nu te grăbi, mișcări mici.

2. Aceeași chestie, dar pui un picur de detergent de vase.

3. Go live! Cu lapte Smile


PS: din întâmplare am descoperit pasul 1. Obosit fiind și in graba am uitat sa pun săpunul și ma chinuiam sa spumez. Apoi mu-am dat seama ce lipsea, dar am observat ca îți dai seama ușor de vârtej...
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)