Hello There, Guest! Login Register

Espressor - ocazional ( breville mini ? Ce altceva?…)

Salut
Sunt deja obisnuit cu Lelit Bianca si rasnita df83 :),
cu binele te inveti rpd :),
dar pana in primavara trebuie sa fiu ocazional si la o alta locatie unde nu am espressor.
Am trei solutii pt locatia noua:
- sa imi iau o prostie cu capsule :), in fond 2 cafele la 10 zile pot duce, iau capsule de inox si pun cafea buna :)
- sa folosesc aparatul non electric manual wacaco cu cafea rasnita in prealabil acasa, sau moka pot etc
- sa cumpar un espressor ieftin pt acea locatie, pana in 1000 ron

Cred ca as merge pe optiunea 3, dar in afara de Breville Mini
( portafilltru pe 58, deci duc sitele cu mine :):)
Si poate un obscur ETMB PRO , nu stiu ce as putea lua in acest buget.

Idei?
Voi ce ati sugera? Cum e Breville Mini?

Ms frumos!
Acasa: Lelit Bianca, G-IOTA DF 83 v2
Birou: La Marzocco Linea Mini, Mazzer LuxD

Reply
V60 :) text in plus pentru a putea sa reply
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
decat capsule, mult mai ok imi pare varianta
Staresso Mirage Pro SP 300 + rasnita manuala ieftina KinGrinder K2 , dar este nevoie si de apa fiarta.
Are si avantajul ca poate fi folosit si in alte ocazii, deplasari, vacante , etc.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1

Reply
(19-10-2023, 17:21)ionel_condor Wrote: .....
- sa cumpar un espressor ieftin pt acea locatie, pana in 1000 ron

......

Pentru espressor Staresso Mirage Pro sau Staresso Mirage Pro Wink
Cu banii ramasi, plus inca ceva iti iei si o rasnita manuala.

Cu cafea macinata in prealabil acasa, dupa 2 zile si daca iti cumperi espressor cu 10000 ... vei da vina pe espressor :D

Cea mai ieftina si flexibila optiune ar fi un Aeropress cu care sa prepari cafele tip espresso, care bineinteles nu vor fi chiar espresso.

Reply
Manual am Wacaco Nanopreso.
Staresso Mirage Pro o fi mai ok? Wacaco e ….la limita un 4 din 10.

Reply
Aeropress. Ușor de folosit și curățat. Ai exagerat de multe variante de preparare și chiar și când improvizezi ceva e imposibil sa îți iasă ceva rău. Iei cafea bună măcinată și posibilitățile sunt nelimitate [emoji2]. Chiar și cea mai nasoala cafea iese ok.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Reply
Salut. Ceva din gama Flair ai luat in cosiderare, asta daca nu bei cu lapte mereu? Dar ai zis ca ai Wacao, ma gandesc ca e picopresso. Ia-ti o rasnita manuala si cred ca ar trebui sa fie ok, daca ai si un buget in minte.

De la Bianca la Sage/Breville Mini e un pas in jos destul de notabil.. Ma gandesc ca daca e doar ocazional, ai putea merge pe Wacao + o rasnita manuala.
Sage/Breville Barista Express BES875 // Niche Zero // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max

Reply
(19-10-2023, 18:00)ionel_condor Wrote: Manual am Wacaco Nanopreso.
Staresso Mirage Pro o fi mai ok? Wacaco e ….la limita un 4 din 10.

Pai... ar fi cam ca diferenta intre o masina cu capsula si un espressor cu grup/sita de 53-54...
Wacaco nici nu poate fi incalzit, am si eu minipresso, vei extrage sub 90 grade si daca pui apa cu plutoniu in el [emoji12]

Reply
Eu as recomanda un Flair Classic, pe al meu am dat 600 lei second. Dar ca si la altele similare ai nevoie de un kettle electric si o rasnita buna.

Reply
Classicu meu a trecut la gentutza, pana ma hotaresc sa il dau... de cand am Mirage-ul.

Reply
Azi, dupa ce aproape ca am uitat cum se face espresso Smile , asa a iesit cu Staresso:

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid198384

Reply
(23-10-2023, 11:12)renatoa Wrote: Classicu meu a trecut la gentutza, pana ma hotaresc sa il dau... de cand am Mirage-ul.

de ce?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)